Ingrediente pizza de casa:
- 300 g faina
- 150 ml apa
- 1/2 cub/plic drojdie
- pasta de rosii
- 1/4 ardei
- masline rondele
- boabe porumb de la conserva
- 1 ceapa mica taiata rondele subtiri
- 1 ciuperci taiate
- cascaval ras
- kaiser/ pastrama/ ceafa afumata
- condimente: sare, piper, busuioc/oregano uscat
Mod de preparare pizza de casa
Se framanta aluatul si se lasa la crescut, apoi se intinde pentru a prinde forma rotunda (faina se amesteca cu sare si separat se prepara drojdia cu apa. Se framanta aluatul pana nu se mai lipeste de maini). Forma rotunda nu este obligatorie, uneori prepar pizza de casa in forma dreptunghiulara sau patrata, e la fel de delicioasa! Aluatul pentru pizza de casa nu trebuie sa fie prea gros, cam jumatate de cm sa aiba.
Asezat in tava blatul pentru pizza, se pun restul ingredientelor: se unge cu pasta de rosii, se presara porumbul si se rade putin cascaval ca sa se prinda usor de aluat porumbul, apoi ardeiul taiat marunt, ceapa, kaiser-ul/pastrama sau ce vreti sa folositi voi, ciupercile. Se rade cascaval deasupra si se orneaza cu rondelele de masline. Eu am pus si rosii cherry. Optional se poate pune si un ou batut pe deasupra. Rezultatul… e de scurta durata !
Pizza de casa este una dintre mancarurile preferate de toata lumea. Cand vorbesti de pizza de casa, vorbesti de ceva special,chiar daca este o reteta simpla si foarte diversa din punct de vedere al ingredientelor. Fiecare dintre noi care a mancat pizza de casa, cu siguranta are o preferinta bine definita a ingredientelor. Aceasta reteta de pizza de casa poate fi preparata oricand, atat pentru familie, cat si pentru invitati, pentru petreceri, pentru orice ocazie. Inca nu am auzit de pizza de casa pentru nunti, insa nu e prea tarziu.
Pofta buna si la cat mai multe pizza de casa mancate!
Arată bine! Ca și părere strict personală, nu îmi place pizza cu ceapă! (oricum e ușor de scos din ingrediente)Plus încă o chestie, nu o să vezi niciodată o pizza cu atât de multe ingrediente în Italia.
Cea mai bună pizza pe care am mâncat-o vreodată a fost cea din Italia, însă mai mult de 3 maxim 4 ingrediente nu găsești combinate.
Până nu demult nu mă apropiam de pizza, fie ea de orice fel și având orice ingrediente.
Însă de când sunt în Iași, mănânc pizza ori de câte ori am ocazia și parcă nu mă satur de ea. Ce am pierdut eu atâta timp …
Referitor la această rețetă de pizza, ceapa aș scoate-o și eu din compoziție. În rest, totul e perfect, numai bună de preparat și de mâncat. :)
Stiu ca de obicei la pizza nu sunt folosite multe ingrediente, dar este o pizza facut in casa, asa cum mie imi place.
Ati vazut ca si atunci cand comendati pizza puteti sa alegeti suplimentar si alte topping-uri. Poate sunt multe ingrediente, dar conteaza si cantitatea din fiecare pusa peste blat….parerea mea.
Categoric, însă eu am încercat să fac o comparație între pizza românească și una italienească. La noi și la restaurant, așa e modelul, cu multe ingrediente. Ei bine, pizza mea preferată e cea cu creveți care are pe ea frunze de salată, creveți și un sos alb. Nu zic că nu e bună aceasta, este foarte bună, însă e stil românesc :) cu de toate.
:) Erata: facut =facute
comendati=comandati
Desi pare ca are multe ingrediente, sa stiti ca nu este grea, dar cu 2 felii te cam saturi.
Cred că mâine o să fac și eu pizza, numai că nu am tavă rotundă, asa că o să fac una dreptunghiulară. Sunt convinsă că e foarte bună pizza, îmi place că are mult cascaval.
Sigur iese buna si in alta tava. Eu am o tava cu orificii, speciala pentru pizza.
Tava in care am facut pizza se poate vedea in foto de la reteta cu porcusorii.
Aici, dupa cum nu se prea vede :) am si un suport special pentru pizza, pe care se taie si se serveste pizza