Picioare uşoare cu plante medicinale

picioare usoare cu plante medicinale

Cele care ne poartă peste tot şi ne asigură mijlocul cel mai sigur de deplasare sunt picioarele. Din punct de vedere karmic, ele reprezintă legătura cu pământul şi cu manifestarea. Afecţiunile care apar la acest nivel, din punct de vedere subtil, sunt generate de refuzul de a evolua sau de teama de a stagna evolutiv. De asemenea sunt în analogie cu zodia Peştilor.

Gambele corespund personalităţii, eu-lui inferior, reprezintă capacitatea de a lua decizii. Sunt în analogie cu zodia Vărsătorului.

Genunchii simbolizează legătura dintre suflet şi personalitate. Afecţiunile genunchilor reflectă o slabă comunicare între suflet şi personalitate. genunchii sunt în analogie cu semnul Capricornului.

Pielea, învelişul exterior al corpului fizic, reflectă imaginea fiinţei către exterior. Pielea este în analogie cu planeta Saturn, din punct de vedere estetic – cu planeta Venus şi zodia Balanţei. Afecţiunile pielii pot fi generate de teama de a se exprima total, de nesiguranţă, de conflicte interioare care ţin de afirmarea personalităţii, de reprimarea emoţiilor.

Tălpile sunt, alături de limbă, iris, urechi şi palme, importante zone reflexogene, dar la nivelul tălpilor biocâmpul uman este mai subţire, mai uşor de pătruns – se consideră a fi 1/10 din grosimea câmpului total. Pe tălpi se pot face masaje de tipul celui reflexogen, însă reflexo – masajul este contraindicat în cazul eczemelor, plăgilor, insuficienţei renale acute, infarctului, sarcinii.

Vindecarea eczemelor de pe tălpi

Eczemele, foarte frecvente la nivelul picioarelor, se pot vindeca utilizând spray cu propolis – aplicaţii zilnice, după care se utilizează un unguent sau alifie cu propolis, 20-30%, aplicaţii de 2-3 ori pe zi, cu o oră înaintea meselor principale.

Dermatomicozele de la nivelul picioarelor beneficiază de tratamentul cu tinctură de propolis, 20% în alcool de 80 grade, fricţionări ale zonelor afectate de două ori pe zi.

Afecţiunile picioarelor şi tratamentul fitoterapeutic

Varicele sunt favorizate de expunerea la căldură, de efort şi probleme de natură circulatorie sau de obezitate. Beneficiază de tratament fitoterapeutic care foloseşte plante cu acţiune diuretică, astringentă, protectoare ale peretelui venos.

Afinul – frunzele speciei Vaccinium myrtillus, în plan subtil favorizează interiorizarea, purifică, limpezeşte, sublimează energiile apei, le compactează şi redistribuie armonios, aspecte subtile cu acţiune astringentă, hemostatică datorată taninurilor. Sunt utilizate în infecţii uro -genitale, afecţiuni dismetabolice (diabet, dislipidemii, obezitate) hipertensiune, retenţie hidrosalină (edeme).

Tecile de fasole – păstăile speciei Phaseolus vulgaris conţin aminoacizi, vitamina C, acid salicilic şi fosforic, săruri minerale. Au acţiune diuretică, elimină excesul de sare şi de apă, manifestat ca edeme de cauze renale, favorizează eliminarea substanţelor toxice reziduale din mediul intern. În plan subtil induce încredere, elimină blocajele interioare, relaxează, readuce pofta de a te bucura de viaţă, trăită şi acceptată ca atare.

Ghimpele (Ruscus aculeatus) favorizează cristalizarea, hotărârea şi fermitatea în urmărirea unor idealuri. Are acţiune venotonică, vasoprotectoare, diuretică.

Datorită conţinutului bogat în vitamina C şi P (acţiune protectoare vasculară) sunt recomandate fructele de afin, coacăz, măceş şi cătină albă.

Pentru acţiunea antiinflamatoare, astringentă, reepitelizantă sunt recomandate gălbenelele, coada-şoricelului, coaja de stejar, pătlagina, turiţa mare, răchitanul, tătăneasa.

Recomandările gemoterapiei

Mugurii din plante au fost utilizaţi în tratamentul bolilor încă din cele mai vechi timpuri. Pentru afecţiunile picioarelor sunt folosiţi mugurii de castan, nuc sau de lămâi:

  • mugurii de castan comestibil – sub formă de extract- 50 picături la prânz, zilnic;
  • mugurii de lămâi- extract- 50 picături, seara, zilnic;
  • mugurii de nuc – extract – 50 picături zilnic în cazul ulcerului varicos.

Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *