Statui din ceara de albine – cele mai reusite, dar și urâte

statuia din ceara de albine a lui Ryan Reynolds

Mai nou, printre vedetele zilelor noastre, s-a dezvoltat moda statuilor din ceara de albine. Aceste statui din ceara se realizeaza cu o precizie extraordinara, imitand foarte bine originalul.

Un astfel de exponat este gata în aproximativ 3-4 luni. Din ceara de albine sunt facute doar partile vizibile (capul, mainile, picioarele). Ceara folosită pentru statui este un amestec special, alcatuita din 90% ceara de albine, si un amestec secret ce ii confera rezistenta in timp. Este necesar sa nu se dezhidrateze si sa nu crape.

Din cate am inteles parul folosit este natural, implantandu-se fir cu fir. Pentru un exemplar se folosesc aproximativ 40.000 de fire de par. Ochii si dintii sunt proteze medicinale.

Statuia de ceara a contesei Kate Middleton - ultimele retusari
Statuia de ceara a contesei Kate Middleton – ultimele retusari

La un exponat lucreaza o echipa destul de mare, de aproximativ opt persoane. Pentru realizarea unei statui de ceara, doritorii trebuie sa scoata din buzunar sute de mii de euro. Iau ca exemplu statuia din ceara de albine a ducesei de Cambridge, Kate Middleton, care a avut un pret de 180.000 euro.

Moda acestor statui din ceara de albine se implementeaza tot mai mult. Proprietari ai unor astfel de capodopere, sau clone cum le mai zice, sunt sportivi celebrii (Lionel Messi, Christian Bale, Cristiano Ronaldo, Maria Sharapova), actori celebri (Taylor Lautner, Emma Watson), solisti celebri (Justin Bieber, Katy Perry), sefi de stat (Barack Obama) etc.

Cel mai mare muzeu de ceara din lume este Madame Tussauds. Acest muzeu se afla in Londra, avand filiale in mai multe orase mari ale lumii. Acest muzeu a fost infiintat de Marie Tussaud, vestită sculptorita in ceara.

Fiind fondatoarea unui muzeu de asemenea calibru, cred ca se impune sa spunem cate ceva si despre Marie Tussaud.

Marie Tussaud fondatoarea muzeului cu statui din ceara de albine
Marie Tussaud fondatoarea muzeului cu statui din ceara de albine

Marie Tussaud s-a nascut pe 1 decembrie 1761 in Strasbourg.  A devenit celebra prin maiestria sa de a sculpta in ceara. Tatal ei moare cu 2 luni inaintea nasterii ei, iar mama sa, Anne-Marie Walder, pleaca impreuna cu ea la Berna, unde va lucra ca menajera in casa Dr. Philippe Curtius. Acesta din urma era un excelent sculptor in ceara. Aici Marie Tussaud invata arta sculptatului in ceara. Lucrand pentru Curtius, in 1778 realizeaza prima ei lucrare: Jean-Jacques Rousseau. De aici inainte realizeaza o multime de capodopere. Printre acestea se numara si statuile lui Voltaire si Benjamin Franklin. Moare pe 16 aprilie 1850 la varsta de 88 de ani.

Revenind la statuile din ceara de albine, lumea le-a impartit deja pe categorii. Astfel, se vorbeste despre cele mai urate, cele mai infricosatoare si cele mai frumoase statui din ceara de albine.

Cele mai urate statui de la muzeul Madame Tussauds sunt considerate: statuia printesei Diana, statuia lui Barack Obama, statuile Victoriei si David Backham si statuia Juliei Roberts.

In ceea ce priveste statuile infricosatoare, una dintre acestea este statuia lui Arnold Schwarzenegger.

Cele mai urate statui din ceara de albine

Se spune ca cea mai reusita statuie de la muzeu este cea a celebrului actor Ryan Reynolds. Actorul a primit aceasta statuie ca si cadou la implinirea varstei de 37 ani.

statuia din ceara de albine a lui Ryan Reynolds

Creatia impresionanata a fost dezvaluita in cadrul muzeului de la Hollywood, chiar de ziua lui Ryan, acesta spunand ca este cea mai frumoasa surpriza pe care ar fi putut sa o primeasca. Acestea sunt cuvintele lui:

“Multumesc muzeului Madame Tussauds Hollywood pentru munca depusa si pentru talentul lor. Fara indoiala este una dintre cele mai mari si spectaculoase surprize de care am avut parte pana acum”.

Interesant cadou! Cine imi face si mie cadou o statuie din ceara? KSau mai asteptam putin sa devin si eu celebru? Sau poate o sa rog albinutele sa ma ajute.


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Bogdan Cristescu

Păreri și impresii:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *