Prăjitură cu anison, pentru ceai

Ingrediente:

Drojdie cât o nucă, o ceaşcă de zahăr, o ceaşcă de apă caldă, 3/4 ceaşcă lapte fiert, 3 linguri ulei, 2 ouă, 2 1/2 ceşti făină, o jumătate linguriţă sare, 1 linguriţă seminţe de anison întregi.

Preparare:

Se dizolvă drojdia în apă cu o lingură de zahăr şi se lasă să stea 10 minute. Se fierbe şi se răceşte laptele. Ouăle întregi se freacă cu o lingură de zahăr şi uleiul menţionat. Se amestecă cu laptele şi drojdia. Se adaugă, continuând să se amestece, făina, sarea şi seminţele. Se lasă aluatul să crească o oră într-un loc cald. Între timp se prepară din restul de zahăr, o lingură de făină, trei linguri de margarină şi un vîrf de cuţit seminţe de anison pisate sau măcinate, o glazură, lăsând-o să se întărească, apoi se rade deasupra aluatului, pus într-o tavă, înainte de a-l pune în cuptor. Se coace până se rumeneşte, cca 25 de minute.

Articol etichetat cu:

Ganduri si impresii pentru "Prăjitură cu anison, pentru ceai":

  1. Jorjette C Daniela
  2. Jorjette C Strategic

Care este gandul tau?