Sucul de morcovi curata plamanii si rinichii – Remediu miraculos

Sucul de morcovi - cum se prepara suc de morcov

Morcovul este unul dintre ingredientele mele preferate pentru suc. Sucul de morcovi nu doar ca are un gust placut, dar are si foarte multe beneficii de oferit pentru sanatate. Plus de asta, sucul de morcov curata si detoxifica in profunzime organismul.

Morcovul si sucul de morcovi – Proprietati si calitati nutritive

Chiar daca morcovul are un continut ridicat de zaharuri, acesta este de fapt un foarte bun reglator al nivelului de zahar din sange. Daca nu ai probleme cu nivelul zaharului din sange, 2 sau trei morcovi pe zi nu produc nici un efect advers. Diabeticii totusi ar trebui sa se rezume doar la un singur morcov pe zi.

Zaharul natural din morcovi este usor de asimilat. Sucul de morcovi proaspat are un indice glicemic de 80, aceasta fiind o limita acceptabila.

Frunzele de morcov sunt comestibile. Sunt foarte bogate în potasiu, calciu, magneziu, vitamina K și proteine. Potasiul este un mineral cheie în corpul nostru, astfel consumul ridicat de potasiu păstrează toate organele din corpul nostru în stare optimă.

Fitonutrienții cunoscuți din morcovi sunt luteina, licopenul, antioxidanții alfa, beta și gamma caroten, zeaxantinul și xantofilul. Nu e nevoie să-ți amintești aceste nume fanteziste, dar amintește-ți că fitonutrienții sunt un dar minunat din partea naturii pentru vindecarea diferitelor boli.

Proprietati ale sucului de morcovi:

  • tonic,
  • remineralizant,
  • antianemic,
  • factor de crestere,
  • sporeste numarul de globule rosii si hemoglobina,
  • intareste imunitatea naturala,
  • regleaza functia intestinala,
  • antiputrid si cicatrizant intestinal,
  • expulzeaza din organism toxinele si produsii rezultati din dezasimilare,
  • fluidifica bila,
  • produce fluidificarea secretiilor bronhice,
  • produce cresterea secretiei de urina, etc.

Valoare energetica a sucului de morcovi – 30kcal/100g, din care energia resorbita este de 93%. Este rcomandabil ca morcovul sa nu se curete de coaja, ci se spala foarte bine.

Secrete pentru prepararea sucului de morcovi

Morcovii cu cat sunt mai mici, cu atat sunt mai dulci. Alege varietatile mai scurte daca iti place sa fie mai dulce si pe cele lungi daca vrei sa fie mai putin dulce.

Cele mai multe substante nutritive sunt concentrate sub pielita, motiv pentru care incearca sa o pastrezi. Pentru a curata morcovii, foloseste o perie de legume sau un burete abraziv pe care sa-l folosesti special pentru legume. Daca vrei sa prepari suc de morcov, spala-i foarte bine si foloseste-i cu tot cu coaja.

Morcovul este o radacina versatila si usoara care se poate amesteca cu usurinta cu multe alte ingrediente. Doua din preferatele mele sunt sucul de morcov cu mere si sucul de morcovi cu sfecla rosie. Prepara suc de morcov cu mere pentru a

Cum se prepara suc de morcovi – reteta la blender și storcător

Poate cel mai simplu mod de a face suc de morcovi este la storcătorul prin presare la rece sau la blender. Morcovii spalati, se taie bucati mici-medii (2-3cm). Se pun in blender cu putina apa pentru a usura munca aparatului. Dupa ce morcovul s-a facut pasta, poti sa adaugi cata apa doresti. Poti sa il bei cu tot cu pulpa sau poti sa il strecori si sa obtii doar sucul. Poti sa prepari sucul de morcovi simplu, in combinatie cu mere, cu alte fructe sau legume.

În cazul storcătorului nu mai adaugi apă și obții un suc de morcovi pur, bogat în nutrienți!

Daca nu ai un storcator sau un blender la indemana, da morcovul pe razatoarea mica, apoi cu ajutorul unui tifon, a unei strecuratori sau chiar cu mainile goale, stoarce-l. Asa obtii cel mai usor sucul de morcovi.

De ce este bun sucul de morcovi?

Cu proprietati si beneficii nutritionale multiple, morcovul este unul dintre alimentele cu putere de vindecare mare. Ofera cea mai buna calitate a nutrientilor atunci cand este consumat in stare naturala sau sub forma de suc. Sucul de morcovi este o sursa excelenta de provitamina A, alaturi de vitamina C, D, E, K, B1 si B6. Este bogat in biotina, potasiu, calciu, magneziu, fosfor si sodiu organic.

Carotenul, celebrul ingredient din morcovi, este un antioxidant care are virtuti puternice de vindecare pentru multe boli. Bea un pahar de suc de morcovi pe zi si acesta va face pentru tine mai mult decat cele mai multe suplimente alimentare.

Prepara suc de morcov cu mere si lamaie

Prepara suc de morcovi cu mere, lamaie si ghimbir pentru a te bucura de beneficiile aduse de toate aceste ingrediente! Aceasta este o combinatie plina de vitamine care te ajuta sa te hranesti si in acelasi timp sa scapi de kilogramele in plus.

Afectiuni care pot fi prevenite, ameliorate sau vindecate consumand morcov sau suc de morcov

  1. Sucul de morcovi se recomanda in acidoza. Elementele vitale alcaline organice din morcovi ajuta la echilibrarea aciditatii din sange si a zaharului.
  2. Scapa de anemie cu sucul de morcovi. Moleculele morcovului sunt apropiate de moleculele de hemoglobina, motiv pentru care sucul de morcov este benefic pentru regenerarea sangelui.
  3. Consuma sucul de morcovi pentru ateroscleroza.  Reducand riscul aparitiei unor boli de inima si de accident vascular cerebral, consumul de suc de morcov ajuta la indepartarea depunerilor vechi de pe artere.
  4. Daca ai astm, iti recomand o cura cu suc de morcovi. Antioxidantii din sucul de morcov protejeaza sistemul respirator de infectii si de atacul radicalilor liberi.
  5. Sucul de morcovi este recomandat in cancer. Studii de specialitate arata ca daca adaugi un morcov pe zi in dieta zilnica reduci semnificativ riscul de aparitie al cancerului.
  6. Sucul de morcovi scade nivelul de colesterol. Pectina din morcovi scade nivelurile serice de colesterol.
  7. Se consuma sucul de morcov pentru congestie. Sucul de morcovi este foarte eficient pentru indepartarea mucusului din ureche, nas si gat. Diminueaza congestia nazala, sinuzita, flegma si mucusul din gat.
  8. Sucul de morcovi nu constipa. La cinci parti de suc de morcov adauga o parte suc de spanac. Acest amestec baut in mod regulat regleaza problemele de constipatie cronica.
  9. Sucul de morcovi ajuta in emfizem pulmonar. Daca esti fumator sau esti expus la fumul de tigara, consumul de suc de morcovi pentru plămâni este recomandat, ajutând la curatarea plamanilor.
  10. Sucul de morcov ajuta la vedere. Beta-carotenul, luteina si zeaxantina sunt unii dintre cei mai importanti fitonutrienti care ajuta la mentinerea sistemului optic in conditii excelente. Consumul regulat de morcovi ofera o protectie speciala impotriva astigmatismului, degenerescentei maculare si cataractei.
  11. Sucul de morcovi este recomandat pentru fertilitate: Unul dintre motivele pentru infertilitate este lipsa de nutrienti si enzime din dieta. Sucul de morcov consumat in mod regulat este capabil sa hraneasca organismul astfel incat acesta sa devina fertil.
  12. Scapa de inflamatii adaugand in dieta zilnica sucul de morcovi. Efectul antiinflamator al sucului de morcov reduce artrita, reumatismul, guta si alte inflamatii.
  13. Bea suc de morcovi pentru intarirea sistemului imunitar. Sucul de morcovi face minuni in stimularea sistemului imunitar prin cresterea productei si performantei celulelor albe din sange. De asemenea, consumand sucul de morcovi, creste rezistenta la diferite tipuri de infectii.
  14. Sucul de morcovi este util in sanatatea rinichilor. Proprietatile curative ale sucului de morcov sunt de ajutor in curatarea si filtrarea rinichilor.
  15. Foloseste morcovul in ulceratii si rani. In caz de ulceratii si rani, sucul de morcovi sau cataplasma cu morcovi rasi, face minuni. Grabeste vindecarea si opreste infectia prin antrenarea globulelor albe.

Sucul de morcovi pentru bebelusi si gravide

Consumul de suc de morcov in mod regulat in timpul sarcinii va reduce sansele de icter la copii. Nu-ti fa griji, copilul tau nu va fi portocaliu!

Sucul de morcovi este bun pentru copii si bebelusi

Pentru mamele care alapteaza, sucul de morcovi ajuta la imbunatatirea calitatii si cantitatii de lapte matern.

Sucul de morcovi pentru bebelusi se recomanda pe la 6 luni. Este foarte bogat in substante hranitoare, ajuta la crestere si la o buna functionare a organismului. Imbunatateste vederea si ajuta la asimilarea fierului. Sucul de morcovi poate fi combinat cu sucul de mere si nu numai. Pentru bebelusi, sucul de morcovi poate fi diluat cu apa.

Bea suc de morcovi pentru a scapa de retentia de apa. Sucul de morcovi cu miere este diuretic si ajuta la eliminarea excesului de lichide din organism, reducand retentia de apa. Se recomanda sucul de morcov in special pentru femei in timpul ciclului menstrual si la femeile gravide.

Sucul de morcovi elimina oxiuraza. O ceasca mica de suc de morcov dimineata, consumata zilnic timp de o saptamana, poate ajuta la eliminarea acestor viermisori (Oxyurisvermicularis) la copii.

Morcovul si sucul de morcovi in diferite tratamente interne

Pentru prevenirea imbatranirii, se consuma radacina proaspata de morcov. Se scoate din pamant, se spala, se curata prin razuire usoara si se mananca. Pentru favorizarea masticatiei, se poate da prin razatoare.

Pentru tratarea catarurilor gastrointestinale, ca antianemic, diuretic si depurativ, pentru intarirea vederii, in boli de piept, boli hepatice (hepatita cronica), astm, menstruatie abundenta, se consuma:

  • sucul de morcovi obtinut la mixer sau cu centrifuga pentru sucuri. Se beau dimineata cate 100 ml.
  • sucul de morcovi amestecat cu 2 parti miere de albine. Se beau mai multe linguri in timpul unei zile.
Sucul de morcovi proprietati si beneficii

Pentru tratarea asteniei, tulburarilor de crestere, cariilor dentare, in ahitism, enterocolite (infectii intestinale), diaree, colibaciloza, ulcere gastrointestinale, hemoragii gastrointestinale, tuberculoza, bronsite cronice, astm, scrofuloza, guta, litiaza biliara si urinara, ateroscleroza, insuficienta hepatobiliara, hepatita virala, hepatita cronica, insuficienta lactatiei, viermi intestinali, prevenirea imbatranirii si aparitia ridurilor, se consuma sucul de morcovi, de la 50 la 500 g pe zi. Este de preferat sa se consume un pahar dimineata pe stomacul gol si unul seara la culcare.

Sucul de morcov in cosmetica naturista

Daca ai probleme ale pielii, incearca sucul de morcovi! Calitatea vitaminei C si a altor substante nutritive din morcovi hranesc eficient pielea. Sucul de morcovi folosit pentru ten, face minuni, prevenind aparitia pielii uscate, a psoriazisului si a petelor. Are efecte nemaipomenite cand este consumat intern, insa se recomanda in acest caz si folosirea externa ca masca pentru curatare. Se aplica o compresa cu suc proaspat de morcov direct pe piele.

Proprietatile puternice de curatare ale sucului de morcovi sunt eficiente in detoxifierea ficatului, astfel fiind recomandat pentru acnee, aceasta fiind cauzata de toxicitatea sangelui. Sucul de morcovi ofera in timp un ten sanatos si radiant, favorizand si indepartarea cicatricilor ramase in urma cosurilor sau acneei.

Pentru un par sanatos si bogat, se maseaza scalpul cu suc de morcovi. Se foloseste sucul de morcov pentru par, deoarece ajuta la intarirea firului si la refacerea celor rupte.

Consumat intern, sucul de morcovi ajuta si la intarirea unghiilor. Unghiile devin mai puternice si mai putin predispuse la rupere sau exfoliere. Daca doresti un tratament special cu suc de morcov pentru unghii, atunci tine mainile in suc de morcov timp de 10 minute. Tratamentul cu sucul de morcovi va avea efect atat asupra unghiilor, dar si a pielii mainilor. Repeta pana cand esti multumita de rezultat!

Sucul de morcovi ~ Contraindicatii si posibile reactii adverse

Cu siguranta ai auzit de oamenii care spun ca daca mananci prea multi morcovi devii portocaliu sau ti se bronzeaza pielea. Iata o explicatie care are legatura cu acest fenomen, oferita de doctorul Norman Walker in cartea sa “Legume proaspete si sucuri de fructe”:

“Bolile de ficat si cele intestinale apar uneori din cauza lipsei unor elemente ce sunt prezente in sucul de morcov crud, preparat in mod corespunzator. Atunci cand acest suc se consuma, are loc o curatare intensa a ficatului, iar toate toxinele solide incep a fi dizolvate. Frecvent, acestea sunt eliberate atat de abundent, incat canalele intestinale si urinare sunt insuficiente pentru a avea grija de acest lucru.

Intr-un mod perfect natural este trecut in limfa pentru ca organismul sa elimine toxinele prin intermediul porilor pielii. Acest material are un pigment portocaliu sau galben si in timp ce este eliminat din organism, va decolora uneori pielea. Ori de cate ori are loc aceasta decolorare dupa ce ai baut suc de morcovi, acesta este un indiciu clar cum ca ficatul se bucura de curatarea necesara.

Nu este sucul de morcovi in sine, nici carotenul care se elimina prin piele deoarece decolorarea are loc chiar daca sucul este filtrat pana la eliminarea pigmentului. Este practic o imposibilitate ca pigmentul din morcov sa iasa prin piele. Cum ar fi daca pigmentul din sfecla rosie ar face pielea rosie sau clorofila din legume ar face-o verde?”

Cat suc de morcov se bea pe zi?

Concluzia este una clara, sucul de morcovi contine mai mult beta-caroten decat morcovii cruzi. Dupa cum am vorbit deja, daca bei prea mult suc de morcovi poti face carotenemie, afectiune temporara prin care pielea capata o nuanta galbuie de la prea mult beta-caroten in sange.

Pentru a te bucura de beneficiile sucului de morcov fara a consuma prea multa vitamina A sau beta-caroten, nu bea mai mult de jumatate de pahar pe zi, nu mai mult de 120 ml.

Este bine să bei suc de morcovi în fiecare zi?

Dacă bei prea mult suc de morcovi asta poate duce la carotenemie, o afecțiune temporară în care pielea capătă o nuanță gălbuie de la prea mult beta-caroten în sânge. Pentru a vă bucura de beneficiile sucului de morcovi fără a consuma prea multă vitamina A sau beta-caroten, nu bea mai mult de sucul obținut de la 2-3 morcovi! Dacă consumi suplimente cu vitamina A, atunci poate nu e recomandat să bei zilnic.

Beneficiile sucului de morcovi

In concluzie, sucul de morcovi curata in profunzime organismul. Din acest motiv este indicat sa nu exagerezi atunci cand consumi suc de morcov proaspat preparat de tine!

Beneficiile consumului de morcovi nu poate fi supraevaluat. Daca preferi sa ii gatesti sau sa ii consumi cruzi, vei beneficia de mai multa satietate din fibre, aceasta fiind ideala pentru controlul greutatii. Atunci cand ii stoarcem si consumam sucul de morcovi, impactul nutritional este insa mai mare. In plus, corpul absoarbe mai usor nutrientii si antioxidantii din sucul de morcovi. Potrivit Stanford Health Care, este nevoie de aproximativ 5 morcovi pentru a produce o cana de suc de morcovi.

Pe langa stimularea sistemului imunitar, sucul de morcovi te poate ajuta sa slabesti, sa iti imbunatatesti sanatatea fizica si cea psihica.

Întrebări frecvente despre sucul de morcovi

Putem bea suc de morcovi pe stomacul gol?

Da, putem bea suc de morcovi pe stomacul gol sau ca prim aliment dimineața, chiar este recomandat. Va fi mult mai ușor asimilat de către organism.

Morcovi sau suc de morcovi – care este mai bun?

Ambele sunt bune pentru sănătate. Mâncatul unui morcov crud oferă mai multe fibre, în timp ce consumul de suc de morcovi va reduce fibrele. Este greu sa mănânci mai mult de 2 morcovi atunci cand sunt consumati cruzi, insa prin suc de morcovi se pot consuma 3-4 morcovi odată, cu ușurință.

Sucul de morcovi îmbunătățește tenul?

Da, sucul de morcovi poate îmbunătăți textura și aspectul pielii. Sucul conține vitamina A care combate pigmentarea, ridurile, acneea și nuanța neuniformă a pielii.

Este sucul de morcovi bun pentru ficat?

Da, sucul de morcovi este bun pentru sănătatea ficatului. Morcovii sunt bogați în beta-caroten, vitamina A și flavonoide din plante care ar putea stimula funcția hepatică.

Morcovii sunt bogati in zahar?

Da, morcovii au un conținut ridicat de zahăr, dar nu mai mult decât multe alte legume. O cană de morcovi mărunțiți conține 6 grame de zahăr și 52 de calorii.

Morcovii sunt buni pentru diabet?

Da, morcovii sunt buni pentru diabet. Această legumă fără amidon este sigură pentru persoanele cu diabet, chiar dacă are în conținutul său zahăr.

Este sucul de morcovi bun pentru rinichi?

Da, sucul de morcovi este bogat în antioxidanți, ceea ce poate reduce complicațiile la persoanele cu boli renale cronice.

Cine nu ar trebui să bea suc de morcovi?

În timp ce sucul de morcovi este considerat în mare parte sigur pentru consum, sucul de morcovi proaspăt preparat este recomandat, în timp ce sucul pasteurizat ar trebui evitat, deoarece își pierde prin procesare toate beneficiile. Sucul de morcovi pasteurizat trebuie evitat de către toate persoanele și în special de persoanele însărcinate, adulții în vârstă, copii și persoanele cu sistemul imunitar slăbit.

Surse: 


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

9 răspunsuri la „Sucul de morcovi curata plamanii si rinichii – Remediu miraculos”

  1. Avatar Popovici sofia
    Popovici sofia

    Am 3 stent-uri, colesterol mărit. As vrea să știu mai trebuie luate medicamente daca folosesc tratamente și ceaiuri naturiste? Iau cite 3 pastile jumate odată, de doua ori pe zi.

    1. Buna ziua. Din pacate nu sunt in masura sa va ofer astfel de sfaturi legate de medicamente. Eu va sugerez sa incepeti un stil de viata sanatos, care sa includa cat mai multe fructe, legume si tot tipul de nuci crude, consumate ca atare, sub forma de sucuri sau salate. Evitati prajelile si pe cat posibil carnea. Daca o consumati, alegeti sa o adaugati in dieta fiarta. Avand o dieta echilibrata, starea de sanatate se poate ameliora treptat si poate asa veti reusi sa renuntati la medicamente, dar dar dupa ce consultati medicul.

  2. Avatar Andreea
    Andreea

    Am citit ca sucul de morcovi ajuta la slabit. Este adevarat?

  3. Nu stiu de ce nu inteleg oamenii ca doar ce este natural si neprocesat de mana omului te ajuta in vindecare!

    Sfatul meu, orice boala aveti, opriti-va din a mai consuma produse procesate de oameni. Mancati numai ce poate face natura sau ce poate face omul, acasa, fara conservanti, fara stabilizatori, fara potentiatori (astea ne distrug)!

  4. Pot sa pregatesc mai mult suc de morcov si sa-l beau de mai multe ori pe parcursul zilei. Cam ce cantitate de suc se poate consuma pe zi? Multumesc!

    1. Este ideal ca sucul de morcovi ca si orice alt suc de fructe sau legume sa fie consumate in stare proaspata, respectiv imediat sau numai la scurt timp dupa prepararea lui, astfel se oxideaza si nu numai. Atunci el isi pastreaza proprietatile nutritive si sanogenetice. Cand, din diverse motive, sucul nu este consumat imediat dupa preparare sau la scurt timp dupa, el va fi afectat de fermentatia alcoolica sau va fi deteriorat pe calea diversilor agenti poluanti, a diverselor ciuperci si levuri care vor contribui la degradarea calitativa.

      Referitor la cat suc de morcovi se poate bea pe zi, raspunsul este relativ. In primul rand depinde si de suc. Atunci cand vine vorba de sucurile preparate la blender, nu se compara cu cele preparate prin stoarcere si se pot consuma in cantitati mai mari

      Sucul de morcov obtinut prin stoarcere se poate consuma pana la 400 ml pe zi. Se recomanda sa se faca pauze in anumite zile. De asemenea, se recomanda, in special cand se incepe o cura cu suc de morcov, sa se consume la inceput cantitati mici si sa se creasca gradat.

  5. Avatar stela danciulescu
    stela danciulescu

    ce produse pot fi consumate pentru distrugerea chisturilor hepatice, si renale?

    1. Pentru distrugerea chisturilor hepatice, renale sau de orice alta natura se recomanda un stil de viata cat mai natural. Acest stil de viata include fructele si legumele proaspete consumate in salate sau sub forma de sucuri, piureuri. Cat mai mult verde inseamna cat mai multa hrana pentru sange si nu numai. Sa nu uiti de nucile crude si germeni din diverse seminte.

      Iti recomand sa consumi infuzie din armurariu pentru chisturile hepatice si suc proaspat de morcovi pentru rinichi.

      Sanatate si numai bine!

  6. dacă beţi totuşi prea mult deveniţi portocalii!

Dă-i un răspuns lui Eva Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *