Placinta cu carne

Ingrediente placinta cu carne la cuptor

  • 1 pachert foi de placinta
  • 1 kg carne tocata amestec de porc si vita
  • 200 g kaizer
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 2 oua
  • putin ulei pentru uns foile
  • 200 g cascaval
  • sare si piper dupa gust
  • 1 ceapa mica

Mod de preparare umplutura pentru placinta cu carne la cuptor :

Se pune ceapa tocata marunt la calit, se adaugă kaizerul tocat cubulete si apoi carnea tocata. Se lasă sa se rumeneasca putin, apoi se dă la o parte de pe foc sa se raceasca putin . Se toacă marunt patrunjelul si apoi se amestecă in compozitie impreuna cu ouale batute putin.  Se potrivește gustul de sare si piper .Placinta cu carne

Într-o tava se întind 2 sau 3 foi de placinta unse cu ulei,  se toarnă jumatate din compozitia de carne, se acoperă cu inca 2 foi de placinta si apoi restul de carme. Se acoperă cu un strat de cascaval ras si apoi 2 foi de placinta unse cu ulei si intepate cu furculita din loc in loc. Foile de deasupra sunt facultative daca vi se pare prea mult aluat si ramane doar cascavalul la copt . Se dă tava la cuptor pentru cca 30 de minute.

După ce o scoatem de la cuptor, cât încă este fierbinte, o acoperim cu un prosop umed ca sa se imnoaie foile de la suprafata. Este grozav de buna . O placinta cu carne delicioasa si mai buna, dupa parerea noastra, decat musacaua cu cartofi .

Aceasta placinta cu carne este perfecta pentru sarbatori, pentru petreceri, pentru cine festive si chiar pentru o seara in doi. Este o reteta delicioasa ce ii va captiva pe invitati.

Pofta mare!

Daca iti place sa gatesti si vrei sa impartasesti si cu ceilalti pasiunea ta, atunci astept retetele tale aici. (vor fi publicate cu numele tau)

Articol etichetat cu:, , ,

Care este gandul tau?

 

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.