Remedii naturiste cu Sarea amara sau Sarea Epsom

cura de detoxifiere sau bai cu sare amara

Aceasta sare amara, cunoscuta si sub denumirea de suflat de magneziu (MgS04-7H2O), se obtine prin evaporarea apei minerale sau a apei de mare. Sarea amara este cunoscuta si sub denumirea de sare Epsom, care provine de la un izvor de apa minerala din localitatea Epsom, Surrey, din Marea Britanie. In trecut aceste saruri se administrau ca purgativ primavara ca si cura de detoxifiere cu sare amara, dupa trecerea iernii.

Exista mai multe variante de cure de detoxifiere cu sare amara, intrucat numeroase studii au relevat faptul că sarea amara poate fi folosita pentru a trata constipatia. Pentru uz intern, se administreaza sare amara deoarece actioneaza ca un agent pentru detoxifierea colonului.

Magneziul dirijeaza fluidele din sange catre intestine determinand scaunele sa fie mai moi si declansand contractii intestinale care stimuleaza eliminarea fecalelor. Trebuie sa avem grija insa la faptul ca efectul laxativ al sarii amare poate fi uneori prea puternic.

Fara acordul medicului, sarea amara nu este recomandata pe post de laxativ. Unul dintre motive este si acela ca actiunea sa poate afecta absorbtia de nutrienti esentiali in organism. Mai mult decat atat, sarea amara consumata in cantitati mari (mai mult de doua lingurite pe zi) ori de un organism mai sensibil, poate determina diaree sau crampe abdominale.

1. O zi de cura de detoxifiere cu sare amara sau sare Epsom

Cura de detoxifiere cu sare amara pentru ficat si bila se efectueaza dupa ce colonul a fost spalat 4 saptamani cu ceai pentru clisma. Pentru aceasta cura de detoxifiere cu sare amara aveti nevoie de sare amara (60 g) dizolvata in trei pahare de cate 250 ml fiecare si 200 ml de ulei de măsline presat la rece si zeama a trei lamai.

Cum se ia sarea Epson pentru detoxifiere

In ziua respectiva, masa de dimineata se ia la ora 10.00, iar pana la ora 14.00 nu se mananca nimic. La ora 14.00 se ia prima cana (250 ml) de laxativ; la ora 16.00 se ia a doua cana (250 ml) de laxativ, iar la ora 18.00 se înghite uleiul de mãsline amestecat cu zeama de lamaie, apoi se sta pe partea dreapta timp de o jumatate de orã. La ora 22.00 se ia ultima cana de laxativ. Dupa o ora se poate manca o cana de gris fiert. In timpul zilei se poate bea apa, dar nu cu o ora inainte si nici cu o ora dupa ce se bea uleiul.

Contraindicatii pentru dieta cu sare Epson

Aceasta dieta de detoxifiere cu sarea amara nu este recomandata celor cu gastrita hiperacida si celor care sufera de ulcer gastroduodenal.

ATENTIE: Consultați medicul de familie înainte de a începe o cură de detoxifiere cu sare amară (sulfat de magneziu). Nu orice se potrivește pentru oricine!

2. Bai de detoxifiere cu sare amara

Sarea amara ajuta la eliminarea toxinelor si substantelor nocive din organism, a metalelor grele, precum si la ameliorarea durerii musculare. Se pot face bai de detoxifiere cu sare Epsom cel putin o data pe saptamana. Se adauga doua cani de sare amara in cada de baie si se sta la inmuiat in cada cel putin 15 minute. Prin procesul de osmoza, pielea aboarbe sarurile si isi reface nivelul de magneziu care a scazut ca urmare a stresului.

Sarea amara pentru detoxifierea ficatului si fiere

Sfaturi și sugestii

Pentru hidratarea pielii se adauga o jumatate de ceasca de ulei de masline, ulei pentru copii sau un ulei esential. Pentru a nu interfera cu sarurile e preferabil sa nu se utilizeze sapunul. Pentru un efect optim e necesara o perioda de relaxare de doua ore dupa baie cu sare Epsom. Daca aveti articulatii artritice, masati-le cat mai mult posibil pentru a preintimpina congestionarea.

3. Bai la picioare cu sare amara

Sarea amara introdusa in baie ajuta si la usurarea durerilor si reducerea inflamatiilor. Este un bun tratament pentru durerile musculare, a astmului bronsic si a migrenelor. În plus, sarea amara ajuta la vindecarea taieturilor, luxatiilor, a picioarelor umflate sau urat mirositoare. Pentru a beneficia de calitatile sale, se adauga o jumatate de cana cu sare Epsom intr-un lighean cu apa. Relaxati-va picioarele timp de 20 de minute, dupa care le puteti freca cu piatra ponce si unge cu ulei de menta sau unt de shea sau de nuca de cocos.

Beneficiile băilor la picioare

Sarea amara catifeleaza pielea si neutralizeaza mirosul picioarelor. Trateaza ciuperca piciorului, calmeaza entorse si vanatai, ajuta la eliminarea aschiilor, a disconfortului provocat de guta. Sarea Epsom este un bun tratament in ameliorarea durerilor provocate de iedera otravitoare, intepaturi de tantar, intepaturi de albine sau arsuri uşoare.

4. Foloseste sarea amara ca ingrasamant in gradina!

Pe langa toate aceste utilizari, sulfatul de magneziu este utilizat de gradinari si gospodine pentru cresterea viguroasa a plantelor. Se presara sare Epsom o data pe saptamana, pentru a ajuta la hranirea plantelor de apartament, a florilor si legumelor.

Sarurile Epsom ajuta la mentinerea gazonului verde, atunci cand cristalele de sulfat de magneziu sunt presarate pe sol sau e stropit cu o solutie de apa cu sare amara (2 linguri la un litru de apa). Sarurile Epsom in gradina ajuta si la combaterea daunatorilor. Este un bun fertilizator pentru conifere (in special pentru tuia), legume, pomi fructiferi, vita de vie, cartofi.

Concluzii

In concluzie, sarea amara sau sarea Epsom nu trebuie sa lipseasca din nici o casa, ea avand intrebuintari variate. Fie că o folosiți pentru băi cu sare sau ca îngrăsământ în grădină, ea va fi la fel de utilă dacă o aveți la îndemână atunci când considerați. O puteți cumpăra din farmacii, magazine online (o sursă convenabilă aici) sau din magazinele horticole (de exemplu marca Compo la sac de 5kg).


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *