Cremă Cu Brânză – 6 Reţete de hrană vie

Rețetele de cremă cu brânză sunt mereu la mare căutare, așa că hai să descoperim 6 rețete diverse, ușor de preparat. Crema cu brânză se omogenizează ușor cu multe ingrediente, din acest motiv hai să vedem măcar câteva din posibilitățile pe care se merită să le încerci.

Pastă de brânza cu frunze de angelică

Mod de preparare: frunzele de angelică se taie mărunt odată cu verdeţurile, urzicile şi ceapa, se amestecă cu brânza (trecută prin ciur emailat, dată pe mașină sau făcută cremă cu blenderul vertical), pulberile, untul frecat spumă şi tărâţe cât cuprinde. Pasta se aşează în strat gros pe felii de pâine neagră şi se decorează cu măsline şi verdeţuri de sezon.

Ingrediente: 150 g frunze de angelică, 50 g urzici, 250 g brânză proaspătă de vaci, o ceapă mare de apă, 1 legătură de pătrunjel cu mărar, 10-15 măsline negre desărate, 1 linguriţă cu pulbere din plante aromatice şi condimentate , 1 linguriţă cu pulbere de polen, 8-10 felii de pâine neagră, 50 g unt, tărâţă.

La fel se poate prepara cremă cu brânză cu frunze de păpădie, de coada şoricelului, de limba mielului, de asmaţuchi, de cicoare, toate fiind foarte proaspete.

Cremă tartinabilă de brânză cu urzici

Se prepară ca la reţeta precedentă, folosind aceleaşi ingrediente, în afară de frunzele de angelică, care se înlocuiesc cu urzici fin mărunţite şi 1 linguriţă cu hrean ras.

Pastă de brânză cu andive

Se prepară ca la reţeta de brânză cu frunze de angelică, folosind aceleaşi ingrediente, în afară de frunzele de angelică, care se înlocuiesc cu andive, iar polenul cu 1/2 linguriţă cu lăptişor de matcă. Andivele pot fi înlocuite cu sparanghel sau bulbi de anason.

Cremă cu brânză și cu pepene verde

Ingrediente: 250 g miez alb de pepene verde, 200 g brânză de capră, 100 g unt, 1 ceapă mare de apă, 1 legătură de ţelină cu tarhon, 1 gogoşar roşu, 1 linguriţă cu pulbere din plante aromatice şi condimentate, 1 linguriţă cu pulbere de alge, 1 linguriţă cu apilarnil, 8-10 felii de pâine neagră, tărâţă.

Mod de preparare: miezul de pepene se mărunţeşte odată cu ceapa, se amestecă cu verdeţurile tălate mărunt, brânza fărâmiţată, pulberile, apilarnilul, untul frecat spumă şi tărâţe cât cuprinde. Pasta se întinde pe felii de pâine neagră sau se pune pe farfurie, apoi se decorează cu felii de gogoşar sau verdeţuri de sezon. Miezul de pepene poate fi înlocuit cu dovlecel sau patison.

Cremă cu brânză și cu fasole verde

Se prepară ca la reţeta precedentă, folosind aceleaşi ingrediente, în afară de miezul de pepene, care se înlocuieşte cu păstăi de fasole verde foarte tinere, când nu li s-a format încă bobul.

Cremă cu brânză și cu păstârnac

Se prepară ca la reţeta precedentă, utilizând aceleaşi ingrediente, mai puţin  miezul de pepene, care se înlocuieşte cu păstârnac ras.


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *