Placinta cu mere si cu dulceata, cu urzici, cu naut

Placinta impletita cu umplutura de naut si placinta cu urzici si morcov

Pentru că tot e sfârșit de săptămână, am pregătit placinta impletita. Nu doar un singur tip de placinta, ci trei. Am făcut 3 plăcinte delicioase – placinta cu mere si dulceata, placinta cu urzici si placinta cu naut. Stați să ajungem la partea cu umplutura. Să începem cu aluatul, bineînțeles:

Aluat placinta impletita

placinta cu mere si cu dulceata
4 căni de făină

sare

1 ou

lapte

drojdie

o linguriță de zahăr

o lingură de untură

Am lăsat făina la temperatura camerei. Intr-o cană am amestecat drojdie cu o linguriță de zahăr și am lăsat vreo 10 minute să se înmoaie. Am pus laptele să se încălzească puțin, după care am adăugat o parte peste drojdie. Între timp în făină am pus sare, un ou întreg și o lingură de untură pe care le-am amestecat bine, după care am adăugat drojdia și laptele călduț, cât a fost nevoie pentru a deveni un aluat perfect. Untura este un ingredient optional, poti sa folosesti ulei.

Umplutură placintă cu urzici

Că tot a venit primăvara, în grădină au apărut și urzicile. Dacă săptămâna trecută am făcut primul borș de urzici, săptămâna aceasta le-am ales pentru plăcintă. Le-am cules una câte una, le-am spălat bine-bine și le-am pus la opărit alături de un morcov (morcovul a fost o alegere de moment, puteam să fi pus și alte rădăcinoase.) După ce s-au opărit, le-am strecurat de apa (pe care am folosit-o – o parte ca și ceai, o parte ca să-mi spăl părul deoarece conține foarte multe substanțe benefice).

Am lăsat urzicile să se răcească putin, le-am tocat nu foarte mărunt – mai mult le-am tăiat pe ici, pe colo cu cuțitul. Am dat morcovul pe răzătoarea mare si l-am încorporat cu urzicile. Am adăugat câțiva căței de usturoi dați pe răzătoare, un ou întreg, sare, am amestecat bine și gata umplutura pentru placinta impletita cu urzici.

Umplutură plăcinta cu naut

Am avut în frigider o conservă de năut pe care l-am scurs de lichid. l-am clătit și l-am pisat până l-am făcut cremă. Am adăugat 2 linguri de capere de la borcan, câțiva căței de usturoi dați pe răzătoarea cea mică (eu am o răzătoare special pentru usturoi), o lingură de smântână, un ou, puțină sare și câteva condimente după gust și iată și umplutura pentru placinta impletita cu naut si capere.

Umplutura placinta cu mere si cu dulceata

Umplutura pentru placinta cu mere si dulceata e cea mai simplă, deoarece dulceața e gata făcută din toamnă, la borcan, iar merele se prepara usor. Se curata cateva mere, se dau pe razatoarea mare, se scurg de sucul de mere si se pun la calit cu putin ulei, zahar si scortisoara. Dupa ce se racesc merele, se amesteca cu dulceata. In cazul de fata am ales 2 tipuri – dulceață de pere cu dulceață de gutui. Umplutura pentru placinta impletita cu mere si cu dulceata a fost cea mai simplă de ales, dar si delicioasa.Incearca si tu placinta cu mere!!

Daca iti place sa gatesti si vrei sa impartasesti si cu ceilalti pasiunea ta, atunci astept retetele tale aici. (vor fi publicate cu numele tau)


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *