Semintele de in ajută la eliminarea calculilor biliari

Inul (Linum usitatissimum) – este o plantă medicinala anuală. Are o tulpină subțire cu frunze liniare verzi, cu flori frumoase, albastre și netede, și cu semințe uleioase maro. Semintele de in se consuma intern pentru multitudinea de beneficii pe care le exercita asupra corpului uman. Datorita continutului ridicat in uleiuri si principii active, actioneaza pe mai multe nivele, ajutand la tratarea unor afectiuni.

Semintele de in – Beneficii pentru sanatate

O linguriță de semințe de in se pune într-un litru de apă și se pune la fiert la foc mic până scade la jumătate de litru. Lichidul obținut se strecoară și se bea în doze de un sfert de cană de mai multe ori pe zi (până terminați cantitatea). Ajuta in caz de constipație, dureri de gât ulcerate, ca și expectorant.

Pentru a elimina calculii biliari se consuma câte o lingură și jumătate – două de ulei de in. Dupa consum, indicat este sa vă întindeți pe partea stângă timp de jumătate de oră. Semințele de in întregi (aproximativ 2 linguri) pot fi luate cu multă apă pentru a calma constipația. Se pun la inmuiat in apa de cu seara si se consuma dimineata pe stomacul gol. Pentru o eficienta sporita, indicat este sa fie urmate de un consum de prune afumate sau suc de prune.

Semințele de in fierte se adaugă la câțiva morcovi proaspeți rași. Se amestecă bine și se încălzește crema obtinuta pentru a face o cataplasmă pentru reumatism și umflături.

Părți folosite: semințele de in

Utilizări magiceale semintelor de in:

Copiii de 7 ani care aleargă sau dansează într-un câmp cu in, se spune că vor fi foarte frumoși la maturitate. Nou-născuții sunt puși să doarmă într-un câmp de in din aceleași motive. Florile albastre sunt purtate pentru a proteja de vrăjitorii. Se presară semințe de in atunci când se efectuează ritualuri de vindecare sau se pun în amestecurile de vindecare. Se utilizează semintele sau florile pentru protecție, conștientizare, bani.

 

Spune care este gandul tau acum