Socul tratează răceala și gripa

Socul (Sambucus canadensis sau nigra) – Druizii au folosit acest arbore atât pentru binecuvântări cât și pentru blesteme. În medicina chineză, frunzele, tulpinile și rădăcinile de soc sunt folosite n tratamentul fracturilor și a spasmelor musculare. Florile de soc tratează răcelile, durerile de gât, febra fânului, artrita, și acționează ca un laxativ ușor. Datorită multiplelor utilizări în problemele de sănătate, este numit „medicamentul pentru piept”.

Socul negru poate fi folosit ca insecticid în grădină sau pentru a respinge insectele să se apropie de față și de corp – în acest scop se face o infuzie de frunze proaspete. Această infuzie poate fi turnată și în găurile șoarecilor și ale cârtițelor. Din fructe se poate face gem, vin, plăcinte și siropuri. În scop medicinal, ele ajută la tuse, colici, diaree, dureri de gât, astm și gripă. Un vârf de scorțișoară adăugată în ceai îl „încălzește” și mai mult.

Frunzele de soc se adaugă în unguente pentru afecțiuni ale pielii. FLorile sunt infuzate pentru febră, erupții ale pielii – cum ar fi rujeola și pentru problemele pulmonare.

Un amestec clasic pentru tratarea gripei este cel de flori de soc, coada șoricelului cu mentă. După ce se bea un ceai din acest amestec, se acoperă persoana care are gripă pentru a transpira cât mai mult. Se folosesc 2 lingurițe de soc sau de amestec la o cană de apă fiartă și se lasă să stea 20 de minute – se beau până la 3 cești pe zi.

Părți folosite: frunze, flori, boabe

Utilizări magice: baghetele din soc pot fi folosite pentru a alunga spiritele rele sau diferite forme ale gândurilor. Muzica ce este cântată la fluierul sau la naiul făcut din lemn de soc are același efect ca și baghetele. Se spune că în seara solstițiului de vară dacă dormi sub un soc, îl vei vedea pe regele zânelor și suita lui.

Florile sunt folosite în ritualuri ce au drept scop îndeplinirea dorințelor. Frunzele, florile și fructele sunt împrăștiate pe o persoană, loc sau lucru pentru a binecuvânta. Florile sunt folosite ca și ofrande. De asemenea se agață la uși pentru a ține la distanță răul. Se poartă cu sine pentru a te feri de tentația de a comite adulter.

Se folosește pentru a atrage bani, bogății, dragoste, binecuvântare, purificare, curatire.

Articol etichetat cu:, , , ,

Ganduri si impresii pentru "Socul tratează răceala și gripa":

  1. Jorjette C Mary

Care este gandul tau?