Pietrele preţioase folosite în terapii

Din cele mai vechi timpuri, pietrelor preţioase li s-au atribuit puteri magice, motiv pentru care erau purtate ca talisman sau pentru a aduce mântuirea.

De exemplu, femeile din Roma antică purtau un safir albastru pentru a favoriza armonia conjugală. Despre rubin se crede că protejează de griji şi de gândurile răuvoitoare persoana ce-l poartă, iar coralul protejează de trăsnet şi de farmece.

În Antichitate, atât Orientul cât şi Occidentul  – toate civilizaţiile evoluate aveau oameni de ştiinţă şi medici ce foloseau pietrele preţioase în scopuri terapeutice. La începutul Evului Mediu, ştiinţa despre puterile benefice ale pietrelor preţioase a evoluat datorită Sfintei Hildegarde. Sfânta şi-aconsacrat viaţa studiului pietrelor preţioase şi se spune că ar fi avut un mare talent în arta de a vindeca. Toate cunoştinţele acumulate de ea au fost consemnate în culegeri, devenind o referinţă importantă pentru generaţiile următoare.

rubinCu toate acestea, multe dintre aceste cunoştinţe despre puterea pietrelor preţioase au fost pierdute de-a lungul timpului. În prezent se pare că, cu cât terapiile naturale prin teren, cu atât mai mult câştigă şi terapia cu ajutorul pietrelor preţioase.

Pietrele preţioase sunt produsul puterii ordonatoare a naturii şi s-ar putea spune că poartă în ele întreaga înţelepciune a lumii. Este suficient să observi cu atenţie o piatră pură ca să fii uimit de concentrarea energiei şiinteligenţei. Acest fenomen – au demonstrat studiile ştiinţifice – se datorează reţelei cristaline, datorită căreia este atrasă şi se manifestă energia cosmică.

Atunci când purtăm o piatră preţioasă ce ni se potriveşte, ea ne pune la union cu ordinea cosmică profund înscrisă chiar în inima structurii sistemului nervos şi a organismului.

Prin puterea de armonizare a pietrei, aceasta contribuie la integrarea şi echilibrarea tuturor formelor de viaţă. Pietrele preţioase exercită asupra persoanei ce le poartă o putere benefică prin luminescenţa lor, prin vibraţiile, substanţele şi mineralele ce le conţin. Aceste pietre au puterea de a ne reechilibra tulburările, contribuind astfel la dezvoltarea frumuseţii noastre interioare – ele ne protejează de maladii şi pot să ne ferească şi de anumite probleme de sănătate.l

Etichete:,

Spune care este gandul tau acum