Şofranul ajută la scăderea colesterolului

Şofranul (Crocus sativus) – stigmatele acestor flori aromatizează şi colorează lichioruri şi multe feluri de mâncăruri, în special orezul. Şofranul este considerat a fi afrodisiac, însă consumat prea mult poate fi narcotic. Se administrează pentru a reduce febra, crampele, ficatul mărit şi pentru a calma nervii, iar extern se aplică pentru contuzii, reumatism şi nevralgie. În India şofranul este folosit în ceremonii. Fiind solubil în apă, este folosit în cosmetică şi drept colorant sacru.

Părţi folosite: staminele

Utilizări magice: şofranul este adăugat în săculeţii pentru dragoste, fiind cunoscut pentru amplificarea sentimentelor. Este folosit în vindecare, iar infuzia este folosită pentru spălarea mâinilor înainte de ritualul de vindecare. În Irlanda aşternuturile erau clătite cu o infuzie de şofran, astfel încât în timpul somnului picioarele şi braţele să devină mai puternice, iar vechii persani foloseau şofranul pentru a porni vânt. Se utilizează în ritualuri pentru fericire, sănătate, vindecare, dorinţe secuale, sensibilizare, forţă de aderenţă.

Aromoterapie: uleiul esenţial de şofran este foarte bun pentru sănătate deoarece ajută oamenii să doarmă mai bine, inhibă creşterea tumorilor canceroase, scade colesterolul şi îl menţine la un nivel optim. Uleiul de şofran are proprietăţi antioxidante ce ajută la menţinerea unor artere şi vase de sânge sănătoase. De asemenea este cunoscut pentru proprietăţile sale antiinflamatorii care sunt benefice pentru sănătatea inimii. Şofranul este bogat în crocin, un flavonoid – iar studiile făcute au demonstrat că uleiul de şofran previne formarea şi dezvoltarea tumorilor canceroase şi reduce deteriorarea ADN-ului în timpul chimioterapiei.

Aplicat pe zonele umflate, uleiul de şofran acţionează ca un antiinflamator – reduce umflăturile provocate de înţepăturile ţânţarilor şi a altor insecte. Accelerează procesul de vindecare a pielii, este un tratament eficace pentru toate tipurile de acnee, reduce artrita, iar folosit în remediile casei tratează tusea şi durerile de gât. Uleiul esenţial de şofran poate fi folosit ca supliment alimentar pentru a îmbunătăţi starea generală de sănătate.

Puneţi ulei de şofran peste salate, în supe şi bucuraţi-vă de ceea ce are de oferit acest ulei, atât pentru papilele gustative cât şi pentru sănătate, însă nu utilizaţi mai mult decât este indicat, nu ar trebui utilizat în doze mari.

Ganduri si impresii pentru "Şofranul ajută la scăderea colesterolului":

  1. Jorjette C La Noapte

Care este gandul tau?