Socul vindecă hepatita, racelile si gripa

Socul este, probabil cel mai bine cunoscut ca si remediu pentru simptomele ce apar in caz de raceala si gripa, și pe bună dreptate. Infuzia de flori de soc, care are proprietati antivirale, este cea mai eficientă daca este luată încă de la primele semne de durere în gât, dureri de corp, frisoane sau alte simptome de raceala sau gripa. După ce se lasă să se răcească, adică să nu fie fierbinte, ci doar călduță, se face  face gargara pentru vindecarea gâtului.

O infuzie fierbinte care conține flori de soc, coada soricelului si menta acționează ca un decongestionant si amelioreaza tusea. Florile, de asemenea, ajuta la reducerea febrei prin promovarea transpirației.

Detoxifiere cu ajutorul socului

Infuzia din flori, scoarta si frunze de soc are proprietăți sudorifice si diuretice; cu alte cuvinte, aceasta promovează transpirația și producția de urină. Tinctura de soc are proprietăți usor laxative. De aceste proprietăți, care ajuta organismul sa elimine toxinele, pot beneficia persoanele cu artrita, retenție de apă, probleme ale tractului urinar și constipație. De fapt, socul este un tonic general pentru rinichi.

Infuzie de soc pentru anxietate si depresie

Infuzia de flori  de soc este un binecunoscut remediu folosit de mult timp pentru anxietate sau depresie. Pentru a avea un somn odihnitor, bea o ceașcă de infuzie fierbinte de flori de soc sau fa o baie călduță în care ai scufundat un săculeț cu flori de soc

Socul în mitologia românească

Mitologia românească vede socul atât din perspectivă pozitivă, cât și negativă.

Unii îl consideră sacru, ceea ce înseamnă că nu este acceptată tăierea și arderea lui. În Banat, bărbații poartă soc la șerpar pentru a fi feriți de spiritele rele. În alte regiuni ale țării, oamenii cred că socul ar ajuta la câștigarea unui proces la tribunal. Suferințe cum sunt răgușeala, frigurile, hepatita se vindecă cu ajutorul socului.

Pe de altă parte, socul este văzut ca tufă a diavolului. La rădăcinile lui, care au forma unui cap de om, locuiește diavolul. De aceea el nu poate fi mutat din loc, ci doar distrus prin foc. Socul este considerat ca un element important în vrăjile de dragoste.

soc

Articol etichetat cu:, , , ,

Care este gandul tau?