Povesti de groaza adevarate de speriat copiii şi adulţii

horror

Încă de mică, crescând la bunici, într-un sătuc. Am avut ocazia să-mi treacă pe la urechi tot felul de povesti de groaza. In acel moment au avut efectul de a-mi provoca un sentiment de frică de necunoscut, de a-mi ridica părul pe întregu-mi corp. În urma acestor povesti, am ajuns să-mi fie frică să ies seara din casă. Uneori daca ramaneam singura acasa dormeam cu toate becurile stinse si cu muzica pornita. Asta ca sa nu aud nici un sunet, care bineinteles, pareau a fi foarte multe la acea vreme.

Am auzit tot felul de povesti de groaza despre spirite, fantome, zombi. Tot felul de întâmplări “ciudate” care de fiecare dată mă lasau cu gura căscată şi cu un sentiment ciudat.  Mi se spunea că dacă în timpul nopţii îmi aud numele, dacă aud pe cineva care mă strigă să nu mă uit, pentru că dacă mă voi uita voi fi “luată” sau posedată. Poveşti cu animale şi nu numai… Povesti cu fiinte supranaturale.

Zilele ce urmează plec la bunici şi când mă voi întoarce, voi aduce o serie  de poveşti de acest fel, cu toate detaliile. Sper sa fie cât mai multe.

Ştiu că toţi avem astfel de poveşti, aşa că le aştept şi pe ale voastre. Fie trimiti o poveste pe e-mail (pagina de contact) pentru a fi publicate separat ca articol propriu-zis alături de numele vostru sau un pseudonim, fie sub formă de comentarii.

Povesti de groaza reale de la bunici

O să încep cu o scurtă poveste ce mi-am amintit-o, povestită de străbunicul meu, Alexa.

Într-o noapte, cu lună plină, în timp ce se întorcea cu căruţa de la moara aflată într-un alt sat, aflat în mijlocul unui câmp a întâlnit un om. Un bărbat îmbrăcat într-o haină neagră, foarte sobră. Străbunicul meu era un om tare blând şi cu frică de Dumnezeu. L-a întrebat ce face aşa târziu pe drum şi încotro se îndreaptă, însă nu a primit nici un răspuns. Străbunicul s-a mirat, însă străinul s-a aşezat în spatele căruţii, moment în care cai au început să se agite. A încercat străbunicul să intre în vorbă cu el, dar nimic. După câţiva metri, s-a uitat  în spatele căruţei şi nimic. Pe o arie foarte mare nu era ţipenie de om…

O altă povestioară, că mi-a venit pofta să scriu aceste povesti de groaza scurte.

Unchiul meu are acum frumoasa vârstă de 50 de ani. Când era tânăr, era moda de a merge la peţit. Şi a plecat el de cu seară la fete (la actuala mea mătuşă). Cum se simţea bine, a poposit acolo până la o oră destul de târzie, cam pe la 3 dimineaţa, când a plecat spre casă. În drumul său avea o casă mai retrasa, ascunsa dupa copaci. Casele se află la distanţe destul de măricele una de cealaltă.

Lângă aceasta se afla o fântână, în afara porţii. Din ceea ce povesteşte unchiul, era întuneric beznă şi ajungând în zonă a auzit cum cineva scoate apă (la ora 3 dimineata ). A spus “Bună seara”, însă nimeni nu i-a răspuns. Se auzea cum cineva scoate apă, dar nu s-a oprit, găleata s-a dat peste cap, a cazut în fântână şi iar a început să scoată apă. Unchiul a spus că într-un minut era ajuns acasă, deşi în mod normal ar fi facut 7-10 minute.

Revenim cu alte povesti de groaza?

Voi reveni cu astfel de povesti de groaza (cred, dar nu sunt sigură, că vor fi înregistrări audio) cu cât mai multe detalii şi le aştept cu mare drag şi pe ale voastre!

Deasemenea o să încerc să aflu cât mai multe despre farmece, descântece, despre morţi, tot felul de povesti spookyy, povesti de groaza! Spuneți-mi ce povesti de groaza ati auzit sau ati trait voi!


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

211 răspunsuri la „Povesti de groaza adevarate de speriat copiii şi adulţii”

  1. Eram intr-o seara cu vecinele la poarta,ne spuneam multe povesti de groaza desi era palpitant eu nu credeam.
    Dupa cateva minute,m-a cheama mama in casa(era destul de tarziu),pe drum mergeam incet cand deodata imi apare in fata o femeie imbracata in haine de tiganca.
    M-am uitat in stanga in dreapta(instinctv) si cand m-am uitat in fata nu mai era femeia aceea dar in schimb ii se vedea doar umbra.
    Eram aprope de casa si m-a trezesc ca arunca cineva cu pietre dar nu era nimeni,pe langa pietre se auzea si tipetele unei femei,pe moment ramasesem impietrita,dupaia am luat-o la fuga mancand pamantul…!

  2. Avatar nimeni altul
    nimeni altul

    Crezi ca te cred !

    1. ma jucam si intrasem in casa de odata se auzi un zgomot si se sparse oglinda

      eu te cred

  3. Avatar Valentinn
    Valentinn

    Buna,chiar mi-au placut povestile tale si asi vre sa mai pui cateva!!! daca mai stii!!..

    1. esti un creier mare

  4. Avatar Alexandra
    Alexandra

    M-i s-a intamplat chiar aseara cand eram afara cu prietenii. Povesteam despre visele noastre de groaza.Si Gabi spunea ca ne-a visat pe noi toti morti dar culmea a fost ca eu nu eram in visul lui. Si nu stiu cum mie din instinct imi vine sa ma uit la ceas. Era 00:00 si a inceput sa cantge cucuveaua, apoi Anca a spus ca se intampla ceva rau daca , canta cucuveaua la 00:00. Cand am auzit mi-au venit lacrimi in ochi m-i s-a pus nod in gat si d’abea mai respiram. Apoi Gabi m-a intrebat daca tip tare si i-am spus ca da de ce? M-a pus sa tip, am tipat si apoi s-a oprit cucuveaua din cantat. Apoi l-am intrebat pe Gabi de ce m-a pus sa tip si a zis ca imi spune astazi ca nu poate sa-mi spuna e fata cu ceilalti.

  5. Avatar CataceadeGroaza
    CataceadeGroaza

    Ziua Mortii Salutare!Am sa va spun o poveste infioratoare.Deci,povestea incepe asa:
    Era ziua surorii mele,care implinea 4 ani.Toti erau multumiti.Era seara si era lineste.Eu ma intrebam:
    -Mai sunteti acol….si deodata a inceput cantecul de Multi Ani si n-am spus tot,m-am speriat putin.
    Dupa ce cantecul era pe terminate,s-a opritcantecul inainte sa fie terminat pana la sfrasit.Eu credeam ca e din nou o farsa si am spus:
    -HA HA CREDETI CA MA PACALITI DIN NOU?!HA HA NU MAI MERGE ASA!
    Sunt destul de surprinsa ca isi pot tine rasul,spun acelasi lucru in continuare si cand deschid usa cu ochii inchisi spunand acelasi lucru rapetand de ma auzeau toti vecinii,deschid ochii si vad ca mobila nu mai e buna de nimic,tortul e stricat si cel ce mi-a facut sa-mi porneasca lacrimile,familia mea disparuse.Si ca toata lumea,oricine nu suporta sa fie familia necompleta.M-am speriat,si stateam la colt plangand si gandindu-ma ce lucru oribil si de ce s-a intamplat.
    La un moment dat,raman fara idei,incercand sa-mi sterg lacrimile,ma duc in dormitor sus sa dorm in camera mea,inca incercandu-ma sa ma gandesc ce lucru oribil s-a intamplat.Ma gandesc sa imi amintesc daca familia mea s-a certat VREODATA cu cineva.Dar nu s-a certat cu nimeni!NICIODATA!
    Incercand sa adorm,si am adormit.Pe la ora 2 noaptea ma trezesc si imi aduc aminte ca am uitat sa ma spal pe dinti,si mie imi pasa foarte mult si fiu curata.Si daca ar fi 1 noaptea.Merg la baie,ma uit in oglinda,si….

    Next la cateva pareri

  6. Buna Jorjette,mi-au placut povestile tale,si am muuulte povesti reale unele traite pepropia piele. Daca vrei sa vorbim mai multe te astept pe id-ul de mesmess: maria_dragutza62. Da-mi add cu un mesaj :* pup.

  7. Eu sunt Oana. Am sa va spun o poveste reala. Anul trecut,ca si in orice an,mi.am petrecut vacanta la bunici cu inca 3 prieteni de ai mei:Flaviu,Alex si Stefi. Intr.o zi ne jucam pe afara. Dintr.o data a inceput sa ploaie foarte tare. Noi am mers in casa lui Flaviu. Cand am intrat,mie si Stefanei ni s.a parut ca atmosfera era foarte ciudata si sufocanta. Am mers in camera lui Flaviu. Noi ne.am pus sa ne uitam la televizor. Dintr.o data s.a inchis usa cu putere. Noi ne.am speriat,dar ne.am calmat. Am inchis televizorul si ne.am dus in bucatarie sa ne luam ceva dulciuri sa mancam. Cand am iesit din bucatarie s.a auzit un zgomot din nispate(din bucatarie). Ne.am intors sa vedem ce s.a auzit iar sertarele erau deschise. Noi nu le.am lasat deschise. Alex a mers sa le inchida si a inceput sa strige. Noi l.am intrebat ce a vazut si ne.a aratat. In sertar nu mai erau nici linguri nici furculite. Era un cutit care avea trei pete de sange. Noi am tipat si am iesit afara chiar daca ploua. Pana la urma am intrat in casa si ne.am dus in camera si am incuiat usa. Am pornit televizorul. Dintr.o data televizorul s.a inchis si s.a pornit din nou,dar pe un film de groaza. Noi am deschis usa si am fugit. Alex in bucatarie,Stefi in dormitor, Flaviu in sufragerie,iar eu in baie. Cand am intraat am incremenit. Pe oglinda era scriz cu sange:”plecati sau muriti” . Atunci i.am chemat si le.am spus. Ei s.au speriat foarte tare. Am intrat in dormitor,iar acolo era foarte intuneric pt. ca perdelele erau trase. Flaviu a zis ca simte ceva rece pe umar. Noi am aprins becul. Pe umarul lui era o mana a unei fete ce era spanzurata(cu capul in jos. Era agatata xe picior de candelabru). Era sa paralizam. Atunci am incercat sa iesim dar usa era inchisa. Televizorul s.a pornit. Pe ecran am aparut noi morti intr.o balta de sange si o fantoma in mijlocul nostru. Am reusit sa deschidem usa si am mers toti la Stefi acasa. Dupa intamplarea asta nu s.a mai intamlpat nimic,dar am ramas cu sechele.

    1. Nu prea cred! cred ca este falsa! poate o fi adevarata.. si daca ar fi adevarata poavestea nu as vrea sa o triesc pe pilea mea! brrr

  8. Avatar marin gaby
    marin gaby

    Ce mi s a întâmplat mie:aveam vreo 10 ani,când vecina de la etajul 2(eu stau la 3)a decedat…stiti cum era,înainte mortii se tineau in casa….asa ca pt mine era oarecum o problema sa trec pe la et.2,fiind mai sperios din fire.Tin minte ca eram afara,era destul de târziu si a început o furtuna din senin,asa ca toti copiii a trebuit sa ne retragem spre casa.i am rugat sa urce cu mine,dar nu au vrut,încă au si început sa mi spună tot felul de povesti.eram f înspăimântat si am stat in scara blocului in jur de o ora,in speranta ca vaintra vreun vecin,lucru care nu s a întâmplat.Asa ca mi am luat inima in dinti si am urcat.Lumina pe scări era doar la parter si la etajul4.Cand am ajuns la etajul 2 ,am vazuut la usa câteva lumânări aprinse,usa deschisa,si in casa pe o masa sicriul si o femeie îmbrăcată in negru bocind (probabil o ruda).La un moment dat femeia in negru a ridicat capul ,privindu mă insistent.Incercam sa plec dar parca nu puteam sa mă misc.Era o femeie batrana,f slaba,cu un chip f straniu.In mana avea o batista f murdara,si cu sânge pe ea.La un moment dat ,am luat o la fuga pe scări,si fără sa mi dau seama am lovit capacul sicriului(era pus in scara,intre etajul 2 si 3)acesta căzând si făcând un zgomot infernal.Incercand sa l pun la loc,am aruncat o privire la usa decedatei si am văzut din nou acea femeie,fără batic,uitandu se urat la mine.Am urcat sus,am deschis usa si am intrat in casa…in casa nimeni(mama nu era).Am aprins toate luminile din casa,televizorul si m am pus in pat.Cam la o jumătate de ora cineva a început sa bata f puternic in usa….De frica nu am vrut sa deschid ,dar am crezut ca e mama.M am dus la usa,m am uitat pe vizor si am văzut imaginea cu sicriul si cu femeia in negru….numai ca moarta a întors capul spre mine si a deschis ochii privindu mă insistent.Ma duuc înapoi in pat si mă bag sub patura.Tremuram f rău.Cam la o jumătate de ora cineva bate din nou la usa,de data asta normal.Fara sa mă uit pre vizor am întrebat cine e….era mama..Am deschis,a intrat in casa si i am povestit ce s a întâmplat.Mi a spus ca nu are cum pt ca ea vine de jos de la vecina(era cu alte vecine la priveghi)si ca erau numai ele si situl moartei,nicidecum o femeie cum ii descrisesem eu.Mama a coborât din nou jos după care a venit cu vecinul(sotul moartei)ca sa i explic ce am văzut.I am făcut o descriere a acelei femei,si el ,cu o privire plina de spaima,mi spus ca este imposibil.A plecat in graba revenind cam in 5 min cu o poza in mana.Am recunoscut imediat figura din poza:era femeia in negru.Mi a spus ca este sora moartei si ca esste moarta de 7 ani..A doua zi de dimineata am plecat la sora mea si m am intorss acasă după 2 săptămâni.

    1. Tare ! 😉

    2. Avatar nicoleta
      nicoleta

      ma numesc nicoleta am 33 de ani sunt din giurgiu si am citit povestea ta,cred ceea ce spui pentru ca si mie mi sa itamplat la fel adica aparitii ciudate.Siam sa-ti spun cateva itamplari: in urma cu trei ani in casa soacrei mele unde locuiesc si in prezent eram in camera calcam o perdea,era trecut de ora 12 noaptea miam aruncat privirea spre fereastra si am vazut chipul mamei soacrei mele care peste cateva luni implinea un an de cand a decedat.Era imbracata in negru si un batic negru pe cap.Se uita la mine cu o privire stranie.L-am chemat pe sotul meu sa vada si el,dar el imi spunea ca nu vede pe nimeni si ca mi se pare mie.De cate ori priveam eu in timp ce ii spuneam,de atatea ori o vedeam.Daca nu era el in casa nu stiu ce as fi patit de frica pentru ca locuiesc la parter. Indiferent de aparitiile de orice fel un lucru este sigur:,,la moarte omul inceteaza sa existe.Moartea este opusul vietii.Mortii nu vad,nu aud si nu gandesc.Nimic din noi nu supravietuieste mortii corpului.Noi nu avem un suflet sau un spirit. cei morti nu stiu nimic.Mortii nu pot nici sa iubeasca nici sa urasca si ca in mormant nu este nici lucrare,nici plan nici cunostiinta nici intelepciune”.In spatele acestor intamplari nu se afla nimeni decat puterea celui rau care doreste cu orice chip ca noi,oamenii sa ne infricosam de chipurile pe care el sau demonii lui le ia.

  9. Avatar Anonim
    Anonim

    Uite aici o poveste care cred ca e adevarata.
    O colega mia pobestit ca bunica ei avea doi soti.A avut unul inainte si asta ce il mai are acum.Primul sot era miner. El avea un rotund pe casca care lumina.
    Bunica acestei fete avea un gemulet si se se vdea lumina acelui rotund cand venea sotul ei si stia ca tre sa il astepte.Sotul ei trecea printr-o padure.
    Intr-o seara vazuse o lumina dar nu era rotundul ala. Era un om cu coarne si in loc de rotund avea o lumanare in frunte. Dea atunci sotul ei na mai venit acasa.
    Acum eu nustiu daca e adevarata dar eu cred. Depinde de voi si sper sa va placa.

  10. Avatar alex g
    alex g

    Bravo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *