Paine umpluta la cuptor | Cum se prepara rulouri umplute cu orice vrei

Poti sa prepari paine umpluta la cuptor ori de cate ori faci paine si iti mai ramane aluat. Este o reteta simpla, care merita incercata oricand. Reteta este o delicatesa ieftina pe care o poti consuma ca pe o placinta, sau pe care o poti savura ca pe o gustare rapida, oricand, oriunde. Da-mi voie sa iti spun cum sa faci un aluat clasic de paine si cum sa pregatesti o umplutura, in cazul in care doar aceasta reteta vrei sa o gatesti!

Ingrediente pentru aluat clasic de paine:

  • 465 g faina
  • 275 ml apa
  • 1/2 cub drojdie
  • 2 linguri de ulei
  • 1 lingurita de sare

Ingrediente pentru compozitia de paine umpluta la cuptor:

  • cascaval ras
  • ardei tocat marunt
  • ceafa afumata/ kaiser/ carnaciori taiate cubulete
  • sare, piper
  • busuioc sau maghiran

Daca preferi o alta umplutura, o poti schimba dupa gusturile proprii. Poti sa-ti prepari paine umpluta cu ton, somon afumat, cu piept de pui, smantana si ou. Am incercat rulouri din aluat de paine umpluta cu amestec de legume, cu cas de oaie, cu carne de vita, varza calita, sunca, salam, crema de naut, cartofi cu cascaval, diverse creme si paste vegetale.

Adevarul este ca lista cu ingrediente pentru umplutura acestor rulouri din aluat de paine, poate continua la nesfarsit, trebuie doar sa-ti lasi imaginatia sa lucreze, sa creeze.

Mod preparare paine umpluta la cuptor

Pregatim aluatul punand faina amestecata cu sarea intr-un castron. Peste faina turnam drojdia dizolvata in putina apa calduta. Incepem sa framantam turnand restul de apa treptat. La final punem si uleiul si se framanta bine aluatul pana nu se mai lipeste de maini, apoi se lasa la crescut, la caldura, aproximativ 15 min.

Se imparte aluatul in parti egale (eu am obtinut 8), apoi se intinde fiecare parte in forma dreptunghiulara. Se aseaza umplutura pe 3/4 din suprafata foii intinse si se ruleaza. Se fac mici crestaturi ( atentie ! nu foarte adanci caci se desfac) si se pot unge cu ou batut pentru a prinde o culoare mai puternica.

Se aseaza rulourile de paine umpluta pe tava tapetata cu ulei sau faina. Se lasa in cuptorul incins bine pana devin rumene (cca 30min). Au o aroma extraordinara si se pot consuma alaturi de alte alimente. Pot fi servite alaturi de o salata de legume sau ca aperitiv.

Paine umpluta la cuptor - rulouri cu umplutura

Iti doresc pofta buna si daca ai o idee noua, sau o reteta gatita de tine, impartaseste-o cu noi, ca sa se bucure si altii de ideile tale culinare.

Daca iti place sa gatesti si vrei sa impartasesti si cu ceilalti pasiunea ta, atunci astept retetele tale aici. (vor fi publicate cu numele tau)

Articol etichetat cu:, , ,

Care este gandul tau?