Povesti de groaza adevarate de speriat copiii şi adulţii

horror

Încă de mică, crescând la bunici, într-un sătuc. Am avut ocazia să-mi treacă pe la urechi tot felul de povesti de groaza. In acel moment au avut efectul de a-mi provoca un sentiment de frică de necunoscut, de a-mi ridica părul pe întregu-mi corp. În urma acestor povesti, am ajuns să-mi fie frică să ies seara din casă. Uneori daca ramaneam singura acasa dormeam cu toate becurile stinse si cu muzica pornita. Asta ca sa nu aud nici un sunet, care bineinteles, pareau a fi foarte multe la acea vreme.

Am auzit tot felul de povesti de groaza despre spirite, fantome, zombi. Tot felul de întâmplări “ciudate” care de fiecare dată mă lasau cu gura căscată şi cu un sentiment ciudat.  Mi se spunea că dacă în timpul nopţii îmi aud numele, dacă aud pe cineva care mă strigă să nu mă uit, pentru că dacă mă voi uita voi fi “luată” sau posedată. Poveşti cu animale şi nu numai… Povesti cu fiinte supranaturale.

Zilele ce urmează plec la bunici şi când mă voi întoarce, voi aduce o serie  de poveşti de acest fel, cu toate detaliile. Sper sa fie cât mai multe.

Ştiu că toţi avem astfel de poveşti, aşa că le aştept şi pe ale voastre. Fie trimiti o poveste pe e-mail (pagina de contact) pentru a fi publicate separat ca articol propriu-zis alături de numele vostru sau un pseudonim, fie sub formă de comentarii.

Povesti de groaza reale de la bunici

O să încep cu o scurtă poveste ce mi-am amintit-o, povestită de străbunicul meu, Alexa.

Într-o noapte, cu lună plină, în timp ce se întorcea cu căruţa de la moara aflată într-un alt sat, aflat în mijlocul unui câmp a întâlnit un om. Un bărbat îmbrăcat într-o haină neagră, foarte sobră. Străbunicul meu era un om tare blând şi cu frică de Dumnezeu. L-a întrebat ce face aşa târziu pe drum şi încotro se îndreaptă, însă nu a primit nici un răspuns. Străbunicul s-a mirat, însă străinul s-a aşezat în spatele căruţii, moment în care cai au început să se agite. A încercat străbunicul să intre în vorbă cu el, dar nimic. După câţiva metri, s-a uitat  în spatele căruţei şi nimic. Pe o arie foarte mare nu era ţipenie de om…

O altă povestioară, că mi-a venit pofta să scriu aceste povesti de groaza scurte.

Unchiul meu are acum frumoasa vârstă de 50 de ani. Când era tânăr, era moda de a merge la peţit. Şi a plecat el de cu seară la fete (la actuala mea mătuşă). Cum se simţea bine, a poposit acolo până la o oră destul de târzie, cam pe la 3 dimineaţa, când a plecat spre casă. În drumul său avea o casă mai retrasa, ascunsa dupa copaci. Casele se află la distanţe destul de măricele una de cealaltă.

Lângă aceasta se afla o fântână, în afara porţii. Din ceea ce povesteşte unchiul, era întuneric beznă şi ajungând în zonă a auzit cum cineva scoate apă (la ora 3 dimineata ). A spus “Bună seara”, însă nimeni nu i-a răspuns. Se auzea cum cineva scoate apă, dar nu s-a oprit, găleata s-a dat peste cap, a cazut în fântână şi iar a început să scoată apă. Unchiul a spus că într-un minut era ajuns acasă, deşi în mod normal ar fi facut 7-10 minute.

Revenim cu alte povesti de groaza?

Voi reveni cu astfel de povesti de groaza (cred, dar nu sunt sigură, că vor fi înregistrări audio) cu cât mai multe detalii şi le aştept cu mare drag şi pe ale voastre!

Deasemenea o să încerc să aflu cât mai multe despre farmece, descântece, despre morţi, tot felul de povesti spookyy, povesti de groaza! Spuneți-mi ce povesti de groaza ati auzit sau ati trait voi!


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

211 răspunsuri la „Povesti de groaza adevarate de speriat copiii şi adulţii”

  1. normal ca nu e inventata! he he :))

  2. odata mi sa parut ca ma striga cineva de la geam dar nu era nimeni si de odata a scos un sunet de jombi cineva dar nu stiu cine ma-m sperriat si am fugit in pat

  3. Avatar sopisop
    sopisop

    BUNE POVESTI

    1. am sa va spun o poveste reala si nu este deloc inventata . eu si cu niste prieten neam dus la baie cu corturile si am stat si peste noapte ca la un momendat seara stateam in cort cu toti si povesteam radeam glumeam ca la un momedat am auzit ca da cineva cu o piatra in cort ne uitam unul la celalat si credeam ca cineva dintre noi face o gluma dar am fost toti impreuna si nu avea cum prima data nu am realizat ca ce se intampla . dupa acea am inceput sa credem ca sunt niste copii care nu are ce face si vor sa se distreze asta era pe la vreo 00:00 doar ca a inceput si au continuat tot asasi neam dus afara cu toti si am stigat ca cine este acolo doar ca nu a raspuns nimeni ci tot au continuat sa dea cu pietre nu intelegeam ce se intampla cu noi pe la vreo 2 noaptea am chemat politia ca sa se uite prin jur ca cine se distreaza cu noi pt ca deja era foarte infricosator a ajuns politia si sau uitat prin jur si nu era nimeni ca la un monmendat a fluierat cineva si numa noi am auzit politia nu a auzit nimic dupa ce au plecat politia iaras a inceput cu petrile in cort nu ne venea sa cred ce se intampa cu noi ca la urma a doua oara am chemat politia si nimeni nu era pe acolo in afara de noi fat ca nici pasi si nici rasete sau ceva voi nimic nu am auzt pe acolo . sa facut ora 05:00 dimineata a incetat totul am venit acasa si la 2 zile am inceput sa auzim din nou si din nou doar cand eram noi toti care am fost cu cortu numa atunci auzeam pana atunci nu era nimic si intre orele 12:30 si 04:00 dimineata dura toate astea nu putem intelege ce se intampla cu noi toti . la toti care le povesteam radeau de noi si spuneau ca suntem nebuni. nu suntem nebuni asta este viata noastra reala……. sa intamplat in data de 17.08.2013 pana la data de 22.08.2013 poate se va mai contina povestea noastra daca stie cineva sau a trecut cine prin asta rog sa ne scrieti inapoi

      1. invata sa scrii! :))

      2. este super de groaza povestea si eu te cred. cred in fantome si spirite, dar asa ceva nu am mai auzit nici o data. super tare chestia. am 10 ani, iar mama mea a vazut de foarte multe ori ingeri. mai stii povesti.

      3. Avatar deea alessia
        deea alessia

        povesti de-aste cu aruncatul pietrelor am mai auzit…ce este insa cel mai horror este faptul cum scrii…

  4. Avatar sopisop
    sopisop

    Am sa va spun o poveste reala si umpic cam scurta

    mam uitat la un film unde aparea o fata palida chiar alba de tot cu ochi mari negri complet si goii fara gura sau nas.Vreo doua nopti am visat cu fata aia apoi urmatoarea zi am iesit cu prietenii si neam pus sa ne uitam la nori cand eu si cu prietenii vedem o fata ca cea de care vam spus(binenteles ca prietenii mei nu o recunosteau de oarece nu au vazut filmu dar erau oricum speriati)dar am cntinuat sa ne petrecem ziua linistiti uitand de ea .

    SFARSIT

    ACEASTA POVESTE NU ESTE INVENTATA<<<

    1. La ce film te-ai uitat?
      The ring?sau la care?

  5. Avatar sopisop
    sopisop

    Am sa va spun o poveste reala
    Odata la bloc impreuna cu prietenii mei stateam pe afara si ne dadeam cu bicicletele neam dat pana pe la vreo 22:00 .Ne-am oprit am pus BITELE jos si am stat sa povestim.Cand auzim toti un sunet infiorator .Toti ne-am uitat de unde vine si unul dintre noi a vazut pe cer forme de craniu si o sageata care arata direct in spre pozitia noastra.Altul a vazut ceva la parau,ceva miscare si sunete(blucurile erau langa un parau).Apoi se auzi o pocnitura ca de la un pistol apoi fulgera din senin.Ieram prea speriati asaca lam strigat pe tatal meu sa iasa pe balcon pana plecam in casa (de frica).SFARSIT

    ACEASTA POVESTE NU IE INVENTATA <<<

  6. Avatar Lee Yong
    Lee Yong

    Salut! Am sa va spun o poveste inventata de mine! Sper sa va placa 😉

    Cinci prieteni foarte buni pe nume : Jyney , Iuli,Amanda,Carten si Nedai au avut de gand sa iasa la ora 00:00 cand ala rau (nu imi place sa ai pronunt numele!) sta pe pamant pana la ora 4:00. Iesind ei la acea ora au inceput sa vorbeasca:
    Jynei:- Haide in parc! Aici nu e nimic amuzant!
    Iuli:-Nu trebuie sa fie amuzant. Trebuie sa ne speriem!
    De odata se duc la un deal ciudat! Acolo se aude un zgomot Jyney se duce mai invata si ghici ce vede .Un schelete , Prietenii sia au vost rapiti de niste demoni urati! Dar ea a fost lasate s afie omorat de cineva drag ei! Iubitul sau care a murit in urma cu 5 ani! Din gura baiatului au ieist niste colti plin cu singe , si el ia spus, Baiatu:-M-ai lasat sa sufar ! acum e randul tau sa suferi! Si baiatul i-a supt tot sangele lui Jyney! E prea tarziu pentru Jyney sa fie salvata. Localnici au auzit ca au disparut 4 copii. Jyney a ramas prizoniera fostului sau iubit. Asa ca acum sta si isi plange de mila.

    1. E buna povestea asta pentru a face un film de groaza american de duzina 🙂 filmat eventual cu o singura cameră … de Jyney!

  7. nu mia fost de folos acest articol

  8. Avatar Anda Ele
    Anda Ele

    Hmmm……..si mie mi-a povestit bunicul ceva care nu prea-mi vine sa cred……dar el imi spunea ca stie ce-a vazut is ce-a azit.
    Mi-a povestit ca venea intr-o zi sau dimineata pe la ora 3:15,20 de la camp impreuna cu inca doi vecini,si mergand linistiti pe drum le apare o pisica neagra in cale care le-a vorbit spunandu-le(” Sunteti foarte frumosi,va vreau”)….bunicul si vecinii lui s-au speriat foarte tare,iar pentru o fractiune de secunda cat n-au fost atenti acea pisica disparuse….dupa asta speriati cum erau marisera pasul,si mergand,mergand ajunsera in dreptul unui copac mare in care se-afla o bufnita si care la fel le-a vorbit spunadu-le ca-s frumosi si-i vrea! Bunicul auzand din nou acelasi lucru pe care-l spuse si mata i se facuse pielea de gaina si iarasi marise pasul.Dupa vrea 15 minute de mers acestia auzisera un planset de bebelus(ei mai aveau putin si ajungeau la o rascruce) cand din departare se vedea un copil in fasa in mijlocul strazii care plangea,acestia vazand ca se afla ceva acolo se grabisera sa ajunga acolo sa vada daca chia este un bebelus iar cand au ajuns acolo acel ”bebelus” disparuse deodata! In fine……
    Mai aveau cam 100 de metri si ajungeau acasa la bunicu’,iar vecinii lui mai aveau de mers putin dar au hotarat sa ramana peste noapte la bunicul!

    1. in blocul meu au murit vreo 36 de muncitori , iar intr-o zi am pus un talisman de argint langa interfon dupa ce am sunat la nr 100 iar talismanul a inceput sa se invarta
      Inca nu stim motivul!!!!

  9. Avatar sagrada
    sagrada

    Cand eram copil , obisnuiam sa merg cu prietenele la scoala veche (care era in paragina) si sa ne jucam ” de-a Sailor Moon ” 😀 Bineinteles ca fiecare era unul din personajele fascinate si avea rolul ei bine stabilit . Si cat era ziua de mare eram intr-o continua “cercetare si lupta ” impotriva fortelor raului . Numai ca intr-o zi , joaca noastra a luat o intorsatura …de speriat . Ni se incoltise in minte ideea cum ca in podul scolii este locul “mama” si trebuie sa urcam cat mai repede acolo sa punem capat raului . Zis si facut ! Dar cum sa ajungem in pod ? Nu tu scara, distanta era… Si cum stateam noi toate gandindu-ne cum sa urcam , ne trezim intr-o ploaie de pietre care veneau …fix din pod. Am iesit in cea mai mare viteza de acolo! Acum ne macina intrebarea : cine putea sa faca asa ceva din moment ce nimeni nu putea ajunge in podul scolii fara ajutor (o scara ) . Si daca era asa, pe unde urcase , ca doar noi fusesem acolo toata ziua si doar nu ridicase si scara in pod ! O perioada am uitat de episod si ne-am continuat joaca . Numai ca la un moment dat am incremenit ! Pe langa gardul scolii urcau , incolonate niste creaturi costumate asemeni calugarilor ( cu hainele acelea lungi si cu glugile pe cap ) doar ca… nu aveau fete! Se vedea doar o pata neagra in gluga. Si surpriza ! Veneau exact spre noi ! Am inceput sa tremur , iar una dintre prietenele mele, care probabil in momentele alea vroia sa para mai curajoasa , s-a indreptat spre acele creaturi . A reusit sa alerge vreo doi-trei pasi si apoi a fost pur si simplu aruncata cativa metri inapoi, ca si cum s-ar fi izbit de un zid. Imediat a iesit un om care locuia langa scoala si ne-a intrebat ce avem cu ea, de ce am batut-o ? Am ramas toate uimite, nici nu fusese vorba despre asa ceva. Ne-am uitat in jur si fiintele alea(sau ce Dumnezeu erau ) disparusera . Din momentul acela, nici nu am mai calcat in scoala si am si terminat jocul nostru de a lupta impotriva raului …

  10. Avatar Adelina
    Adelina

    Eu nu cred in fantome, strigoi, etc…

    1. Avatar Adelina
      Adelina

      dar povestile sunt destul de horror

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *