Nivelul de estrogen ridicat si cancerul – Remediu natural cu seminte de in

Nivelul de estrogen ridicat si cancerul la san - Tratament cu seminte de in

Te invit sa citesti acest articol despre nivelul de estrogen ridicat si cancerul la san pentru ca exista o informatie importanta pentru unele femei. Dieta cu seminte de in este de departe un leac naturist ce ajuta in lupta impotriva multor forme de cancer la san. M-am documentat pentru tine (vezi bibliografia de la final) si am bazat acest articol pe dovezi stiintifice concrete. Iata prima declaratie:

“Este suficienta o lingurita de seminte de in macinate pe zi pentru a va asigura o protectie suplimentara impotriva acestei maladii tot mai frecvente”, afirma specialistii de la Universitatea din Minessota, Departamentul pentru Stiinta Alimentatiei si Nutritiei.

Pentru a dovedi cum semintele de in amelioreaza nivelul de estrogen ridicat, Dr. Joanne Slavin impreuna cu colegii sai au efectuat un studiu implicand 28 de femei aflate la menopauza. Aceste femei mai inaintate in varsta si cu un sistem imunitar deja destul de slabit au fost puse la regim alimentar. In plus au primit zi de zi, pe langa dieta regulata, fie 5 g seminte macinate, fie 10 g, fie deloc. Timp de 7 saptamani au analizat urina participantelor la test. Rezultatele au fost uluitoare si cu puternice repercursiuni in lupta contra cancerului la san.

De ce semintele de in previn diverse tipuri de cancer la san si echilibreaza nivelul de estrogen ridicat?

Rezultatele experimentului de la Universitatea din Minessota au aratat ca la femeile care au consumat seminte de in, nivelul estrogenilor a scăzut substanţial. Modificarea nu s-a produs si la femeile care nu au consumat! Analizele urinologice arata ca pe perioada experimentului, lignanii, constituenti polifenolici din semintele de in, au jucat un rol protector asupra organismului. Lignanii ajunsi in organism, au inlocuit imediat functiile altor proteine. Aspectul pro este ca in comparatie cu predecesorii lor, lignanii consuma mai putini hormoni estrogeni. Din acest motiv s-a si constatat de altfel ca la femeile care au consumat seminte de in, nivelul de estrogen ridicat s-a micsorat. Cifrele sunt disponibile doar in rezultatele de specialitate. Dar noi acum stim destul, nu?

Vorbim asadar de un experiment ce a oferit rezultate concrete! Eu cred ca merita sa explicam, ca sa cunoastem toti, de ce semintele de in echilibreaza organismul uman la nivel hormonal.

Prin rolul chimioprotector al lignanilor, nivelul de estrogen ridicat se diminueaza. Consumul de seminte de in inhiba dezvoltarea celulelor canceroase mamare, tocmai pentru ca acestea se dezvolta mai bine in organismul cu un nivel ridicat de estrogen si nu invers!

Cum pot fi consumate semintele de in?

Pentru ca semintele de in au mai multi constituenti activi, ele sunt indicate in mai multe situatii nu doar atunci cand e vorba de nivelul de estrogen ridicat. Semintele de in au leacul si pentru calculii biliari, pentru constipatii si pentru dureri de gat. Cu un continut ridicat de Omega-3 si Omega-6, semintele de in sunt recomandate spre consum pentru prevenirea bolilor de inima!

Intern, semintele de in sunt consumate ca laxativ-purgativ, emolient, iar extern ca antiseptic si calmant. Inmuiate in apa, semintele formeaza un bloc mucilaginos. Ajuns in intestin, favorizeaza expulzarea bolului fecal. Actioneaza ca emolient si laxativ mecanic. Semintele sunt folosite in tratarea constipatiei, cistitelor, abceselor, furunculelor. De asemenea, sunt folosite ca supliment alimentar.

Cura cu ceai (decoct) de seminte de in

O lingura jumate sau doua de seminte de in, se pun la fiert intrun litru de apa pana ce cantitatea scade la jumatate. Se strecoara decoctul de seminte de in si se consuma cate 50ml (un sfert de cana) o data. Se bea pe parcursul zilei pana se termina cantitatea de decoct. Acest decoct recomandat pentru nivelul de estrogen ridicat, este indicat si in afectiunile gatului cu infectii severe sau ca expectorant. Poate fi consumat cu succes in constipatii, pentru ca ceaiul de seminte de in are efect DLP (Depurativ-Laxativ-Purgativ), adica ajuta la curatirea intestinelor in profunzime.

Elimina calculii biliari cu ulei de in

Pentru eliminarea calculilor biliari, dar si pentru refacerea tractului digestiv, se consuma o lingura sau doua de ulei de in pe zi. Dupa fiecare administrare, se sta intins in pat pe partea stanga timp de o jumatate de ora. Repetati tratamentul chiar si o luna de zile! Orice dieta alcalina ar trebui sa contina si ulei de in!

Scade nivelul de estrogen ridicat cu germeni de in

Scade nivelul de estrogen ridicat cu germeni de in
Cum cresti germeni de in – Intrun vas plat se pune un strat de seminte de in. Se umezesc cu apa zilnic. Dupa ce fac primele doua frunze, sunt gata de consumat!

Informatia genetica prezenta in germenii de in ajuta organismul uman in lupta cu orice forma de cancer. Consuma germeni de in pentru o rescriere la nivel genetic a sanatatii tale! Prin consumul de germeni in general se asigura o alcalinizare naturala a organismului. Vezi articolul despre cum un organism alcalin nu poate fi doborat de nici un virus.

Exista rezultate stiintifice care spun despre proteina numita Linum usitatissimum, constituita de semintele de in, ca ar fi un eficient protector al pH-ului. Testele arata ca pe langa echilibrarea pH-ului, semintele de in au si proprietati antifungice. Asadar putem afirma ca semintele de in anuleaza efectul antibioticelor precum penicilina (sau macar efectele negative)!

In medicina traditionala semintele de in sunt folosite intens in caz de reumatism. Semintele de in fierte si amestectate cu morcov ras, se aplica in cataplasme locale ca remediu pentru reumatism, dureri articulare si reumatice.

Pentru nivelul de estrogen ridicat recomandam inul! Fie ca alegi sa consumi seminte de in, ulei de in sau germeni de in, organismul tau are acum un aliat puternic! Semintele de in ar trebui sa nu lipseasca din casa ta, ca si ceaiul de coada calului!

Bibliografie:


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *