Pestele – simbolistică la romani – Generalitati despre peste

pestele simbol al sexualitatii

Peștii guvernează lumea. Adică, ei sunt una dintre cele mai vechi familii de animale care trăiesc pe Pământ. Au fost aici cu mult înainte de dinozauri – cu aproximativ 500 de milioane de ani în urmă – și încă se dezvoltă. Există peste 25.000 de specii cunoscute de pește. Există probabil multe altele pe care nu le-am descoperit încă. Pestele este vertebrat. Asta înseamnă că au o coloană vertebrală.

pestele simbol al sexualitatii

Generalitati, informatii utile despre pesti

Spre deosebire de mamifere, peștii nu au plămâni. Respiră prin absorbția oxigenului din apă prin gură, unde trece peste branhii. Absorb oxigenul din apă și trimit oxigenul în organism. Unii pești sunt carnivori. Mâncă alți pești, animale mici și insecte. Alți pești sunt omnivori, mănâncă atât plante, cât și animale.

Pestele are sânge rece, precum reptilele și amfibienii. Nu-și poate controla temperatura corpului.

Unii pești trăiesc în apă sărată, cum ar fi halibutul și codul. Locuiesc în oceane și mări. Pestele de apă dulce, cum ar fi păstrăvul și somnul, locuiesc în lacuri și râuri. Somonul migrează în fiecare an pentru a reproduce și a depune ouă.

Pestele are un simț tactil dezvoltat, al gustului si vederii. El poate simți durerea. Cei mai mulți pești au papilele gustative pe tot corpul.

Pestele in simbolistica si superstitiile romanesti

În mitologia românească apar puține specii de pești, apare însă termenul genetic ca atare. Pământul a fost susținut de 4 pești, până la venirea potopului. Unul a murit în timpul acestei catastrofe, iar de atunci mai trăiesc doar 3. Când unul dintre ei se mișcă, pământul se cutremură.

Altfel, peștele este un simbol secual. Femeile și animalele care beau puțină cafea din făină de oase de pește rămân însărcinate.

Ca animal comestibil, peștele este foarte apreciat. Cu carnea lui sunt hrăniți nuntașii. Copiii sub un an însă nu au voie să mănânce carne, astfel pot să rămână muți.


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *