Simbolul Ochiul lui Horus – semnificație și utilizări

Ochiul lui Horus - explicatii si comparatii cu creierul uman

Ochiul lui Horus sau Ochiul lui Ra este un simbol egiptean de protecție. Horus a fost zeul egiptean al cerului, de obicei descris ca un șoim. Ochiul lui drept a fost asociat cu soarele RA. În dinastiile egiptene târzii, Horus și RA s-au unit, devenind un TOT ce a condus toate părțile lumii – cerul, pământul și lumea de dedesubt.

Ochiul lui Horus este un simbol prezent în Egiptul antic, simbol reprezentând protecție, sănătate și vindecare. Potrivit mitului egiptean, Horus și-a pierdut ochiul stâng într-o luptă cu Set. Ochiul a fost restaurat într-un mod magic de către Hathor, iar această restaurare a ajuns să simbolizeze procesul de a deveni din nou întreg și de vindecare. Din acest motiv, simbolul a fost adesea folosit în amulete.

Simbolistica ochiului lui Horus poate fi destul de complicată, și asta din cauză ca este un amestec de simboluri diferite și semnificații arhetipale. În esență, ochiul simbol al zeului soare egiptean, Horus, este un amalgam de mai multe sensuri diferite toate într-un pachet. Hai să desfacem împreuna acest pachet sa vedem ce descoperim.

Ochiul lui Horus este de asemenea cunoscut și sub numele de wadjet, utchat, ujat și multi alți termeni. Toți acești termeni înseamnă “ochi”, într-o formă, cum ar fi ochi vopsit, ochi verzi…

Cine a fost de fapt Horus, zeul șoim

Horus a apărut ca un zeu local în multe locuri și sub diferite nume și epitete – de exemplu, ca Harmakhis (Har-em-akhet, „Horus de la orizont”), Harpocrates (Har-pe-khrad, „Copilul Horus”), Harsiesis (Har-si-Ese, „Horus, fiul lui Isis”), Harakhte („Horus al Orizontului”, strâns asociat cu zeul soarelui Ra), Kawm Umbū (Kom Ombo), ca Haroeris (Harwer). , „Horus cel Bătrân”.

Zeul Horus este unul dintre cei mai faimoși zei ai Egiptului antic. Numele „HORUS” provine de la cuvântul egiptean antic hr (ea), care în forma sa simplă era prepoziția „deasupra”, „pe”, așa că șoimul Horus se înalță deasupra întregului pământ și a locuitorilor săi. Astfel a reprezentat simbolul regelelui care domnește peste tot Egiptul.

Horus, reprezentat de șoim, era zeul cerului, un simbol al regalității divine și protector al regelui care conduce. Regii Egiptului predinastic erau cunoscuți ca urmași a lui Horus. În această perioadă, Horus era cunoscut ca fiul lui Isis și Osiris și a moștenit tronul tatălui său.

De-a lungul timpului s-a considerat că fiecare faraon ar fi o încarnare a lui Horus, care, conform legendei, l-a cucerit pe Set, zeul rău al Egiptului de Sus. Set a fost zeul tulburărilor și al confuziei care l-a ucis pe Osiris, tatăl lui Horus. Horus a răzbunat moartea tatălui său și a devenit zeul ordinii și al dreptății. Prin urmare, faraonul din Egiptul Antic a devenit Horus pe pământ, conducătorul celor două țări (Egiptul de Sus și de Jos).

Pe lângă faptul că este caracterizat de numele Horus, regele era de obicei înfățișat cu o formă plutitoare a lui Horus deasupra capului său. Uneori, Horus este prezentat ca un disc solar înaripat, reprezentându-l pe Horus din Behdet, un oraș din delta fluviului Nil unde zeul-șoim se bucura de un cult.

Una dintre cele mai faimoase scene ale lui Horus este reprezentarea șoimului (Horus) cocoțat pe un tron ​​în spatele capului regelui Khafre, constructorul celei de-a doua piramide de la Giza.

Horus este fiul lui Osiris si nepotul lui Set. Dupa ce Set la ucis pe Osiris, Horus si mama lui, Iris, au planuit impreuna sa-l reinvie pe Osiris si sa-l puna ca stapan al lumii de dedesubt. Potrivit unei povestiri, Horus si-a sacrificat unul din ochii lui pentru Osiris. Intr-o alta poveste, Horus isi pierde ochiul intr-o batalie ulterioara, cu Set. Ca atare, simbolul este legat de vindecare si de restabilire.

Irisul ochiului lui Horus are adesea culoarea albastră.

Ochiul lui Horus – Originea dramatică – O poveste de trădare și crimă

Originea Ochiului lui Horus poate fi găsită în mitul lui Set și Osiris care a devenit proeminent în jurul anului 2350 î.Hr.. Vechii egipteni credeau că Osiris era regele Egiptului și că fratele său, Set, își dorea tronul. Prin înșelătorie, Set a reușit să-și ucidă fratele și a devenit noul rege. Soția lui Osiris, Isis, a reușit însă să-și readucă soțul la viață temporar prin magie și a rămas însărcinată cu Horus.

Când Set l-a ucis pe Osiris și a contestat moștenirea lui Horus (tronul regal al Egiptului), Horus a devenit dușmanul lui Set. Horus l-a învins în cele din urmă pe Set, răzbunându-și astfel tatăl și asumându-și domnia.

În luptă, ochiul stâng al lui Horus (adică, luna) a fost deteriorat – aceasta fiind o explicație mitică a fazelor lunii – și a fost vindecat de zeul Thoth. Figura ochiului restaurat (ochiul wedjat) a devenit o amuletă puternică. Horus este, de asemenea, asociat (uneori ca fiu, alteori ca partener) cu vechea zeiță-vacă Hathor, care este adesea înfățișată cu coarne de vacă, uneori cu urechi de vacă.

Horus era astfel zeul Deltei Nilului (Egiptul de Jos) iar Set era zeul Egiptului de Sus, dar Horus a devenit Simbolul Regelui și Regele Egiptului de Sus și de Jos pentru că el a unit cele două Regate.

Horus, în forma sa de șoim, era venerat în Hierakonpolis din Egiptul de Sus (la nord de Edfu). Arheologii au găsit un cap de aur al unui șoim în interiorul templului din Hierakonpolis, iar numele orașului înseamnă „Orașul șoimului”. Un alt templu a fost construit pentru Horus în orașul Behdet (acum Damnhour în Delta Nilului), unde Horus a fost reprezentat sub forma unui disc al Soarelui înaripat. Numele modern Damnhour însuși „orașul lui Horus” derivă din vechiul egiptean dmi-Hor.

Horus a luat o nouă formă la sfârșitul perioadei, în 747 î.Hr., când a devenit un zeu popular și a fost reprezentat ca un copil gol care stă deasupra unui crocodil ținând în mâini șerpi, scorpioni și lei. Prin urmare, Horus a devenit cunoscut ca un vindecător pentru oamenii cu mușcături de șarpe și înțepături de scorpion.

La Nekhen (greacă: Hierakonpolis), însă, a apărut concepția că regele care domnea ar fi o manifestare a lui Horus și, după ce Egiptul de Jos și Egiptul de Sus au fost unite de regii din Nekhen, această noțiune a devenit o dogmă general acceptată. Cel mai important dintre numele unui rege egiptean (numărul căruia a crescut de la trei în timpurile dinastice timpurii la cinci mai târziu) a fost numele său Horus, adică numele care l-a identificat cu Horus. Acest nume a apărut pe monumente și morminte într-un cadru dreptunghiular numit serekh.

Numele Horus înseamnă și cel prevăzător, unde un ochi reprezintă Soarele, iar celălalt reprezintă Luna. Soarele era Cunoscut ca „Horakhty”, sau Horus în Orizont., Horus era considerat zeul estului și al Soarelui răsărit.

Ochiul lui Horus – Simbolul Religiei egiptene antice

Despre simbolul Ochiul lui Horus, omniprezent in religia egipteana antica, se poate spune că a fost inspirat de „Ochiul lui Dumnezeu” alias „Ochiul din cer” care se manifestă în cerurile deasupra planetei noastre Pământ în timpul celor mai multe, dacă nu toate eclipsele totale de Soare.

Horus, faimosul zeu șoim, zeul solar al Egiptului antic, a fost destul de evident inspirat din „discul înaripat” sau „Păsarea Soarelui”, care este ușor perceptibilă în timpul eclipselor totale de soare în care coroana soarelui este concentrată în regiunile ecuatoriale ale soarelui și, astfel, par foarte asemănătoare cu aripile unei păsări care se întind de fiecare parte a așa-numitului „soare negru” care este format de cercul întunecat al discului ocultător al lunii.

Mitul egiptean antic al bătăliei cosmice dintre zeul șoim solar Horus și zeul șarpe care mănâncă soarele, Seth, a fost destul de evident inspirat de eclipsele totale de soare, așa cum a remarcat reputatul egiptolog al Muzeului Britanic – Wallis Budge – în urmă cu peste un secol. De fapt, despre zeul șoim, zeul solar Horus, se vorbește foarte clar ca asumând forma unui „disc înaripat” gigantic în unele versiuni ale acestui mit egiptean antic al eclipsei de soare.

Simbolul Ochiului lui Horus nu arată de obicei aripile zeului șoim solar, dar egiptenii aveau și o versiune înaripată strâns legată a simbolului ochiului udjat inspirat de eclipsa totală de soare. Mă aștept ca simbolul Ochiului lui Horus fără aripi să fie în esență un simbol al ochiului udjat înaripat din care aripile pasarii soarelui au fost îndepărtate în mod deliberat pentru a sublinia atributul religios al omniscienței divine a acestui zeu al cerului, care este alegorizat de similitudinea izbitoare în aparență a soarelui total eclipsat la un „Ochi al lui Dumnezeu”.

Natura „ochiului solar” a simbolului ochiului lui Horus este dezvăluită în mod clar de faptul că unele versiuni ale acestui simbol religios egiptean antic descriu în mod clar pupila și irisul „Ochiului lui Horus” ca un disc solar roșu cu un punct negru central.

Ochiul lui Ra

Ochiul lui Ra are calitati antropomorfe si uneori este gasit si sub denumirea de fiica lui Ra. Ra isi trimite ochiul pentru a cauta informatii, dar si pentru a isi manifesta mania si razbunarea impotriva celor ce l-au insultat. Astfel, este un simbol mult mai agresiv decat ochiul lui Horus.

Ochiul lui Ra este dat si unor zeitati precum Sekhmet, Wadjet si Bast. Sekhmet a aratat o data o asemenea ferocitate impotriva omenirii lipsite de respect, incat a trebuit sa intervina Ra pentru a impiedica exterminarea rasei umane.

Ochiul lui Ra are de obicei irisul rosu.

Wadjet

Wadjet este o zeitate cobra, stapana a Egiptului inferior. Imaginile lui Ra il arata cu un disc de soare in jurul capului si o cobra infasurata in jurul discului. Cobra ste Wadjet, o divinitate protectoare. Un ochi in asociere cu o cobra este, de obicei, Wadjet, desi uneori este ochiul lui Ra.

Pentru a fi si mai confuz, ochiul lui Horus este uneori numit si Wadjet.

Descriere, semnificații și utilizări ale ochiului lui Horus în Egiptul Antic

Vechii egipteni credeau că ochiul restaurat al lui Horus avea puteri de vindecare. Apoi a început practica de a face amulete ale Ochiului lui Horus folosind diverse materiale precum aurul, carnelianul și lapis lazuli.

Ochiul lui horus fractii

Simbolul în sine are șase părți, fiecare reprezentând cele șase bucăți rupte ale ochiului deteriorat. Fiecărei părți i sa atribuit o fracție ca unitate de măsură. În sistemul antic de măsurare egiptean, Ochiul lui Horus reprezenta modul în care sunt măsurate părți ale unui întreg. Interesant, ele se adună la 63/64, care simbolizează în sine faptul că nimic nu este perfect.

Fiecare dintre cele șase părți este, de asemenea, atribuită unor simțuri diferite. Sprânceana (1/8) reprezintă gândirea. Pupila (1/4) reprezintă vederea. Partea stângă (1/16) reprezintă auzul, iar partea dreaptă (1/2) reprezintă simțul mirosului. Coada curbată (1/32) reprezintă simțul gustului, iar tulpina (1/64) reprezintă atingerea sau simțul tactil.

Construcția ochiului urmează legi foarte precise. Simțurile sunt ordonate în funcție de importanța lor. Și în funcție de câtă energie trebuie mâncată de ochi pentru ca un individ să primească o anumită senzație. Toate datele senzoriale introduse sunt alimente.

Întregul ochi a măsurat are 1 heqat. Și fiecare dintre părțile ochiului măsurat sunt fracțiuni de heqat. De asemenea, în sistemul egiptean există unitatea ro. Și prin definiție 320 ro = 1 heqat. Simbolul pentru ro este gura, aceasta reprezenta o gură, de aici și asocierea acestor măsuri cu alimente.

Remarcăm că 320 = 5 x 64 și deci în ceea ce privește ro, avem nevoie de 5 ro pentru a înregistra o atingere, 10 ro pentru a înregistra un gustul, 20 ro pentru a înregistra un sunet, 40 ro pentru un gând, 80 ro pentru a capta lumina, a vedea și 160 ro pentru a înregistra mirosul.

Hai să vedem cum corespund diverse părți ale ochiului lui Horus cu diverse simțuri:

  1. Atingerea 1/64 hekat sau 5 ro
Ochiul lui horus atingerea

Această parte a OCHIULUI reprezintă plantarea unui băț în pământ. E ca și cum ai planta o tulpină care va prinde rădăcini. Pământul reprezintă atingerea. Plantarea în sine reprezintă forma de contact fizic și atingere.

2. Gustul – 1/32 hekat sau 10 ro

Ochiul lui horus gustul

Această parte a OCHIULUI reprezintă încolțirea grâului sau a boabelor din tulpina plantată. Este mâncarea pe care o punem în gură. Și așa reprezintă gustul. Gustul este, de asemenea, atingere + formă. Adică, diferitele gusturi pe care le experimentăm provin din atingerea diferitelor forme. Așadar, atingerea este mai mult un simț fundamental decât gustul.

3. Auzul – 1/16 hekat sau 20 ro

Ochiul lui horus auzul

Această parte a OCHIULUI reprezintă URECHEA. Figura reprezintă urechea privită din față. De asemenea, are forma unui corn sau instrument muzical. Când auzim un sunet sau o combinație de sunete, considerăm că acesta este plăcut sau neplăcut. Sunetul are un gust pentru noi, provocând o preferință. Sunetul necesită atingere + gust, la fel și o combinație a simțurilor inferioare.

4. Gândul – 1/8 hekat sau 40 ro

Ochiul lui horus gandul

Această parte a OCHIULUI reprezintă gândirea. Ne folosim adesea sprâncenele pentru a ne exprima gândurile. Și această trăsătură facială este cea mai apropiată de acea parte a frunții pe care o asociem cu gândirea. Ridicăm sprâncenele pentru a exprima surprinderea, de exemplu. Gând = Atingere + Gust + Auz. Gândirea este un fel de sunet surprimat. Limbajul în care gândim este ca atingerea mușchilor înainte de a le da voce. Și, desigur, avem un gust pentru diferite tipuri de gânduri.

5. Vederea – 1/4 hekat sau 80 ro

Ochiul lui horus vederea

Aceasta este pupila ochiului. Și mai mult de atât nici nu mai trebuie spus. Reprezintă vederea sau senzația de lumină.

6. Mirosul – 1/2 hekat sau 160 ro

Ochiul lui horus mirosul

Această parte a ochiului reprezintă nasul. Chiar arată ca un nas și reprezintă senzația de miros.

1. Simbolistica Ochiului din simbolul egiptean Ochiul Lui Horus

Soarele era considerat ca ochiul care vede totul, este deschiderea prin care lumina este emisa, permite ca toate lucrurile sa fie iluminate. Puse alaturat, ochiul si soarele sunt sinonime ca si simbolistica. De foarte multe ori, ochiul lui Horus se intalneste pe obiectele funerare – ochiul care se deschide si straluceste o raza de lumina, conducand sufletul in calatoria sa dincolo de moarte.

2. Simbolistica Lacrimei din simbolul Ochiul Lui Horus

Explicatiile sunt diferite! Unii ar spune ca acea lacrima este de fapt urma unui accident vascular cerebral cauzat de zeul egiptean Set. Cei doi zei s-ar fi luptat pentru tronul lui Osiris. Set i-ar fi prins ochiul si l-ar fi scos afara, ramanand acea urma sub forma de lacrima. Thoth, zeu al echilibrului si armoniei, i-ar fi pus ochiul lui Horus la loc, dar rana de jos a ramas ca o cicatrice pentru a le reaminti egiptenilor esenta, si anume aceea de a “juca frumos”.

O alta parere este aceea ca lacrima imita marcajele din jurul ochiului unui soim. Acest lucru este logic, deoarece soimul calator era un animal sacru pentru Horus. Soimul este de asemenea un animal solar – asociat cu soarele si se spune despre el ca vede totul din inaltul cerului.

3. Simbolul Spiralei din semnul egiptean Ochiul Lui Horus

Alaturi de soim, sarpele era un alt animal sacru, insa nu orice fel de sarpe. Spirala din semnul egiptean Ochiul Lui Horus reprezinta pe Uraeus, un sarpe care scuipa foc ce l-a protejat pe Horus, Ra. Uraeus este un sarpe de gen feminin, asociat cu cobra. Cobra este un simbol sacru in intelepciunea egipteana, cu puterea de a da si a lua viata. Acest simbolism este probabil datorat prezentei veninului otravitor al cobrei.

Spirala ce se intinde sub Ochiul lui Horus poate fi de asemenea un simbol al expansiunii constiintei dupa moarte. Concret , spirala egipteana este un simbol al vietii si a mortii, a expansiunii si contractiei, a cresterii si a recesiunii. Mai mult, spirala este o reprezentare a ciclului vietii, a continuitatii. De exemplu, la egipteni moartea nu este un sfarsit, este o alta curba in spirala vietii, un nou ciclu de viata, o forma diferita de existenta.

Acum ca stiti care este semnificatia simbolica a componentelor din simbolul egiptean Ochiul Lui Horus, il puteti intelege mai bine. Atunci cand sunt combinate, aceste elemente creaza un simbol foarte puternic. Nu e de mirare ca in prezent exista atat de multe amulete sau bijuterii cu Ochiul Lui Horus – acestea fiind un simbol omniprezent de putere, protectie si iluminare.

Ochiul lui Horus - explicatii si comparatii cu creierul uman
Ochiul lui Horus – Explicatii si comparatii cu creierul uman.

Cum este folosit astăzi simbolul ochiul lui Horus – Semnificație pentru obiectele de putere cu Ochiul lui Horus

Popularitatea ochiului lui Horus ca simbol de protecție a continuat mult dincolo de vremea civilizațiilor egiptene antice. Astăzi, mulți oameni folosesc acest simbol în bijuteriile lor pentru a se proteja împotriva relei ​​voințe a celor din jur. Este, de asemenea, un subiect preferat în multe picturi, postere și alte arte tipărite.

Pescarii și navigatorii din țările mediteraneene pictează Ochiul lui Horus pe navele lor pentru protecție. Mulți cred că Ochiul lui Horus este oarecum legat de Ochiul Providenței descris în bancnotele de 1 USD care provin de fapt din iconografia creștină. Unii ocultiști, cum ar fi Thelemites, descriu adesea Ochiul lui Horus într-un triunghi și îl interpretează ca un simbol al focului elementar.

Teoreticienii conspirației consideră că multe simboluri ale ochilor, inclusiv Ochiul lui Horus și Ochiul Providenței, sunt fundamental aceleași – un simbol al iluziei, puterii, manipulării, controlului cunoașterii, informațiilor și subjugării și că reprezintă puterea reală din spatele multor guverne de astăzi, organizația infam misterioasă Illuminati.

În societatea de astăzi, credința în Ochiul lui Horus ca simbol al protecției, sănătății, suveranității și regalității este evidențiată în cea mai mare parte de popularitatea sa în designul de bijuterii. Mulți oameni din întreaga lume rămân fascinați de legendele din spatele simbolului Horus, purtându-l cu aceeași credință puternică în protecția pe care o oferă.

Ochiul lui Horus și semnificația sa în medicină și neuroanatomie

Ochiul lui Horus a fost folosit sub forma mai multor metafore de-a lungul anilor, adică „Ochiul minții, al treilea ochi, ochiul adevărului sau al Perspicacității, ochiul lui Dumnezeu în interiorul minții umane”. Vechii egipteni, din cauza credințelor lor în puterile mistice ale Ochiului lui Horus, au dat toate aceste nume Ochiului. Hai să ilustrăm relevanța anatomică a Ochiului lui Horus.

Ochiul lui horus si relevanta in medicina
Figura 1 – Comparație anatomică brută între creierul uman (A) și creierul uman descris în epocile antice (B).

Aici se încearcă să se evidențieze unul dintre cele mai derutante secrete ale istoriei umane antice. Se utilizează o abordare modernă în interpretările unui simbol foarte vechi, analizând două imagini, figurile 1A-1B, și revizuind neuroanatomia grosieră.

  • Figura 1A: Reprezentare anatomică a secțiunii medii sagitale a creierului uman la nivelul corpului calos și al masei intermediare din talamus.
  • Figura 1B: Secțiunea sagitală mijlocie a creierului uman cu o ușoară repoziție a direcției tractului olfactiv și a orientării corpului calos.

Putem specula că există asemănări remarcabile între cele două imagini; totuși, există diferențe absolute în direcția și poziția tractului olfactiv, precum și în orientarea corpului calos. Se evidențiază aceste diferențe în maro și restul creierului în gri, așa cum se arată în Figura 2.

Ochiul lui horus diferente
Figura 2 – Creierul diferențiat de culoare între vechea și noua descriere anatomică brută a creierului uman – Creierul uman în culoare gri cu zona desemnată (Figura 1B) evidențiată în culoare maro care implică corpul calos, metatalamus, tractul olfactiv și trunchiul cerebral.

Vechii egipteni au fost lideri în medicină și anatomie. Acest lucru poate fi găsit în papirusuri, precum și pe pereții multor temple și morminte. La crearea Ochiului lui Horus, egiptenii antici și-au combinat abilitățile artistice și cunoștințele de anatomie cu credința lor profundă în mitologie. Mai important, există o influență clară a interpretării lor asupra simțurilor umane asupra dimensiunii și formei ochiului.

Aceasta este o performanță uimitoare, având în vedere indisponibilitatea tehnologiei radiografice și computaționale în acea epocă. Semnificația acestei teorii despre Ochiul lui Horus nu trebuie folosită ca un standard anatomic de aur, ci mai degrabă pentru a recunoaște și a aprecia geniul și previziunea unei civilizații antice în decodificarea funcțiilor complicate ale sistemului nervos central uman.

15 superstiții despre Ochiul lui Horus

Ochiul lui Horus este un simbol important al mitologiei egiptene și are o semnificație spirituală puternică. Iată câteva superstiții legate de acest simbol:

  1. Ochiul lui Horus oferă protecție împotriva forțelor răului. Se crede că dacă poți vedea ochiul lui Horus în timpul unei furtuni, vei fi protejat de fulgere și alte pericole naturale.
  2. Ochiul lui Horus au puterea de a vindeca. Se spune că acest simbol poate ajuta la vindecarea bolilor și rănilor. De asemenea, poate fi utilizat pentru a preveni problemele de vedere și pentru a îmbunătăți acuitatea vizuală.
  3. Ochiul lui Horus reprezintă cunoașterea și înțelepciunea. Se crede că simbolul este capabil să ofere ghidare spirituală și să îmbunătățească capacitatea de înțelegere a lumii.
  4. Ochiul lui Horus simbolizează regenerarea și renașterea. Se crede că acest simbol poate ajuta la regenerarea sufletului și la înnoirea vieții.
  5. Se spune că Ochiul lui Horus este un talisman puternic împotriva blestemelor și a farmecelor. Este considerat a fi un simbol puternic de protecție și siguranță, care poate proteja purtătorul său împotriva energiilor negative și a influențelor dăunătoare.
  6. Ochii lui Horus pot proteja de influențele negative și pot atrage norocul și prosperitatea.
  7. În Egiptul Antic, se credea că ochiul lui Horus pot vindeca boli și pot proteja împotriva forțelor malefice.
  8. Ochii lui Horus erau considerați un simbol al puterii regale și erau purtați pe coroanele faraonilor.
  9. Se spune că ochiul lui Horus pot aduce pacea și armonia într-o casă sau într-un mediu de lucru.
  10. Ochii lui Horus sunt adesea folosiți ca talismane sau amulete pentru a proteja purtătorul de rău și pentru a atrage bunăstarea.
  11. În mitologia egipteană, se credea că ochii lui Horus reprezentau Soarele și Luna și că aceștia se luptă împotriva forțelor întunericului.
  12. Unii cred că ochii lui Horus sunt un simbol al înțelepciunii și al cunoașterii, iar purtarea lor poate ajuta la dezvoltarea intuiției și a abilităților psihice.
  13. Se spune că ochii lui Horus sunt puternici în protejarea împotriva energiilor negative, inclusiv a celor aduse de oameni invidioși sau răi.
  14. Culoarea ochilor lui Horus poate influența semnificația sa, de exemplu, ochii verzi ai lui Horus sunt adesea asociați cu fertilitatea și cu abilitatea de a aduce viață.
  15. În unele culturi, se crede că purtarea unor bijuterii sau a unor amulete cu ochiul lui Horus poate ajuta la îmbunătățirea clarității mentale și la dezvoltarea capacității de a lua decizii bune.

Resurse:


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

Un răspuns la „Simbolul Ochiul lui Horus – semnificație și utilizări”

  1. Mi-ar trebui o amuletă ochiul lui Horus in piramida dantelată care reprezintă puterea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *