Salată de ouă cu rădăcinoase

Se fierb 6 ouă tari. În timpul în care acestea fierb, se curăţă un morcov, o ţelină nu prea mare, o rădăcină de păstârnac şi 2-3 cepe (de preferinţă roşii) – toate acestea se dau pe răzătoare, mai puţin ceapa care se taie peştişori. Toate ingredientele se amestecă cu o legătură de pătrunjel şi una de mărar tocate mărunt, se adaugă sare, ulei de măsline sau normal, puţin oţet de mere şi se amestecă.salata-cu-ou

După ce ouăle au fiert, se lasă puţin în apă rece pentru a se curăţa de coajă mai uşor. 4 dintre ele se taie  nu foarte mărunt şi se amestecă cu compoziţia, 2 ouă se taie în 2 bucăţi şi se folosesc la final.

Peste compoziţie se adaugă 200-250 g de smântână, se amestecă şi se aşează în farfurii. Eu am adăugat un ingredient surpriză, 2 linguri de lichior de migdale (amaretto). La final, deasupra se aşează oul tăiat în 2 pe care se pun seminţe de susan şi puţină smântână.

Poftă mare!

Articol etichetat cu:

Ganduri si impresii pentru "Salată de ouă cu rădăcinoase":

  1. Jorjette C Octavian

Care este gandul tau?

 

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.