Secretul unui zâmbet sănătos

Un zambet sanatos

O dantura sanatoasa este centrul de greutate al aspectului fizic. De aici converg milioane de zambete, iar faptul ca un zambet sănătos valoareaza cat o mie de cuvinte doboara orice fundament .

Ce poate sa reflecte mai bine increderea de sine, sa radieze lumina interioara si respect pentru orice tinuta exterioara decat perfectiu…nea unui zambet, dat de o dantura impecabila.

Neglijarea aspectului dentar este intalnita in permanenta, fiind intotdeauna ultimul aspect ce trebuie pus la punct in aranjarea personala. Nu numai ca o dantura afectata va produce o discrepanta in interactiunea cu cei din jur, dar zambetele pe care le oferi vor fi necreditabile si respinse.

Cu totii stim ca nu reusim sa apreciem ceva decat atunci cand il pierdem, iar de multe ori dantura sanatoasa nu face o exceptie. Eforturile minime de a evita viciile provocate de zaharuri si cofeina vor parea extraordinare cand vor fi inlocuite cu gustari de factura fructifera.

De ce sa asistam la recidivarea dentitiei, si odata cu aceasta a imaginii si a respectului de sine, cand putem deschide o punte spre un zambet perfect , hollywoodian.

Un zambet perfect este adeseori contagios , iar un suras sincer genereaza automat zambetul celor din jur. Odata imortalizat, orice zambet dintr-o fotografie poate deveni in timp un motiv pentru alte o mie a oricarui privitor.

Nu este necesar sa iti speli toti dintii – doar pe cei care doresti sa ii pastrezi.

Autor: Petcu Mihaela


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

32 de răspunsuri la „Secretul unui zâmbet sănătos”

  1. Paul te rog, ai adus argumente la fiecare nota care ai dat-o .Te rog frumos, zi-mi ce am gresit si eu, imi doresc sa ma indrept acolo unde pot, mai ales ca primesc critici de la un profesionist.

  2. Va multumesc !

  3. Avatar Paul Padurariu
    Paul Padurariu

    nota 8

  4. Iti multumesc Bogdan !

  5. Wow, cat de frumos.Daca si un dentist a intrebat-o, clar trebuie sa ma reapuc de spalatul pe dinti cu ulei.

  6. Sincer nu l-am folosit decat 3-4 saptamani, pentru ca pe urma a trebuit sa plec in concediu si in strainatate , si nu prea mai puteam sa il folosesc. Dar daca aveti o cunostiinta si stiti ca a dat rezultate, inseamna ca ar trebui sa ma reapuc de “tratament”.

    1. Da, e o prietenă de a mea, la ea am văzut pentru prima dată. A fost la dentist și a întrebat-o ce face de are dinții așa de sănătoși.

  7. Eu am citit undeva ca pe langa bicarbonat, ar fi de preferat si frunzele de menta.. acum nu le-am incercat si nu stiu cate rezultate dau.
    In schimb am folosit uleiul de masline, da asa si asa rezultate..

    1. Ai încercat o perioadă mai lungă de timp? Am o prietenă care are niște dinți superbi datorită tratamentului de ulei, dar îl folosește în fiecare dimineață, de când o știu, adică de câțiva ani buni.

  8. @Jorjette – ar fi 2: sarea si bicarbonatul

    1. Din câte am mai auzit eu, ceara mestecată preț de câteva minute și mai apoi aruncată, uleiul de măsline, de floarea soarelui cu care se clătește gura tot vreo 10 minute (uleiul presat la rece), anumite frunze mestecate și aruncate cum ar fi frunzele de pătrunjel ajută la o bună întreținere a sănătății și naturaleții dinților…

  9. Exact.. Mare dreptate ai jorjette

    1. Mulțumesc :)… Apopo de spălatul pe dinți, am înțeles că nici pasta de dinți nu prea este indicată, deoarece conține prea mult fluor și presupun că și alte chimicale… Știți vreo altă soluție naturală de curățare a dinților?

  10. Da, dar sa stiti ca uneori , aceasta aparenta dependenta, nu este decat un efect placebo, sa il numim asa. Credem ca suntem dependenti de cafea, ca fara ea nu ne putem incepe ziua, si doar atunci cand savuram o cafea , ne revine energia. Dar defapt, noi ne impunem sa credem asta, cand energia o avem deja in noi, doar ca ne trebuie un impuls sa ne incepem ziua in forta.

    1. A, da, așa este, noi alimentăm această “dependență”. Primele zile după ce n-am mai băut cafea, m-am simțit mai obosită, dar după câteva zile nu am simțit aceste “efecte” să le numesc așa. Organismul meu a observat că nu-i mai ofer ceea ce îmi cerea și s-a conformat, a făcut apel la energia existentă și a pus-o în funcțiune. Cafeaua e ca și insulina pentru diabetici, le oferă ceea ce au nevoie, fără a mai lucra, și atunci anumite parti ale organismului devin mai lenese pentru ca primesc de-a gata și ele nu mai trebuie să facă prea multe…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *