Schizofrenia – o boala care afecteaza 80000 de persoane

Conform unui studiu, cam 150 din fiecare 100.000 de persoane se vor imbolnavi de schizofrenie, boala fiind provocata de anumite evenimente , ca de exemplu o infectie virala ce are ca efect modificari biochimice in organism, sau stresul de zi cu zi din viata, mai exista si factorul ereditar, in cazul in care un parinte este schizofrenic, riscul unui copil de a avea aceasi boala este de 8-18%.

Asadar e aproape imposibil sa prevenim o astfel de boala, un tratament 100% sigur de vindecare nu exista, pe langa reechlibrarea balantei biochimice e nevoie si de alte tratamente complementare, terapie familiala psiho-educationala. folosirea cu regularitate a medicamentelor antipsihotice, relatii sociale cu familia si prietenii, un real suport din partea lor, integrarea bolnavului la locul de munca.

Intrebarea este: daca pentru un schizofrenic, realitatea e interpretata in mod anormal, familia bolnavului cum o percepe? Cum poate trai cu ideea ca cel pe care il iubeste e macinat zi de zi de temerile paranoice, incapabil sa raspunda la afectiune si sa se lasa ajutat?

Autor: Lucia


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

28 de răspunsuri la „Schizofrenia – o boala care afecteaza 80000 de persoane”

  1. Din cate am inteles ce ai spus tu: daca stai pe calculator, nu poti fi asistenta medicala?:)) Nici nu ma obosesc sa comentez, esti chiar ridicol..

    ,”ti-am urmarit evolutia, nu ai viata sociala nu iubesti oamenii si ascunzi fata ta adevarata in spatele calculatorului.”
    Da-mi voie sa imi fac griji..atata timp cat ma urmaresti, eu zic ca ai o mare problema..nu ai alta ocupatie decat sa fi cu ochii pe mine? Vezi-ti de viata ta, oricine ai fi. Tu care nici nu ai avut taria de caracter sa iti spui numele real,( tu care nu te ascunzi in spatele calculatorului, desigur :D)
    Si din pacate nu sunt suficient de matura sa te inteleg..pentru mine sunt simple aiureli scrise de cineva care se plictiseste si umbla hai-hui pe internet.

  2. Avatar calugaritei
    calugaritei

    as dori sa-i raspund viitoarei asistente Clepce Lucia -sa lucrezi in jurul celor bolnavi psihic iti trebuie mult suflet,daruire si sa-ti iubesti meseria cu adevarat.Nu stiu ce fel de asistenta vei fi atata timp cat stai pe comp ,ti-am urmarit evolutia, nu ai viata sociala nu iubesti oamenii si ascunzi fata ta adevarata in spatele calculatorului..Nu vorbi despre un domeniu despre care nu stii nimic. Boala psihica ascunde multe neimpliniri dar cu ajutorul unor oameni plini de daruire si care isi cunosc meseria, boala poate fi depasita si integrarea in viata normala se poate realiza.Faci parte din categoria celor care pun stigma sociala si e o greseala.Trebuie sa fi foarte matura sa intelegi ce spun .

  3. Nota 8! Să știți că ceea ce ați scris în comentarii nu se ia în considerare, articolul este baza.Foarte mulți cititori nu pierd timpul cu cititul comentariilor, citesc articolul și acela uneori printre rânduri.

  4. Prea scurt postul.
    Poate ca schizofrenia poate si combatuta prin mijloace alternative, o fi ceva despre subiect?
    Nota 4.

  5. Avatar Paul Padurariu
    Paul Padurariu

    Nu ai adus nimic nou, nici macar nu ai subliniat bine propriile tale opinii. Nota 6

  6. draga mea , am avut ocazia sa vad astfel de copii – nu erau la spital ci intru-un camin special si cum de oamenii in virsta iti este mila, de copii ti se rupe inima.Erau pe vremea aceea o parte veniti din casele de copii altii din familii.Doar uitidu-te in ochii lor vedeai ca traiesc, ca se bucura cind te vad – e ceva impresionant cu atit mai mult cind vezi mai multi la un loc..Si vorba ta cel mai important lucru care conteaza in viata , pina la urma e sanatatea

  7. Flavia, povestea ta este pe atat de impresionanta, atat de trista..
    Dar mama ta, ,o ura doar pe sora ta? In timpul crizelor, tie nu iti facea sau zicea nimic?
    Cat despre copii, eu zic sa ii faci.. Intr’adevar boala se poate mosteni genetic, dar daca nu s-a mostenit in cazul tau? Nu ar fi pacat sa traiesti o viata fara copii?.. Trebuie sa speri ca va fi bine, sa dai dovada de optimism, si sa incerci sa iti traiesti viata cat poti tu mai bine..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *