Părinţii nu mă lasă să folosesc pastile de slăbit

pastile de slabit - copii-grasi

Titlul nu este singurul lucru pe care părinţii nu te lasă să îl foloseşti. Fiind copilul lor, încă în grija lor, ţi se îngustează universul alegerilor tale în punctul în care ei sunt un filtru pentru tine. Ei ştiu ce-i mai bine pentru tine şi au grijă ca tu să faci cum cred ei că este mai bine pentru tine.

Acesta este un clişeu, părinţii au dezvoltat acest clişeu chiar de la primele semne că vor avea un copil. Totuşi să nu confunzi ideea cum că părinţii nu te lasă să iei pastile de slăbit cu faptul că ei nu te lasă să slăbeşti. Uneori ei chiar nici nu văd problema ta, şi e perfect normal pentru că se complac cu problema lor, deci pe a ta nici nu o zăresc, nu mai spun că este posibil nici să nu ştie cu ce să te ajute.

Ce se fac ca să slăbesc?

Nici eu nu te-aş lăsa să foloseşti pastile de slăbit. Pentru un copil pastilele de slăbit sunt o problemă, defapt ele pot cauza probleme. Aş încerca să te ajut să înţelegi de ce te-ai îngrăşat şi să te ajut să faci primele modificări în viaţa ta, căci doar aşa poţi slăbi (toţi cei care se ocupă la nivel profesional de această idee de slăbit, spun că trebuie să îţi schimbi modul de viaţă ca să slăbeşti şi să menţii ce ai adus nou).

  • În primul rând, este important să înţelegi de unde vine problema ta. Dacă tu eşti cu kg în plus şi părinţii tăi nu, fii sigur că tu mănânci diferit sau tu ai o problemă în organism de te îngraşi. Problema organismului e un subiect MARE.
  • Apoi, dacă tu ai kg în plus, la fel şi părinţii tăi, sau măcar mama, fii sigur că în familia ta se mănâncă greşit. Eu am o vorbă, noi ar trebui să “mâncăm ca să trăim, nu să trăim ca să mâncăm” ceea ce poate face diferenţa atunci când iei atitudine cu viaţa ta, pe ideea asta. Trebuie să depăseşti problema părinţilor ca să poţi să o depăşeşti pe a ta.

Ştiu un caz, o fată a fost grasă mulţi ani, tot timpul cât a stat şi a mâncat preparate de la mama sa. După ce a crescut şi firesc a plecat la facultate, a slăbit. Nu a făcut exerciţii, încă are kg în plus, dar nu cum avea când era acasa. Am putut să văd cum mănâncă familia ei, cât mănâncă şi ce mănâncă. Un dezastru! Mama ei are diabet, tatăl ei este un burtos, se mişcă ambii greoi, ambii au probleme grave de sănătate, culmea este că nu le dau o importanţă mare, îşi iau nişte pastile şi cred că totul se rezolvă aşa, de la doctori!

Deci, faptul că ai kg în plus nu este doar problema ta. Copil fiind tu nu te hrăneşti singur decât cu ce cumperi din banii tăi de la fast-food sau alte chioşcuri, în rest, hrana ţi se dă. Să mănânci sănătos este o provocare pentru oricine, dar măcar asta chiar te ajută, şi ştii bine că toată lumea vorbeşte despre asta, deci chiar funcţionează!


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

9 răspunsuri la „Părinţii nu mă lasă să folosesc pastile de slăbit”

  1. Avatar Tudor
    Tudor

    Chiar nu inteleg ce e asa de greu pentru unii parinti sa nu isi lase copii sa ajunga sa aiba nevoie de pastile de slabit. Cat copilul e mic e foarte usor sa il bagi la regim… ca doar mananca ce ii pui tu in farfurie, nu se duce la fast food-uri sau la restaurante sa manance el de capul lui. Da nha e prea puternice mentatilatea cum ca copilul mic trebuie sa manance cat mai mult ca sa creasca mare si voinic… ce conteaza ca ii distrugi complet metabolismul.
    intr-un final totul se rezuma la educatie si ea nu prea mai exista in ziua de azi la masa populatiei

  2. Avatar Acai Berry Thin
    Acai Berry Thin

    Nu prea sunt multe pareri de bine despre acai berry thin … oare unde o fi problema cu aceste pastile de slabit?

    1. Tu ce crezi, unde este problema? până la urma urmei undeva la mijloc este o problemă, altfel nu ar fi atât de multe păreri negative, după cum spui tu, eu sincer nu ştiam acest lucru. Ciudat este că dacă tot vrei să faci reclamă pastilelor de slăbit, puteai să o faci într-un mod pozitiv…Oricum, interesantă abordarea…

  3. Faza cu calculatorul şi plimarea poate ar trebui să o aplic şi eu, copilului din mine!

  4. Avatar Despre Slabire
    Despre Slabire

    Copii … atentie la mine!
    Daca parintii nu va lasa cu pastile de slabit, nu-i mai lasati nici voi sa va hraneasca nesanatos; si daca parintii va lasa prea mult la calculator si uita sa va trimita la plimbare amintiti-le ca sunt responsabili de stilul vostru de viata.

    Sa aveti grija de voi! (daca parintii nu au timp)

  5. Nu ai scris chiar atât de “greşit”. Am corectat, a mai rămas ceva? 🙂

  6. Daca vrei tu sa corectezi ,din punct de vedere gramatical, ca am scris sub orice critica. Saru’mana :D.

  7. Ai spus atât de frumos încât cred că oricine va citi va înţelege de ce s-a îngrăşat şi ce poate face pentru a remedia problema sa.

    Mulţumesc!

  8. Pastilele sunt un corector, pentru a slabi este nevoie sa eliminam cauza.
    Cauza este alimentatia proasta, combinatiile mai ales nu valoarea calorica. Lipsa miscarii e alta cauza dar,
    indiferent cata miscare faci alimentatia proasta iti va deteriora sanatatea, indiferent cat de bine mananci lipsa totala de sport iti va deteriora sanatatea. Nu exista solutii minune ca o pastila.
    Exista abordare corecta. Abordarea corecta nu inseamna o viata chinuita(sacrificiu pentru aspect estetic), inseamna ca tu nu ai stiut macar ca se poate mai bine, de fapt inseamna fericire in plus. Aspectul estetic va veni pur si simplu din cresterea fericirii tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *