Pui cu Tarhon (reţetă franţuzească)

Ingrediente: un pui de cca 1 kg, 1l jumate apă, 1 pahar de vin alb sec, 1 ceapă mare, 1 morcov, 1 ramură de cimbrişor împreună cu 1 frunză de dafin şi câteva fire de pătrunjel (constiuind aşa-numitul „buchet asortat”, obligatoriu pentru orice fiertură de carne, cum este la noi „legătura de zarzavat”), câteva boabe de piper, 2 gălbenuşuri, 80 g smântână, 200 g ciuperci, 12 cepe mici, 1 linguriţă de sare, 1 legătură de tarhon, 2 linguri de tarhon tocat, 30 g unt, 30 g făină, 2 linguri lapte, 1 lingură zeamă de lămiie.

Preparare. Puiul se fierbe întreg în apă cu vin, la care se adaugă, după ce s-a luat spuma, ceapa, morcovul, „buchetul asortat”, tarhonul şi piperul. Se fierbe încet, la foc moale, în clocote mici; se scoate puiul când este complet fiert şi se strecoară zeama. Se face din zeamă un sos astfel : se încinge untul, se amestecă cu făina şi se stinge cu zeama. Se fierbe pe foc moale 15 minute. Într-un castron se bat gălbenuşurile cu laptele. Se adaugă puţin sos şi se amestecă. Se toarnă conţinutul castronului în restul de sos. Se ţine sosul pe foc foarte iute, ame-stecând energic până ce clocoteşte tare. Se adaugă smântâna şi zeama de lămâie. Se toarnă peste pui sosul în care s-a amestecat tarhonul tocat, se adaugă ciupercile înăbuşite separat şi se lasă să fiarbă încet, la foc foarte moale. Se serveşte presărat cu frunze întregi de tarhon, eventual opărit în prealabil.

Articol etichetat cu:

Ganduri si impresii pentru "Pui cu Tarhon (reţetă franţuzească)":

  1. Jorjette C Strategic
  2. Jorjette C dominic

Care este gandul tau?

 

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.