OTL Oradea nu vinde bilete cu o călătorie

OTL Oradea, firma ce se ocupa cu transporturile locale din oraș, mi-a atras atenția și m-a făcut să le notez o reclamație în carnețelul lor plin de praf pe care scrie „Sugestii și reclamații”. Săptămâna trecută s-a petrecut! Noi mergem periodic la Oradea cu diferite treburi și mai mereu de la capăt Nufărului luăm tramvaiul până la gară și înapoi, în general taxiul, pentru că avem bagaje.

Situațiile când folosim tramvaiul din Oradea sunt comparativ cu localnicii, excepții. Noi facem cum facem și mereu rămânem cu o călătorie pe biletul lor. Și acest lucru m-a iritat pentru că aș vrea să îmi iau la întoarcere un bilet cu o călătorie dar nu găsesc. La chioșcurile de presă și cele autorizate sunt numai bilete cu 2 călătorii care costă 4 lei.

Săptămâna trecută, ofticat am sunat la numărul de pe spatele biletului să fac o reclamație. În primă fază mi-a răspuns o doamnă că notează ideea și o transmite mai departe, iar eu i-am spus „nu doamnă, vă rog notați și dați-mi o dată, o poziție, un număr de ordine al reclamației mele” și atunci o aud cum îi spune uneia „Rodica îmi aduci registrul cu reclamații”. Am notat în registru că sunt nemulțumit de faptul că mereu când vin în Oradea plec cu un bilet unde mai am o călătorie și cum vin rar (2-3 ori pe an) nu revin cu biletul de data trecută ci iar iau altul.

Azi în timp ce întindeam plasa de gard sună telefonul. O doamnă se recomandă cu un nume ce nu am avut intenția să îl rețin și îmi spune că în legătură cu reclamația mă sună. Aflu de la dânsa că sunt important, că respectă opinia mea, și apoi îmi spune printre altele că poate am înțeles greșit. Există bilet cu o călătorie (știam asta) de la șofer poate fi luat. Eu îi spun, „da doamnă dar ăla costă 3 lei și e o hârtie printată, fără bandă securizată”  în mintea mea era ideea că de alea îmi pot socate la imprimantă câte vreau. Ea desigur tot pe ideea asta a rămas ca în final să îmi spună că sunt vreo 3 automate prin Oradea, în punctele aglomerate, adică centru, centru și centru, de unde pot lua o călătorie cu 2 lei, spune ea apoi, adică la prețul corect.

Să spunem că nu fac biletul cu o călătorie 2 lei, ci 2,5 lei, dar tot nu e 3 lei și totuși nu pierd diferența de la 4 lei. Nu pierd eu mult cu un bilet, dar mă gândesc că se îmbogățesc ei aiurea. Poate mai sunt și alții care doresc să sune la numărul de pe spatele biletului și să ceară introducerea biletelor cu o călătorie la cașcarabetele din stații și să nu fie 3 lei bucata ca să te joace la psihic să spui că e mai convenabil să iei cu 2 călătorii la 4 lei.

Nu cred eu că sună careva căci atunci când am sunat am avut numărul 5 în registru de reclamații, ceilalți 4 nu știu din ce an sunt și cu ce problemă au ajuns în caietul lor prăfuit.

Ganduri si impresii pentru "OTL Oradea nu vinde bilete cu o călătorie":

  1. Jorjette C YUCA

Care este gandul tau?

 

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.