Nu-mi place de cei care se ocupă de blog.trafic.ro!

Fiind client trafic.ro (vezi logo din josul paginii) sunt oarecum abonat la newsletter la ei și primesc periodic (săptămânal și lunar) emailuri unde sunt anunțat despre ce prostii de SEO mai trebuie să fac și cât de buni și tari sunt unii.

Nu e o problemă, azi toți se lauda, dar totuși am fost curios azi să verific cât de masterSEO sunt ei cu blogul lor cu tot. Am primit de la ei sugestia că pentru a-mi scade valoarea bounce rate (procentaj ce reprezintă vizitatorii care citesc o pagină și ies de pe site) trebuie să iau în considerare 5 idei oferite de ei.

Din cele cinci, eu lor le-aș sugera ultimele 2. O dată pentru că în timp ce noi cei ascultători avem un robots.txt încărcat, ei au numai :

User-agent: *
Disallow:

Și a doua, pentru că nu spui ce și cum să facem cânt tu nu faci!

Nu-mi place de cei care se ocupă de blog.trafic.ro! 1Nu e ok șefu! Din 2011 se știe că dacă ai conținut dublu, ești depunctat. Tot paginile indexate care prezintă conținut fără putere, sunt depunctate și depuncteaza și siteul dacă sunt în număr mare. Printre aceste pagini indexate, care pentru Google sunt ca și spinii, se numără tagurile și arhivele.

Noi avem WordPress ca platformă CMS și /tags sau /tag poate genera cam câteva mii de pagini indexate pe Google în câteva zile. Pagini fără valoare dacă la acel tag ai un articol sau două. Și chiar dacă ai 100, nu contează, primul paragraf din articol, ce apare în indexul tagurilor este conținut dublu.

Pentru o grijă mare la indexare, și ca să fii văzut bine de Google ca având și furnizând pagini cu conținut calitativ (puține la număr dar cu valoare se spune) recomand să vă instalați în directorul principal al siteului un fișier robots.txt (dacă nu-l aveți deja) în care să scrieți reguli de indexare. Pentru cei cu WordPress, vă recomand ce avem și noi (măcar acestea dacă nu găsiți voi ceva și mai complex):

User-agent: *
Disallow: /cgi-bin
Disallow: /wp-admin
Disallow: /wp-includes
Disallow: /wp-content/plugins
Disallow: /wp-content/cache
Disallow: /wp-content/themes
Disallow: /tag/
Disallow: /tags/
Disallow: /*?*
Disallow: /*?
Disallow: /comment*
Allow: /wp-content/uploads
Allow: /*

Articol etichetat cu:, , ,

Care este gandul tau?