Polenul – un tratament la îndemâna oricui

Polenul este un aliment proteic foarte important mai ales pentru că prin albină transmite principiile active  din regnul vegetal către om. Datorită acestui proces ce are loc în natură, organismul uman poate beneficia de substanţele active conţinute în polen.

Studiile efectuate de către cercetători au demonstrat că într-un kilogram de polen se găsesc tot atâtea doze zilnice de vitamina P, câte ar fi necesare câtorva zeci de oameni pentru a preveni un atac vascular la nivelul creierului.

polen

Polenul este important mai ales pentru că, prin albină, transmite principiile active din regnul vegetal către om.

Polenul are o compoziţie complexă, în grăunţele adunate de picioruşele albinelor regăsindu-se proteine, zaharuri, grăsimi, minerale printre care potasiu, calciu, magneziu, fier, siliciu, fosfor. De asemenea vitaminele A, C, D, E, PP şi câteva din complexul B, provitamine, arome, enzime şi elemente antibiotice. În laborator au fost determinate aproximativ 50 de substanţe active, polenul fiind considerat un aliment care conţine toate substanţele necesare menţinerii organismului în viaţă. Acesta are proprietăţi terapeutice diferite în funcţie de plantele din care a fost extras:

Polenul de salcâm este calmant, iar cel de rapiţă poate fi utilizat sub formă de comprese locale în ulcer varicos.

Cel de castan comestibil favorizează circulaţia venoasă şi arterială, decongestionează ficatul.

Polenul de măr are acţiune binefăcătoare asupra miocardului fiind un fortifiant general foarte bun.

Polenul de tei este calmant şi sedativ, iar cel de mur este tonic general şi are efecte antidiareice.

Polenul de păpădie are efecte diuretice acţionând favorabil asupra rinichilor şi a vezicii urinare. De asemenea are efecte depurative fiind şi uşor laxativ.

Polenul de cimbrişor acţionează asupra circulaţiei. Este tonic şi uşor afrodisiac având şi acţiune antiseptică.

Polenul de salvie este foarte bun pentru stomac şi intestine. Are acţiune diuretică şi poate contribui la reglarea menstrelor.

Ganduri si impresii pentru "Polenul – un tratament la îndemâna oricui":

  1. Jorjette C skin care
  2. Jorjette C close

Care este gandul tau?