Paine arici – cum sa prepari o paine mai speciala

Ingrediente necesare pentru paine arici:

  •  600 g faina
  •  350 ml apa
  •  3/4 plic drojdie uscata dizolvata in apa calduta
  •  un praf de sare
  • putin ulei

Cum se prepara paine si cum se da forma de arici

Aluatul de paine se framanta bine (se amesteca faina cu sare, cu  drojdia uscata dizolvata si cu apa, se poate adauga si putin ulei  de masline) si se lasa la crescut la temperatura camerei sau la o temperatura mai ridicata, in functie de anotimp. Se imparte aluatul in 5-6 parti egale si se pastreaza 1 bucata mai mica. Fiecare bucata va capata forma ovala, usor alungita la un capat pentru a da forma boticului ariciului. Din bucata mica de aluat se vor face pentru fiecare painica in parte cate 4 picioruse prin rularea aluatului si taierea in bucati de aproximativ 2cm.

Piciorusele se ataseaza corpului ariciului cand se aseaza in tava si apoi se da forma coditei.( Ariciul meu arata bine cu codita, desi nu are in realitate). Tepii ariciului se fac cu varful unei foarfece. Se prinde aluatul incet si , de la stanga la dreapta se fac mici taieturi. Pentru ochi se pot pune bucatele de masline sau chiar stafide.

Pentru o culoare mai contrastanta, poti sa folosesti bucati de ardei rosii sau bucatele de morcov. Se ung fiecare paine arici cu ou batut si sunt gata sa stea in cuptor. Arici, la timpul potrivit, vor deveni aurii si luciosi. Vor fi o incantare viuala, cat si a papilelor gustative. Daca vreti sa le dati o aroma speciala, mai spre final puteti rade pe deasura putin parmigiano, astfel painicile va prinde o aroma mai aparte.

Pont: Corpul ariciului poate fi umplut cu orice compozitie ( branza/carne/dovleac,cartofi, crema dulce, mere calite cu zahar si scortisoara, peste, ton, amestec de legume, etc…)

paine arici

 

Articol etichetat cu:, ,

Ganduri si impresii pentru "Paine arici – cum sa prepari o paine mai speciala":

  1. raluxas Ana-
  2. raluxas Bogdan
  3. raluxas raluxas

Care este gandul tau?