Piept de rata cu portocale si ghimbir

Ingrediente piept de rata cu portocale si ghimbir

  • 1 piept de rata
  • 5 cm ghimbir proaspat
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 lingurita de boia
  • sare si piper dupa gust
  • zeama de la 2 portocale
  • 1 punga taitei vermicelli
  • 2 -3 linguri de sos de soia ,daca folosim sos de soia adaugam mai putina sare la carne .

Mod de preparare piept de rata cu portocale si ghimbir

Dezosam pieptul de rata si il lasam la macerat in condimente cel putin 2 ore, de preferat este sa se lase o noapte intreaga pentru a se intrepatrunde bine cu aromele speciale ale condimentelor (poate fi lasat la macerat in vin cu condimente – piper, boabe de mustar, foi de dafin, salvie, maghiran, cativa catei de usturoi, 2-3 cuisoare, coaja de portocala, busuioc – dupa gustul propriu).
piept de rata la cuptor cu portocale si ghimbirCuratam si dam pe razatoare ghimbirul, il amestecam cu boia, zahar, piper si il lasam sa se odihneasca la rece cca 30 de minute. Punem pieptul de rata intr-o tigaie si il intoarcem pe toate partile ca sa faca o crusta frumoasa. Carnea se frige cca in 5-6 minute, poate chiar mai multe . Dupa ce carnea este rumenita, adaugam sosul de soia si zeama de portocala si lasam sosul sa fiarba. Scoatem carnea, o acoperim putin si lasam la foc mic sosul ramas ca sa se ingroase putin. Separat de fierb taiteii vermicelli in apa clocotita si apoi se clatesc cu apa rece si se scurg. Servim taiteii alaturi de felii din piept de rata si putin sos .

Pieptul de rata este o delicatesa care a devenit din ce in ce mai cautat in ultimul timp. Aceasta reteta prezentata mai sus, de piept de rata cu portocale, poate fi preparata de sarbatori, la aniversari sau la zile importante. Este o reteta simpla, usoara, care se pregateste intr-un timp destul de scurt, partea mai de durata fiind lasarea pieptului de rata in bait.

Daca iti place sa gatesti si vrei sa impartasesti si cu ceilalti pasiunea ta, atunci astept retetele tale aici. (vor fi publicate cu numele tau)

Articol etichetat cu:, ,

Ganduri si impresii pentru "Piept de rata cu portocale si ghimbir":

  1. sabiradu daniel
  2. sabiradu eLJigodia
  3. sabiradu Lex
  4. sabiradu Cauaceu
  5. sabiradu Mircea
  6. sabiradu beca
  7. sabiradu Davidela

Care este gandul tau?