Povesti de groaza adevarate de speriat copiii şi adulţii

horror

Încă de mică, crescând la bunici, într-un sătuc. Am avut ocazia să-mi treacă pe la urechi tot felul de povesti de groaza. In acel moment au avut efectul de a-mi provoca un sentiment de frică de necunoscut, de a-mi ridica părul pe întregu-mi corp. În urma acestor povesti, am ajuns să-mi fie frică să ies seara din casă. Uneori daca ramaneam singura acasa dormeam cu toate becurile stinse si cu muzica pornita. Asta ca sa nu aud nici un sunet, care bineinteles, pareau a fi foarte multe la acea vreme.

Am auzit tot felul de povesti de groaza despre spirite, fantome, zombi. Tot felul de întâmplări “ciudate” care de fiecare dată mă lasau cu gura căscată şi cu un sentiment ciudat.  Mi se spunea că dacă în timpul nopţii îmi aud numele, dacă aud pe cineva care mă strigă să nu mă uit, pentru că dacă mă voi uita voi fi “luată” sau posedată. Poveşti cu animale şi nu numai… Povesti cu fiinte supranaturale.

Zilele ce urmează plec la bunici şi când mă voi întoarce, voi aduce o serie  de poveşti de acest fel, cu toate detaliile. Sper sa fie cât mai multe.

Ştiu că toţi avem astfel de poveşti, aşa că le aştept şi pe ale voastre. Fie trimiti o poveste pe e-mail (pagina de contact) pentru a fi publicate separat ca articol propriu-zis alături de numele vostru sau un pseudonim, fie sub formă de comentarii.

Povesti de groaza reale de la bunici

O să încep cu o scurtă poveste ce mi-am amintit-o, povestită de străbunicul meu, Alexa.

Într-o noapte, cu lună plină, în timp ce se întorcea cu căruţa de la moara aflată într-un alt sat, aflat în mijlocul unui câmp a întâlnit un om. Un bărbat îmbrăcat într-o haină neagră, foarte sobră. Străbunicul meu era un om tare blând şi cu frică de Dumnezeu. L-a întrebat ce face aşa târziu pe drum şi încotro se îndreaptă, însă nu a primit nici un răspuns. Străbunicul s-a mirat, însă străinul s-a aşezat în spatele căruţii, moment în care cai au început să se agite. A încercat străbunicul să intre în vorbă cu el, dar nimic. După câţiva metri, s-a uitat  în spatele căruţei şi nimic. Pe o arie foarte mare nu era ţipenie de om…

O altă povestioară, că mi-a venit pofta să scriu aceste povesti de groaza scurte.

Unchiul meu are acum frumoasa vârstă de 50 de ani. Când era tânăr, era moda de a merge la peţit. Şi a plecat el de cu seară la fete (la actuala mea mătuşă). Cum se simţea bine, a poposit acolo până la o oră destul de târzie, cam pe la 3 dimineaţa, când a plecat spre casă. În drumul său avea o casă mai retrasa, ascunsa dupa copaci. Casele se află la distanţe destul de măricele una de cealaltă.

Lângă aceasta se afla o fântână, în afara porţii. Din ceea ce povesteşte unchiul, era întuneric beznă şi ajungând în zonă a auzit cum cineva scoate apă (la ora 3 dimineata ). A spus “Bună seara”, însă nimeni nu i-a răspuns. Se auzea cum cineva scoate apă, dar nu s-a oprit, găleata s-a dat peste cap, a cazut în fântână şi iar a început să scoată apă. Unchiul a spus că într-un minut era ajuns acasă, deşi în mod normal ar fi facut 7-10 minute.

Revenim cu alte povesti de groaza?

Voi reveni cu astfel de povesti de groaza (cred, dar nu sunt sigură, că vor fi înregistrări audio) cu cât mai multe detalii şi le aştept cu mare drag şi pe ale voastre!

Deasemenea o să încerc să aflu cât mai multe despre farmece, descântece, despre morţi, tot felul de povesti spookyy, povesti de groaza! Spuneți-mi ce povesti de groaza ati auzit sau ati trait voi!


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

211 răspunsuri la „Povesti de groaza adevarate de speriat copiii şi adulţii”

  1. Avatar Andreea Cassandra
    Andreea Cassandra

    Poate tu nu mai dormi noaptea

  2. Avatar Girl star
    Girl star

    Povesti de groaza?

  3. Un coleg imi spunea o poveste. Ca exista un spiridus, spiritic, care e foarte dragut, si la un moment dat, iti zice ca te duce la prieteni lui si te duce in cimitir.

  4. Avatar Raluca
    Raluca

    Nu m-au speriat povestite deși sunt mica am dormit cu un mort in casa nu mia fost frica si știu povesti de groaza încât dacă le spun numai poți dormi noaptea deloc!

    1. Pai spune-le sa le stim si noi. Decidem dupa aia daca putem sau nu dormi noaptea. Daca ai dormit cu un mort in casa inseamna ca esti curajoasa, desi nu e nici un motiv de frica in asta.

  5. Avatar alexandra
    alexandra

    Hey…bunicul meu a murit nu de mult in timp ce sicriul era inca acasa verişoară mea a dormit cu bunica si mi-a zis ca s-a trezit pe la 3 si auzea pasi care mergeau spre poarta(sub geam)si dupa un minut s-a auzit si poarta trantinduse….eu chiar am crezut o…

    1. Buna, Alexandra. Se spune din batrani ca dupa moarte, timp de 40 de zile sufletul trece pe unde a fost toata viata.

  6. Avatar Brianna
    Brianna

    Vreau sa zic și eu o poveste
    Era odata o fata pe nume Laria. Avea doar 8 ani. Intr-o zi ea a rămas singura acasa. Pornește televizorul , aude niște bătăi in geam. Ea le ignoră. Deodată , se stinge televizorul. Bătăile se aud tot mai tare , se uita pe geam . Vede o fetiță care este toată tăiată la fata. Râde diabolic si îi spune “Vei muri!!, HaHaHa ” . Laria se sperie foarte tare si începe ca plângă . Încearcă sa ii sune pe părinți , dar nimic. Aceștia ajung acasă , Laria le spune ce s-a întâmplat , dar părinții nu o cred. Este seară , Laria încerca sa doarmă , dar nu poate. Iar se aud acele bătăi groaznice. Laria se acoperă cu pătura .
    E dimineața . Laria se trezește și se pregătește să se ducă la școală. Părinții merg la lucru , iar Laria rămâne singură acasă ,intra ,se duce în baie și vede oglinda toată mânjită de sânge , începe sa țipe . Vine vecina de alături, dar ea nu vede oglinda. O duce la ea acasă și îcepe să vorbească cu ea. Laria îi povestește dar vecina nu o crede. Laria se întoarce acasă și își deschide cartea . Începe să citească si aude niște pași , începe sa tremure. O sună pe mama ei , dar ea nu are timp de ea . Îl sună pe tata . El vine imediat acasă . Laria merge la toaletă și când se întoarce , îl vede pe tată , mort . Seara , ea vrea sa doarmă cu mama , dar mama nu vrea , Dimineța o găsește pe mamă ,moartă. Începe sa plângă , dar nimeni nu o aude.
    Următoarea zi , a fost găsită moarta , dar nimeni nu a găsit cauza.
    Sper că v-a plăcut!

    1. Multumim pentru poveste!

  7. eu mam dus intro padure din Tunsia De Nord si ce sa vezi am gasit un om lung,slab si dintrodata am fugi pentru ca era un mort si era monstru

  8. cauta mitul lui slender man e mort nus sigur te rog 😀

  9. Avatar Martina stoessel
    Martina stoessel

    poveste pe care o sa vi-o zic nustiu daca este reala dar sa incepem
    Era odata un baiat
    la el in fata porti era o femeie
    el s-a dus la la ea intreband-o ce face
    femeia era inbracata cu o rochie crem
    femeia i-a zis ca trebuie sa plece dar ii da adresa casei ei . A doua zi se duce
    la casa femei si afla ca femeia era moarta de 8 ani . A treia zi baiatul se duce la crucea femei dezgropa mormantul si acolo era o Femei care era inbracata intr-o rochi crem . o.O

  10. Avatar Cristina Bot
    Cristina Bot

    Te rog nu te descuraja daca nu ai multe comentarii. Mie una mi-a placut foarte mult ce ai scris. Si priveste partea buna: poate unii au citit, dar nu a scris comentarii, cum fac si eu deobicei, dar acum am zis sa incerc 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *