Salată de varză murată

Salată de varză murată cu nuci

Ingrediente: 400 g varză murată, 150 g nuci, 1-2 linguri cu ulei, 1 păstârnac, 1 fir mare de praz, 1 legătură de verdeţuri de sezon, 1-2 linguri cu fulgi de grâu germinat, 1 legătură de busuioc cu tarhon, o linguriţă şi jumătate cu pulbere din seminţe de gogoşari, 1/2 linguriţă cu pulbere din seminţe de plante aromatice, 1 linguriţă cu pulbere de alge, 1 linguriţă cu pulbere de polen, o felie de sfeclă roşie.

Mod de preparare: varza, bine scursă de moare, fără a fi spălată sau ţinută în apă, se taie fâşii subţiri odată cu prazul, se amestecă cu păstârnacul ras, cu nucile măcinate, uleiul, pulberile, fulgii de grâu, iar deasupra se presară verdeţurile tăiate mărunt şi sfecla roşie rasă, aşezată sub formă de mici moviliţe. Nucile pot fi înlocuite cu alune, arahide, castane comestibile, seminţe de floarea soarelui sau de dovleac.

Salată de varză murată cu urzici

Se prepară ca la reţeta precedentă, folosind aceleaşi ingrediente, în afară de păstârnac, care se înlocuieşte cu 100 g urzici fin mărunţite. Urzicile se pot înlocui şi cu frunze de fasole, de lobodă, de ştevie, de pătlagină, de podbal, de păpădie, de cicoare, etc.

Salată de varză murată cu varză dulce

Se prepară ca la reţeta de varză murată cu nuci, se folosesc aceleaşi ingrediente în acelaşi mod, în afară de păstârnac, care se înlocuieşte cu 150 g varză dulce, iar varză murată se foloseşte numai 250 g.

Salată de varză murată cu dovleac

Se prepară ca la prima reţetă, numai că păstârnacul se înlocuieşte cu dovleac ras.

Salată de varză murată cu bureţi de rouă

Se prepară ca la prima reţetă, se folosesc aceleaşi ingrediente, în afară de păstârnac, care se înlocuieşte cu 100 g bureţi de rouă tălaţi fâşii.

Ganduri si impresii pentru "Salată de varză murată":

  1. Octavian Octavian
    1. Dan Dian Dan Dian
  2. Ana- Ana-
  3. Daniela Frincu Daniela Frincu

Care este gandul tau?