9 plante care infloresc iarna în grădină – flori rezistente la ger

Dacă grădinăritul este una dintre pasiunile tale, atunci probabil ştii că această activitate nu se opreşte doar pentru că e din ce în ce mai frig afară, deoarece există plante care îşi expun florile chiar atunci când cele mai multe au intrat deja în perioada de hibernare. Aceste plante care infloresc iarna sunt rezistente la frig şi chiar înfloresc în zăpadă. Le putem numi chiar flori de iarna.

Dacă vrei să adaugi puţină culoare grădinii tale pe timp de iarnă, atunci ar trebui să iei în considerare plantarea unora din cele 9 plante care infloresc iarna pe care urmează să ţi le prezint. Aceste plante cu flori îţi vor colora grădina pe parcursul lunilor de iarnă friguroase şi vor lumina şi cele mai triste colţuri ale grădinii.

Spânzul sau Trandafirii Crăciunului

Trandafirii Craciunului sau Spanz

spanzul este o planta care infloreste pe timp de iarna. Se regaseste in diverse culori precum alb, crem, roz, violet, verde

Trandafirii Craciunului sunt plante care infloresc in timpul iernii sau primavara devreme, iar florile pot rezista până la 8 săptămâni. Culorile florilor sunt destul de diverse: gasim spanz cu flori albe, verzi, roz, violet, crem şi chiar cu pete. Trandafirii Craciunului sunt plante foarte rezistente carora le place să se afle într-un loc care le oferă parţial umbră. Spanzul este totusi o planta medicinala destul de controversata, despre care te invit sa aflii mai multe informatii, citind articolul Spanzul consumat in tratament intern si extern..

Daphne odora – arbust care înfloreşte iarna sau primăvara devreme

 

daphne odoraAcest arbust care poate ajunge până la 4 m ca şi dimensiune, are flori parfumate care înfloresc iarna şi primăvara devreme. Florile au un miros de lămâiţă. Daphne odora este rezistent la ger, preferă atât soarele, dar uneori acceptă şi puţină umbră. Acesta este un arbust de talie mică care arată bine într-un gard viu sau într-o grădină cu pietre.

Iasomia de iarna – plantă cu flori galbene parfumate

 

iasomie de iarnaAcest arbust este cu siguranţă vedeta unei grădini pe timp de iarnă. Arbust subţire, curgator, cu frunze căzătoare, este perfect pentru un gard viu. Florile de culoare galbenă a iasomiei de iarnă sunt parfumate şi dau luminozitate grădinii tale. Iasomiei de iarna îi place să fie poziţionată în plin soare sau la umbră parţială.

Hamamelis virginiana sau Nucul Vrăjitoarelor

nucul vrajitoarelor sau Hamamelis virginiana

Nucul Vrăjitoarelor creşte până la 12 m, poate chiar mai mult. Acest arbust are flori ce seamană cu paianjenii, care înfloresc iarna târziu. Într-o grădină cu tematică, poate fi o adevărată piesă de rezistenţă. Află mai multe informaţii despre acest arbust şi despre apa de hamamelis.

Ghioceii – vestitorii primăverii

ghioceiCred că aceştia fac parte din cele mai cunoscute flori de la noi din ţară. După cum ştim cu toţii, ei sunt vestitorii primăverii şi îşi scot capul de sub zăpadă în mijlocul sau pe la sfârşitul iernii. Le plac locurile însorite şi cel mai bine arată când sunt plantaţi în grup, ca pe o pajişte.

Ciclaminele – plante care infloresc iarna sau primavara devreme

ciclamineCiclamina este o plantă destul de populară, şi popularitatea se datorează cred eu frumuseţii şi diversităţii culorilor şi a mărimii. Ciclaminele fac parte din categoria plante care infloresc iarna. Probabil mulţi cred că acestea sunt plante de apartament, însă ai fi uimit cât de strălucitoare pot fi când sunt plantate în aer liber. Deşi înfloresc la sfârşitul toamnei, florile de cyclamen pot rezista şi până la 2 luni. Le place semiumbra şi arată cel mai bine când sunt plantate pe sub copaci.

Iernita – Eranthis hyemalis

Iernita Eranthis hyemalisPlantă ornamentală, cu florile galbene ca o cupă, înfloreşte pe la sfârşitul iernii. Îi place solul umed al pădurilor de foioase. Aceste flori cresc în tufe şi ating 2-4 cm înălţime.

Erica carnea

Erica carneaAceastă plantă, cu flori delicate, violet (au apărut hibrizi cu flori roz, albe, lila) începe să înflorească în luna decembrie, iar spectacolul floral se poate prelungi până prin luna aprilie. Le place să fie puse într-un loc însorit, cu sol bine drenat.

Camelie

camelie plante care infloresc iarnaÎţi mai aminteşti de vestita Dama cu camelii, nu-i aşa? Camelie – este o plantă preferată pentru frunzele-i robuste şi florile sale asemănătoare cu trandafirii. Culorile florilor de camelii variază de la alb la lila şi de la roz la roşu închis. Ele încep să înfloreasă pe la mijlocul toamnei şi rezistă destul de bine iarna. Cameliile preferă locurile însorite, dar şi umbra parţială şi necesită o cantitate moderată de apă.

Daca stii si alte plante care infloresc iarna sau primavara devreme, indrazneste si lasa-ne un comentariu prin care sa ne spui care este planta!

Articol etichetat cu:, , ,

Ganduri si impresii pentru "9 plante care infloresc iarna în grădină – flori rezistente la ger":

  1. Jorjette C dorina pascariu
  2. Jorjette C Mari li
  3. Jorjette C RoF
  4. Jorjette C Maria
  5. Jorjette C Alex

Care este gandul tau?