Spaghetti cu vinete

[table id=12 /]

Se taie vinetele rondele de aproximativ 1/2 cm înălţime.Se pun într-un vas, se acoperă cu un strat de sare şi se lasă jumătate de oră, după care se spală.

Ceapa se taie , alături de ardelul iute şi se pune la călit cu puţin ulei de măsline. După ce ceapa a fost călită, se adaugă sucul de roşii, se lasă 10 minute la foc mic. După cele 10 minute acoperiţi vasul, daţi focul puţin mai tare şi mai lăsaţi pe foc alte 20 de minute.

Rondelele de vinete se taie cubuleţe, după care se pun într-o tigaie cu ulei de măsline cald (la foc mic). DIn când în când se amestecă, între timp se adaugă puţină sare şi se scort pe un şervet.

Între timp se fac pastele- se pun la fiert într-o oală cu apă care fierbe şi în care este adăugată puţină sare. Când acestea au fiert, se scurge apă se adaugă sucul de roşii făcut cu ceapă, se amestecă, apoi se pun cubuleţele de vinete, mozzarela tăiată în cuburi (sau caşcaval) şi 3 linguri de parmegiano. Toate acestea se amestecă şi se servesc.

Poftă bună!,

Articol etichetat cu:

Care este gandul tau?