Salcia – aspirina vegetală a casei – beneficii pentru sanatate

salcia frunze de salcie alba

Salcia (Salix alba) – este cunoscută şi sub numele de salcia albă, salcia europeană, arborele încântării, vrăjitoarea sau aspirina vegetală a casei. Numele genului Salix vine din limba celtă – sal-lix înseamnă “lângă apă”. Salcia este un copac sacru – plantaţiile de sălcii erau considerate magice de către preoţi, preotese şi toate tipurile de artizani, care se aşezau printre aceşti copaci pentru a primi de la ei elocvenţă, inspiraţie, competenţă şi profeţii.

Salcia – beneficii pentru sanatate

Scoarţa de salcie este un bun analgezic, reduce febra şi este sursa originală pentru acidul salicilic – motiv pentru care este numit aspirina vegetală a casei.

Frunzele de salcie infuzate fac un ceai numai bun pentru insomniile nervoase şi se adaugă la băi pentru a uşura reumatismul.

Speciile de salix le furnizează artiştilor cărbune de cea mai bună calitate. Ramurile de salcie sunt utilizate pentru ţesut, iar salcia albă (salix alba caerulea) este o sursă de lemn pentru bâtele de cricket.

Scoarţa de salcie neagră (Salix nigra) este folosită pentru a trata gonoreea şi durerile ovariene. Salcia albă conţine salicin, elementul activ din care aspirina a fost sintetizat. Scoarţa de salcie albă este folosită în problemele reumatice, artrită , dureri de cap precum şi în diaree şi dizinterie. Chiar febra, edemul şi reacţiile de după eliminarea viermilor sunt tratate cu scoarţă de salcie. Pentru a face ceai, se pun 3 linguriţe de coajă de salcie la o cană de apă rece şi se lasă să stea între 2 şi 5 ore, se fierbe apoi 1 minut, după care se strecoară. Scoarţa de salcie se găseşte şi sub formă de pulbere. Doza este de o linguriţă, de 3 ori pe zi în ceai sau sub formă de capsule. Tinctura poate fi luată în doze de 10-20 de picături de patru ori pe zi.

Părţi folosite: scoarţa – colectată primăvara

Utilizări magice: sălciile erau de obicei găsite pe lângă sit-urile vechi. Salcia este un copac gardian, care protejează de influenţele negative. De asemenea, salcia are o aură vindecătoare care vindecă pe oricine sau orice atinge. Toate părţile salciei păzesc împotriva răului şi pot fi purtate sau puse în casă pentru acest scop. Se arde scoarţa de salcie cu lemn de santal pentru ritualurile de divinaţie şi dragoste. Măturile magice, în special cele ale vrăjitoarelor, sunt în mod tradiţional legate cu o ramură de salcie.


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *