Omleta la cuptor

Dupa cum bine stim cu totii, omleta este secretul unui mic dejun reusit pentru unii dintre noi. Este un mic dejun sau un pranz care se prepara foarte repede, nu necesita mare filozofie, si face parte din categoria mancarurilor pe care oricine poate sa le faca. Daca tot poate oricine sa pregateasca o ompleta, atunci hai sa o facem intr-un mod mai creativ, si sa fie atunci o omleta la cuptor, ceva mai special,mai diferit, mai iesit din cotidian. Este putin diferita de omleta taraneasca, dar tot omleta ramane si stiu sigur ca o sa-ti placa.

Ingrediente pentru omleta la cuptor

  • 5 oua
  • 1 legatura marar
  • jumatate ardel rosu
  • 350 g sunca sau salam
  • 100 g masline fara sambure taiate rondele – se gasesc in comert gata taiate
  • 100 g telemea sau cascaval dat pe razatoare
  • Piper
  • sare
  • alte condimente dupa gust (oregano, busuioc, cimbru, marar, patrunjel, frunze de telina, ceapa verde)

Preparare omleta la cuptor

Se bat ouale foarte bine dupa care se amesteca cu toate ingredientele taiate cubulete si intr-o tava pt tarta, tapetata cu hartie de copt, se aseaza compozitia finala si se da la foc potrivit pana ce are o usoara culoare aurie.

Atentie cand turnati compozitia. Hartia sa fie cu mult mai inalta decat tava pentru a nu curge. Tava este undeva la diametrul de 26 cm.

Aceasta omleta la cuptor poate fi servita pur si simplu numai cu paine sau cu lipii, sau poate fi ornata cu rosii cherry, sau, de ce nu, servita cu un sos alb sau alaturi de niste castraveciori murati. Variantele de servire sunt foarte multe, poate fi servita si cu o salata verde, atentie doar ca, fiind vorba de 5 oua, obtineti cel putin 2 portii, destul de bogate in calorii, avand in vedere ingredientele folosite la preparare.

Pofta buna!

Articol etichetat cu:, ,

Care este gandul tau?

 

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.