Secretul unui zâmbet sănătos

Un zambet sanatos

O dantura sanatoasa este centrul de greutate al aspectului fizic. De aici converg milioane de zambete, iar faptul ca un zambet sănătos valoareaza cat o mie de cuvinte doboara orice fundament .

Ce poate sa reflecte mai bine increderea de sine, sa radieze lumina interioara si respect pentru orice tinuta exterioara decat perfectiu…nea unui zambet, dat de o dantura impecabila.

Neglijarea aspectului dentar este intalnita in permanenta, fiind intotdeauna ultimul aspect ce trebuie pus la punct in aranjarea personala. Nu numai ca o dantura afectata va produce o discrepanta in interactiunea cu cei din jur, dar zambetele pe care le oferi vor fi necreditabile si respinse.

Cu totii stim ca nu reusim sa apreciem ceva decat atunci cand il pierdem, iar de multe ori dantura sanatoasa nu face o exceptie. Eforturile minime de a evita viciile provocate de zaharuri si cofeina vor parea extraordinare cand vor fi inlocuite cu gustari de factura fructifera.

De ce sa asistam la recidivarea dentitiei, si odata cu aceasta a imaginii si a respectului de sine, cand putem deschide o punte spre un zambet perfect , hollywoodian.

Un zambet perfect este adeseori contagios , iar un suras sincer genereaza automat zambetul celor din jur. Odata imortalizat, orice zambet dintr-o fotografie poate deveni in timp un motiv pentru alte o mie a oricarui privitor.

Nu este necesar sa iti speli toti dintii – doar pe cei care doresti sa ii pastrezi.

Autor: Petcu Mihaela


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

32 de răspunsuri la „Secretul unui zâmbet sănătos”

  1. Apropo de cafea, există și diferite sortimente care nu conțin cofeină, da, dar nouă ne este greu să renunțăm la anumite lucruri pentru că acestea nu prea vor să renunțăm la ele. Se crează o dependență care într-un fel ne conduce ea pe noi, și nu noi pe ea. Din acest motiv avem nevoie de voință, ca să depășim “dependența” .

  2. Lucia, ultima propozitie este a mea , 100% .. Intregul eseu, imi apartine. dar nu asta este ideea..
    Ceea ce conteaza cu adevarat , este faptul ca oricine isi poate impune anumite lucruri spre binele sau. De exemplu, poti inlocui cafeaua cu un ceai , care este mult mai bun.Sau uite, daca tu de exemplu nu poti renunta la cafea, incearca sa consumi mai putin alte alimente care contin cofeina, si sa te axezi pe alimentele benefice organismului tau. Si asa cele doua se bun in balanta, astfel incat nu iti va mai fi atat de daunatoare cofeina. ..
    Oricum, cel mai mult conteaza vointa noastra, si sa realizam unde gresim si ce vrei sa remediem.

  3. Avatar Lucia Clepce
    Lucia Clepce

    Eu nu pot fara prajituri:(
    Sau mai bine zis:n-am suficienta vointa.:(

  4. Avatar Lucia Clepce
    Lucia Clepce

    Mda..eu as zice ca majoritatea zambetelor perfecte, hollywoodiane sunt datorate zeciilor de mii de dolari:D
    Conteaza mult factorul ereditar..uneori oricat de multa atentie ai tot ai probleme.
    Si sa fim seriosi: cine rezista fara cafea, din pacate tutun (eu reziiiist;), sau prajiturele(care-s boala mea:() ??
    Ultima propozitie e super:)) Nu stiu daca e citat sau e a ta 100% dar e super:))
    Gata cu scrisul..ma duc sa ma spal pe dinti!

    1. Eu rezist fără cafea, am renunțat la ea, cum am renunțat și la tutun și la multe alte lucruri care nu-mi sunt utile. Putem trăi fără multe noi…însă totul ține de voință…

  5. Avatar Laurentiu
    Laurentiu

    @Jorjette

    cum e mai bine pentru mine, optimist sau pesimist ?

  6. Eu una iti dau dreptate la ultimele cuvinte. Adica se manifesta ca si atunci cand esti stresat si iti cade parul din cauza aceasta.Parca esti pedepsit ca nu iti pasa de viata, si nu esti in stare sa iti controlezi viata.De aceea trebuie sa fim cu toti optimisti si sa iubim viata asa cum este.
    Un exemplu bun pot sa vi-l dau eu . Fata mea e la liceu, si aceasta a fost ultima saptamana din primul semestru.Avea mai multe medii de 9 , la anumite materii.Si in ultima saptamana a fost atat de optimista ca si le va rezolva, si ii vor iesi 10, incat le-a spus tuturor profesorilor sa o asculte, si iata ca optimismul ei a dat roade. acum i-a iesit media 9.94… Uitati ce efect are optimismul asupra vietii..
    Am deviat putin de la tema noastra, dar este si aceasta o lectie de apreciat, data de o pustoaica de 17 ani.

    1. Așa este, optimismul ne face să fim mai puternici, ne face să mergem mai departe cu zâmbetul pe buze. Atâta timp cât suntem optimiști atragem lucruri care ne fac să fim optimiști, care ne fac să fim mulțumiți și să mulțumim că trăim, în această viață. Optimismul este unul din secretele sănătății, care din păcate nu prea este recomandat de medici…ar trebui să scrie pe rețete optimism, acceptare a lucrurilor, odihnă – pentru că se știe că un somn bun regenerează și schimbă “atitudini”, lipsa grijii de mâine, pentru că lipsește din peisaj prezentul…

  7. Va multumesc pentru comentarii. Intr-adevar nu am spus chiar tot , insa sper ca v-am dat de inteles cat de important este o igiena adecvata asupra dintilor.

    1. Îți mulțumesc pentru sfaturi pentru că sunt binevenite, iar la final mi-a plăcut foarte mult nota ironică.

      După cum bine se știe durerile de dinți se numără printre cele mai insuportabile dureri, iar septicemia este una dintre posibilele urmări a unor dinți neîngrijiți și netratați la timp. Mai mult, nu știu câți oameni cred în cauzele psihologice (spirituale) ale bolilor, dar se spune că problemele cu dinții apar ca urmare a incapacității de a lua decizii, sau a dezinteresului față de viață… Ce credeți? (parcă v-aș lua interviu 🙂 )

  8. Pfff … şi eu care fumez şi beau cafea …

    Dacă nu m-aş spăla pe dinţi regulat, în scurt timp aş rămâne fără ei. Oricum, de flour nu ai spus nimic … pentru o perioadă cică face bine dar după un timp nu te pricopseşti cu dinţi bolnavi ci cu alte organe …

  9. Avatar Cristina
    Cristina

    Mai e de adaugat apa de gura si ata dentara. Nu degeaba exista.

  10. Avatar Laurentiu
    Laurentiu

    Cuvantul Colgate/Super Cristal/Aquafresh/blend-a-med mai lipsea….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *