Pulbere de plante aromatice si condimentare

Pulbere de plante aromatice si condimentare

Se adună în timp optim frunze de pătrunjel, ţelină, leuştean, cimbru, mărar, tarhon, mentă, busuioc, angelică, pătlagină, păstârnac, lobodă, şi se usucă puse pe hârtie albă în poduri cu acoperiş de tablă, aşezate în strat subţire. Secretul este ca plantele să se usuce cât mai rapid pentru a-şi menţine culoarea şi gustul.

Atunci când sunt bine uscate, se depozitează şi păstrează în pungi de hârtie, la loc ferit de umezeală, iar la nevoie se pot transforma în pulbere, însă fiţi atenţi, preparaţi doar câtă aveţi nevoie pentru 7 zile. În acelaşi mod se obţine pulbere din petalele de trandafiri, nalbă, gălbenele, şofran.

Pulbere din seminţe de plante aromatice si condimentare

Se adună seminţe de anason, fenicul, coriandru, chimen, cimbru, busuioc, sovârf, negrilică, angelică, se usucă bine şi se păstrează în pungi de hârtie, la loc ferit de umezeală. Când aveţi nevoie, transformaţi seminţele în pulbere.

Articol etichetat cu:,

Care este gandul tau?