Fructe de mare cu paste în stil italian

Ce pot să vă spun este faptul că fructele de mare fac parte din categoria mâncărurilor mele preferate – pot fi gătite în orice fel și pentru orice tip de ocazie. Prima dată când le-am descoperit în Italia, a fost o mâncare destul de subtilă, însă extrem de delicioasă – orez în suc de fructe de mare. Era un orez mai zemos, cu o aromă foarte placuta de fructe de mare.

Apoi, pe lista de preferințe, a intrat pizza cu creveți – e un deliciu! Apoi îmi plac foarte mult fructele de mare marinate, la caserole cu ceapă mică, bucăți de castraveți și alte legume.

Oricum, în urmă cu câteva săptămâni am mâncat paste cu fructe de mare (fructele de mare sunt congelate – în Italia pot fi găsite și în stare proaspătă) preparate de mama.

Cum se prepară paste cu fructe de mare

Se decongelează fructele de mare și se pun în tigaie în sucul lor propriu (pot fi puse în tigaie și puțin congelate, așa vor avea mai mult lichid). Între timp, într-o oală se pune apă la fiert pentru paste, care se asezonează cu sare, ulei de măsline și alte condimente, după gustul fiecăruia. Când apa fierbe, se pun pastele și se lasă la fiert până în punctul în care sunt, cum spun italienii, pasta al dente, adică până trec de stadiul de crude și nu îl depășesc pe cel de “prea fierte” .

paste cu fructe de mare

Între timp, la fructele de mare, după ce mai scade puțin sucul lor propriu, se adaugă un păhărel de vin și dacă este cazul puțin ulei de măsline și se lasă să fiarbă încă puțin să se pătrundă fructele cu gustul de vin.

Există 2 modalități de a servi paste cu fructe de mare sau cu orice alt ingredient :

  • Pastele se scurg de apă și se așează în farfurii.  Pe deasupra lor se pun fructele de mare și se amestecă ușor în farfurie
  • Pastele se scurg de apă, se pun într-un bol, peste ele se pun fructele de mare, se amestecă bine cu 2 furculițe și apoi se pun în farfurii. Dacă vă place, le puteți servi cu puțin parmezan pe deasupra.

Știu că există persoane care nu ar consuma în viața lor fructe de mare, însă acestea au efecte benefice

asupra organismului, împiedicând absorbția substanțelor chimice. Mai mult, fructele de mare sunt considerate a fi de post, deci pot fi consumate oricând, fără exagerări, bineînțeles.

Vă doresc poftă bună!!

Daca iti place sa gatesti si vrei sa impartasesti si cu ceilalti pasiunea ta, atunci astept retetele tale aici. (vor fi publicate cu numele tau)

Articol etichetat cu:, , , ,

Ganduri si impresii pentru "Fructe de mare cu paste în stil italian":

  1. Jorjette C alexiana
  2. Jorjette C Roxana Purcariu

Care este gandul tau?