Pandispan cu branza dulce si fructe

Pandispan cu branza dulce si fructe

Trebuie să încerci rețeta de pandișpan cu brânză dulce și fructe, cu siguranță îți va plăcea, în plus se pliază pentru orice ocazie.

Ingrediente pandispan cu branza si fructe

  • 350 gr branza dulce
  • 200 gr smantana
  • 200 gr + 2 linguri faina
  • 4 linguri gris
  • 4 oua
  • 10 linguri zahar brun
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • putin extract de lamaie
  • 10 gr praf de copt
  • 1 varf de cutit bicarbonat de sodiu
  • 1 lingura ulei
  • 60 gr afine congelate
  • 30 gr coacaze rosii congelate

Decor pentru pandispan cu branza si fructe:

  • zahar praf
  • afine
  • coacaze rosii

Mod preparare pandispan cu branza dulce si fructe

Se amestecă branza dulce cu smantana si cu zaharul brun si se mixează pentru a obtine o crema fina. Se adaugă pe rand ouale si se mixează pentru incorporarea fiecaruia. Mai apoi se adaugă extractul de vanilie si lamaie, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, grisul si faina si se amestecă foarte bine.

Fructele congelate se pun intr-o punga cu 2 linguri de faina, se leagă punga si se scutură pentru a acoperi fructele cu faina. Am adaugat mai apoi continutul pungii la coca prezentată mai sus si le-am amestecat cu grija pentru a incorpora fructele in compozitie.

Am uns o tava de copt rotunda cu putin ulei si am turnat compozitia rezultata. Prajitura se coace la 180 grade Celsius pana cand se rumenește frumos.

Se pudrează cu zahar praf. Eu am decorat-o cu afine si coacaze rosii.

Aceasta reteta de pandispan cu branza dulce si fructe este perfecta pentru orice ocazie. Chiar daca este o prajitura simpla, nu foarte greu de preparat, este delicioasa si pe placul tuturor. Barbatilor in general le plac prajiturile fara prea multa crema, iar aceasta prjitura este perfecta. Copiilor de asemenea o sa le placa foarte mult, in special pentru continutul de fructe.

Poti sa prepari aceasta reteta de pandispan chiar si pentru sarbatori. Nu e nevoie de ceva complicat pentru masa festiva de Craciun sau de Anul Nou. Cu cat e mai simpla reteta, cu atat e mai usor si pentru tine. Daca vrei poti sa ornezi acest pandispan si cu altceva, de exemplu poti folosi ciocolata topita sau fulgi de ciocolata, poti folosi chiar si frisca daca asta e preferata ta.

Daca iti place sa gatesti si vrei sa impartasesti si cu ceilalti pasiunea ta, atunci astept retetele tale aici. (vor fi publicate cu numele tau)


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

10 răspunsuri la „Pandispan cu branza dulce si fructe”

  1. am trait sa vad/citesc cum un concurent este depunctat ,ca-i arata pozele bine ,desi in baza aceluiasi regulament ,domnule Bogdan ati premiat-o pe raluxas , la randul ei a postat cateva retete din concursul acesta pe forumul avantaje.ro,cred ca acum 3-4 ani ! cat de “sincera” a fost raluxas ?

  2. Prajitura arata bine si probabil era delicioasa…pacat ca nu a picat pe regulament.

  3. Ioooi Doamne! Bine ca n-ati intrebat daca ouale sint de la gainile din propria ograda!?!
    Cam de ceva vreme (:P) exista fructe congelate la majoritatea supermarket-urilor (daca nu chiar si la buticul din colt)!

  4. Îmi place cum arata, e bună prăjitura, dar ca și organizator, eu mă uit la sinceritatea bucătarului. Se pare că dvs. bucătare, nu ați gătit această rețetă, poate niciodată!

    Poate pandișpan ați gătit, dar cu afine și coacăze roșii? Asta e o particularitate deloc ușor de împlinit, dacă stai la oraș. Plus, fotografiile dvs. arată un profesionalism ce cu greu accept să cred că vă aparțin.

    Din punct de vedere al cerintelor noastre pentru viitorul câștigător ați pierdut la punctaj (mult)! Ați vânat premiul și nu ați gătit pentru concurs!

    1. Nu imi vine sa cred ce citesc… Prajitura a fost pregatita chiar de mine… afine si coacaze rosii am in congelator. Afinele le-am achizitionat vara din piata fara probleme, coacazele provin din gradina parintilor mei. Cat despre calitatea fotografiilor nu imi vine sa cred ca trebuie sa imi cer scuze ca sunt bune!!! Daca v-ati fi obosit sa cautati http://www.alldaycooking.com ati fi vazut ca de curand pozele mele au o calitate net superioara celor anterioare, singurul motiv fiind achizitionarea unui Nikon 3200. Nu am vanat nici un premiu, asa cum puteti vedea nici macar nu m-am deranjat sa dau like la propria reteta, ca sa nu mai vorbim ca nici macar nu m-am ocupat eu de modificarea ei pentru a fi acceptata spre publicare. Astept scuze pentru acuzatiile aduse. Sper sa le si primesc!

      1. Nicol, daca tu vrei sa imi cer scuze, te rog sa ma scuzi, dar sinceritatea ta a fost cea care te-a depunctat in fata mea. Nu ai fost sincera cu noi. Lasa-ma sa iti explic la ce ma refer. Bun, fructele sunt achizitionate (desi coacazele congelate nu arata ca cele din poza cu prajitura care par a fi proaspete), ai aparat foto profesional si ai reusit sa faci poze foarte calitative, cu focus cu blur. Bravo ca ai facut ceva de calitate! Projitura per total arata demential de apetisanta. Dar!

        Nu ai gatit pentru concurs. Ai luat o reteta de la tine de pe site si ne-ai trimis-o noua! In al doilea paragraf am spus clar “Fii sincer”. Nu m-am referit la voturi sa nu trisezi ci la ideea concursului!!!

        Gateste pentru concurs, asta am repetat cred ca agasant de mult! Poate din aceasta cauza tu si multi altii nu ati considerat ca fiind important!

        Daca nu ai gatit pentru concurs, ce rost mai avea sa iti publicam reteta? Puneam un link catre reteta ta si gata! Am decis sa o publicam pentru ca era ceva de inspiratie pentru restul, sa gateasca si ei ca tine, ca un bucatar de clasa, in rest, nu meritai sa acceptam aceasta reteta pentru ca nu ai fost sincera cu noi.

        Sunt obsedat de sinceritate, poate, dar dupa asta m-am ghidat cand am ales castigatorii! Am si eu o intrebare, de ce nu ai gatit pentru concurs?

      2. Consider ca era fair play sa refuzati publicarea retetei pe motiv ca nu am pregatit-o pentru concurs, nu sa faceti comentarii malitioase la adresa mea (ati scris ca eu nu puteam sa o pregatesc sau sa fac astfel de poze). Daca ati avea tangente cu bucataria ati stii ca fructele care se vad in imagine sunt congelate, afinele fiind mai mici decat coacazele s-au dezghetat mai repede.
        Si ca sa va raspund la intrebare, ideea pe care eu o aveam despre acest concurs era ca se cauta o farfurie frumoasa… Concursurile de genul acesta, cu like-uri, nu merita un efort semnificativ, adica pregatirea unei retete speciale (cel putin nu pentru mine).
        Scuzele fiind prezentate, chiar daca doar “cu o jumatate de gura”, consider ca nu are sens sa mai continui argumentarea!

  • imi place mult reteta

  • Fructele fac diferenta..da numai cum arata..hmmm

  • Vai cat de bun este, ce bine poate sa arate!!!!

  • Dă-i un răspuns lui ame Anulează răspunsul

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *