4 reţete de sirop cu miere de albine

Sirop cu miere de albine I

Ingrediente: 4 gălbenuşuri de ouă de găină sau 20 de ouă de prepeliţă, 4 linguri cu ulei de măsline, 4 linguri cu suc de sfeclă roşie, 4 linguri cu miere polifloră, 1 lingură cu seminţe de in, macerat din coada calului, busuioc, vâsc şi pătlagină, în cantităţi egale.

Mod de preparare: într-o sticlă de culoare închisă de 1 litru se pun toate produsele de mai sus, se completează cu maceratul din plante (plantele şi apa se pun la macerat 8-10 ore), se agită până se obţine un amestec omogen, se împarte în 3 părţi egale şi se bea pe stomacul gol, înaintea meselor principale cu 1 oră. Este un tratament deosebit de util în anemie.

Sirop cu miere cu miere de albine II

Ingrediente: 750 g aloe (trebuie să aibă vârsta de 3-5 ani, iar înainte de recoltare nu se udă timp de 5 zile), 600 ml suc de cătină sau 10 lămâi, 1 litru vin de coacăze negre, 3 kg miere de mai.

Mod de preparare: frunzele de aloe, mărunţite fin, se pun într-un borcan cu sucul de cătină sau lămâile mărunţite, se adaugă vinul şi mierea, se amestecă până se omogenizează, se lasă la macerat 7 zile, timp în care se agită de 2 ori pe zi, dimineaţa şi seara, apoi se toarnă în sticle care se închid ermetic, se etichetează şi se păstrează în loc rece şi întunecos.
Siropul este util în tratamentul ulcerului, administrat înaintea celor 3 mese principale cu 30 minute, câte 1 lingură. Nu se administreaza după ora 20.00.

Sirop cu miere de albine III

Ingrediente: 6 gălbenuşuri de ouă de găină sau 30 gălbenuşuri de ouă de prepeliţă, 6 linguri cu miere de brad, 6 linguri cu suc de sfeclă roşie, 6 linguri cu ulei de măsline, 2 linguri cu hrean ras fin, 500 ml macerat de busuioc.

Mod de preparare: gălbenuşurile, mierea, sucul de sfeclă roşie şi hreanul se pun în vas de porţelan sau de sticlă şi se bat până se obţine o compoziţie fină, spumoasă, în care se adaugă maceratul de busuioc (2 linguri cu plantă mărunţită şi 500 ml apă se lasă la macerat 8 ore, apoi se strecoară prin tifon).
Se ia de 3 ori pe zi, cu 30 minute înainte de masă, câte 1/6 din cantitatea de mai sus, care trebuie să ajungă pentru 2 zile. Este un puternic vitaminizant şi energizant, ajutând în mod deosebit în tratarea afecţiunilor pulmonare.

Sirop cu miere de albine IV

Ingrediente: 8 cucuruzi de brad proaspeţi, un pumn cu muguri de brad alb, 8 rădăcini de podbal cu tot cu frunze, 5 litri apă, 1 mână cu flori de tei, 1 kg miere de mai, răşină de brad cât o nucă, camfor cât un cubuleţ de zahăr.

Mod de preparare: cucuruzii, mugurii şi podbalul fin mărunţiţi se pun la fiert, nu direct pe flacără, timp de 1 oră, vasul fiind acoperit; după aceea, se adaugă florile de tei mărunţite şi puse cu apă înainte cu 10 minute, se amestecă, se acoperă vasul şi se lasă în repaus 10 minute. Se strecoară prin tifon dublu, se adaugă răşina şi camforul mărunţite fin, se pune din nou la fiert, până rămâne 1/2 din cantitatea iniţială. Se lasă sa se răcească (38°C), apoi se pune mierea şi se toarnă în sticle care se închid ermetic, păstrându-le la loc rece şi întunecos.

Se administrează câte 3 păhărele pe zi (50 ml), cu 1 oră înainte de masă. În această perioadă corpul trebuie să fie alimentat cu hrană vie, preparată din produse substanţiale, după reţetele din bucătăria fără foc.


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *