Obiecte de mobilier din lemn cu trasaturi spirituale: magia copacilor

Obiecte de mobilier din lemn masiv

Exista obiecte de mobilier din lemn ce poarta magia copacilor si ne influenteaza starea de spirit intr-un anume mod. Combinand proprietatile spirituale si calitatile energetice ale diverselor tipuri de lemne, in ghidul ce urmeaza te invatam cum sa aduci lemnul in viata ta dupa cum vrei sa simti sau dupa ce vrei sa experimentezi mai intens.

Cand ne referim la decorarea casei, imaginatia ne poarta printre modele de mobilier din lemn, culori si preturi. In acelasi timp totusi ce imagine impresionanta ofera o masa din lemn de mesteacan sau un dulap cu sertare fatetate din lemn de artar. Daca vreodata ai fi stat la o masa din stejar, te-ai fi simtit impamantenit si in siguranta si asta nu ar fi fost doar imaginatia ta! In timp ce obiectele de mobilier din lemn pot bucura ochii prin frumusetea lor estetica, lemnul din care sunt confectionate are o incarcatura energetica ce ii ofera proprietati spirituale specifice.

Folosește mobilier din lemn pentru o experiență unică. Să dormi într-un pat din esență de lemn îți va susține somnul. În acest sens, apreciază și folosește mobilier din lemn în funcție de esența folosită!

Magia copacilor in mobila: Cum anume ne afecteaza emotional si spiritual unele obiecte de mobilier din lemn masiv?

Obiecte de mobilier din lemn masiv

Copacii sunt niste fiinte vii cu o energie si o putere mareata. Prin trasaturile lemnului, primite direct de la mama natura, reusim sa distingem si anumite forte invizibile ce ne influenteaza la nivel emotional, atat de evident uneori.

Legile universale promoveaza natura ca un mijloc de a ne autoevalua ca sa urmam apoi cursul constiintei intr-o stare aproape perfecta de pace si liniste. Cand vorbim de casa sau spatiul nostru sacru, si ne imaginam doar mobila perfecta, ca sa ne simtim foarte bine, ea trebuie sa fie din lemn masiv!

Ca sa intaresc afirmatia absoluta “trebuie”, iata cateva calitati spiritualo-energetice ale obiectelor de mobilier confectionate din lemnul a 13 soiuri si cum ne influenteaza prezenta lor in viata noastra:

Frasinul

Suprafata acoperita cu podea sau dusumea din scandura de frasin
Suprafata acoperita cu podea sau dusumea din lemn de frasin

Copacul frasin si lemnul său ajuta la instalarea pacii mentale si a starii de bine general. Patronat de o energie feminina si una masculina efeminizata, lemnul de frasin convoaca in jur calitati precum fiabilitatea, credinciosia si loialitatea. Frasinul este un copac sacru in astrologia celtilor, el fiind asociat cu pamantul. Grecii asociaza puterile spirituale ale acestui copac cu forta lui Neptun si Mercur. Nordicii apreciau frasinul ca fiind copacul sacru al lui Odin, numindu-l Copacul lumii nordului si considerandu-l copacul tata al tuturor copacilor, Yggdrasil.

Fauritorii de obiecte de mobilier din lemn iubesc frasinul. Lemnul de frasin are putere si versatilitate si este adesea folosit la canturi si punti de rezistenta in mobilier.

Pentru ca puterea frasinului se manifesta in special catre starea cerebrala, recomandam ca mobila din lemn de frasin sa fie aranjata intr-un birou ori cabinet, biblioteca sau camera de zi. Proprietatile spirituale ale frasinului vor aduce in spatiul din jur, ajutor in comunicare, inteligenta si intelepciune, promovand curiozitatea.

Copacul frasin simbolizeaza sacrificiul, sensibilitatea si constiinta superioara. Cand alegeti amplasarea mobilierului din frasin, sa tineti cont ca acest lemn promoveaza iubirea spirituala si sanatatea. Pe la sate se considera ca negii frecati de coaja de frasin vor fi absorbiti de copac.

Lemnul de frasin aduce si putere protectiva impotriva dezastrelor ce implica apa. Balanseaza umiditatea in incapere precum si linisteste focul agresivitatii (dusumea sau lambriu din  lemn de frasin).

Puterile energetico-spirituale ale lemnului de frasin sunt chemate de unii practicanti in ritualuri magice cu cai, in magia cu vremea sau cu fantanile si pesterile, deoarece energia lui vibreaza pe aceste fagase ale naturii.

Fagul

Scaun din lemn de fag curbat
Scaun din lemn de fag curbat

Un material relativ ieftin, puternic si durabil, lemnul de fag este utilizat in mobilier la componente de structura. Rame, schelete sau chiar picioare, confectionate din lemn de fag, ofera unor simple obiecte de mobilier puterea energetica si spirituala a fagului.

Este vorba despre o energie masculina pentru ca este un producator de seminte tip nuca. Aceasta energie balanseaza sanatatea mentala si hraneste creativitatea, simtul de conducere si prietenia cu alti semeni.

Lemnul de fag ne imbogateste cu toleranta, rabdare si traire de usurinta din punct de vedere spirituala. Aspiratiile, dorinta si victoria se manifesta prin emotii hranite de acest lemn. Se pot achizitiona sau confectiona diverse obiecte de mobilier din lemn masiv de fag: scaune, paturi, mese, rafturi, dulapuri, usi.

Mobila din fag se preteaza a fi mobilier de casa, de familie, favorizand o buna relatie intre membri.

Mesteacanul

Bucatarie din lemn de mesteacan tratat cu ulei vegetal natural
Bucatarie din lemn de mesteacan tratat cu ulei vegetal natural

Cunoscut ca si “copacul recunostintei”, mesteacanul aduce cu el o energie a evolutiei si a pasilor in fata. Calitatile spirituale ale lemnului de mesteacan intaresc trairi precum esenta adevarului, renasterea si noile inceputuri.

Decorarea casei cu obiecte de mobilier din lemn de mesteacan ne alimenteaza speranta de mai bine pentru viitor si dorinta de reusita. In padurile despadurite acest copac este unul dinpre primii care apar natural.

Cu forta sa de a ne ajuta in refacerea vietii, mesteacanul aduce o energie feminina, patronata de Luna, ce se conecteaza usor cu tineretea si cu noile inceputuri. Este mobila perfecta pentru casa unor tineri casatoriti sau chiar a unui tanar student sau elev.

Ciresul

Mobila de birou din lemn de cires
Mobila de birou din lemn de cires

Cand vine vorba de cires, unii se pot gandi la frumoasele flori de cires, altii la fructe, ciresele culese pe fuga sub amenintarea unui proprietar recalcitrant. Poate putin uimitor, dar spiritual acestui lemn simbolizeaza puterea vointei si dorinta.

Mobila din lemn de cires cere proprietarului o stare constanta de a merge mai departe. Energetic este incarcat cu puterea de a depasi orice grautati sau chiar capacitatea de a oferi compasiune celorlalti.

Asociat cu elementul pamant, lemnul de cires vine cu o energie atat masculina cat si feminina. El provoaca prin prezenta la stabilitate si focus. Corpurile de mobilier din lemn de cires sunt recomandate a fi plasate in locuinte tip birou sau spatii de afaceri.

Artarul

Noptiera tip servanta solida din lemn de artar lacuit incolor
Noptiera tip servanta solida din lemn de artar lacuit incolor

Arborele de artar vine in viata noastra cu puterea sau duritatea si dainuirea sau durabilitatea.

Valoarea energetica a lemnului de artar il face util spiritual in calatoriile schimbarilor, in depasirea lectiilor de viata, in lupta razvratirilor si in ambitia spiritului calator.

Artarul este un lemn ce ne invata sa crestem si sa ne adaptam.

Astfel, aceste obiecte de mobilier din lemn de artar au magia intelepciunii echilibrate.

Rezistenta si durabilitatea mobilierului din artar vor favoriza emisia indelungata a acestor energii asociate cu abundenta, discernamantul intelectual si frumusetea dragostei.

Alunul

Decoratii de gradina din lemn de alun
Decoratii de gradina din lemn de alun

Lemnul de alun simbolizeaza drumul spre intelepciuni ascunse. Profund si mistic, alunul vine sa ne ofere stabilitate practica in drumul nostru spre calea interioara a evolutiei profunde.

Emotia pe care o simti cand ai un lucru pe care il poti folosi repede, acum si aici, cu eficienta si practicitate, poate proveni de la lemnul de alun.

Adesea folosit cu dimensiuni mici, lemnul de alun se gaseste in parti strungate sau finisate rotund ce intra in componenta structurilor tip mobila din lemn. Pentru ca impinge omul spre depasirea conditiei de existenta, alunul este recomandat in spatii precum periferii, margini, colturi sau orice zone limitrofe ale spatiului.

Este un puternic amplificator energetic al creativitatii, inspiratiei si clarviziunii. Cu lemnul de alun, ai alaturi de tine un impunator reprezentant al apei si al vantului. Energia feminina ce il reprezinta, il face un lemn flexibil, rezistent si atenuant, folosit cu succes pentru arcuri sau structuri arcuite, impletite.

Bradul

Sauna uscata placata si decorata cu lemn de brad
Sauna uscata placata si decorata cu lemn de brad

Considerat copacul divin, in multe culturi bradul este un arbore patronat direct de divinitatea masculina.

Energia lui simbolizeaza trasaturi esentiale ale divinitatii precum nemurirea, cercul existentei prin ciclul vietii si al mortii, emotia curajului si a izbandei.

Lemnul de brad are o energie incredibil de diversa facandu-l un lemn popular utilizat in toate scopurile.

Lemnul de brad provine de la un copac sacru, patronat de energia masculina a soarelui.

Orice lucrare din lemn de brad isi are locul oriunde ar fi pozitionat. Are toate calitatile spirituale in orice variatie de soi de brad.

Stejarul

Masa cu blat din lemn masiv de stejar
Masa cu blat din lemn masiv de stejar

Puterea magico-spirituala a stejarului este cea mai mare din toate soiurile de copaci. Lemnul de stejar a fost folosit de magii druizi si celti in ritualuri si vraji de protectie si vindecare.

Spiritul naturii emanat de lemnul de stejar promoveaza intuitia si focalizarea pe actiuni practice.

Mobila din lemn masiv de stejar este solida, rezistenta si impunatoare. Transmite emotia impamantarii, a conectarii profunde cu pamantul. Este un lemn rezistent la apa-umiditate cu un grad de deteriorare in timp scazut.

Diversele obiecte de mobilier din lemn de stejar aduc vitalitate si viata lunga in spatiul in care sunt.

Lemnul masiv de stejar in casa ta protejeaza si ridica vibratia energetica a spatiului. Tu vei avea un beneficiu energetic in trup, minte si spirit, cu o lunga durabilitate in timp.

Pinul

Birou si biblioteca cu usi cu sticla rafturi si sertare din lemn de pin
Birou si biblioteca cu usi cu sticla rafturi si sertare din lemn de pin

Pinul este lemnul succesului. Usor, rezistent si durabil, lemnul de pin aduce calea cea mai simpla spre izbavirea negativului. Energia lemnului de pin este asociata cu sarbatorirea, cu bucuria eliberarii si cu dorinta eterna.

Ce ar putea fi de simtit mai intens, intr-o cabana de vacanta localizata intrun colt de vis undeva in inima naturii, decat dorinta de a avea o emotie pozitiva eterna chiar si prin amintire?

Pinul este un copac al pacii si vine sa ne aminteasca ca pacea interioara poata fi instalata, o poti avea. Exista lucratori spirituali care asociaza pinul cu granda pineala, cu al treilea ochi. Cel mai puternic si important centru energetic al evolutiei umane pe plan spiritual este favorizat de prezenta acestui lemn. Din acest motiv recomandam in zone de relaxare, sa includem constructii sau obiecte de mobilier din lemn de pin, pentru a ne favoriza meditatia sau atingerea usoara a telurilor vietii prin filozofii interioare de o foarte inalta vibratie energetica.

Nucul

Mobila din lemn masiv de nuc
Mobila din lemn masiv de nuc

Nucul este copacul intelepciunii creatoare. Conectat cu cerul si cu pamantul, prin ramificatia lui ca o retea neuronala, atat in ramuri cat si in radacini, nucul ne favorizeaza energetic in planurile cu pamantul si cu spiritul.

Usurinta si tenacitatea sunt trasaturi emanate de lemnul de nuc. Usor de modelat, sensibil vizual si extrem de impunator in structura, lemnul de nuc este folosit ca un suport rezistent, dar si frumos estetic. Claritatea nervurilor si nuantarile intunecate provin energetic de la o sursa de energie echilibrata, masculin si feminin. In mitologia greaca, nucul este asociat cu zeul Zeus, creatorul lumii.

Crearea presupune planificare si dibacie, iar aceste obiecte de mobilier din lemn masiv de nuc au o simbolistica spirituala in acest sens, anume, daruri energetice pentru puterea mentala, cerebrala. Amplasati mobiler din lemn de nuc, pentru energia intelepciunii, a inteligentei si a inspiratiei, in spatii creationale tip ateliere sau zone de relaxare.

Paducelul

Masuta din lemn de paducel imbinat si finisat cu design atipic
Masuta din lemn de paducel imbinat si finisat cu design atipic

Copac al inimii si al lumii magice, paducelul este patronat de o energie masculina emanata in spirit ancestral, stramosesc, parintesc, protector si ocrotitor. Lemnul de paducel transporta o energie spirituala a starii de bine generale naturale. Este indicat in aprovizionarea energetica contra spiritelor distrugatoare.

Niste obiecte de mobilier din lemn de paducel sunt o raritate, fiind un arbust de mici dimensiuni, el nu furnizeaza decat materie prima marunta sau structurata natural (butuci, cioate, ramuri etc.). Astfel distingem un stil artistic artizanal, rustic si impins spre utilitate practica nu prea diversa. Avem mese din lemn de paducel, rafturi sau chiar sertare care ne pot imbunatati calitatea energetica a spatiului de locuit.

Favorizand increderea in sine, purificarea si protectia energetica, lemnul de paducel este asociat cu spiritul bufnitei si elementul aer. Categoric este recomandat in zonele unde se desfasoara ritualul de rutina zilnica precum bautul ceaiului sau servitul unei cafele, zone de socializare unde se cere sinceritate si adevar, fara intentii ascunse sau cauze daunatoare spiritelor naturii (adica catre toate fiintele vii).

Salcia

Mobilier de gradina masa si scaune cu nuiele de salcie impletite
Mobilier de gradina masa si scaune cu nuiele de salcie impletite

Copac puternic asociat cu elementul apa, salcia emana energie feminina si potrivit unor culturi mai vechi precum druizii si celtii, este asociat cu harul divin. Trasaturile spiritual-energetice ale lemnului de salcie vin sa ne completeze pe planul schimbarilor. Marcat de ciclul vietii si al renasterii, lemnul de salcie poarta cu el o foarte mare incarcatura pe plan emotional. El este un element de legatura din lumea vazuta si cea nevazuta.

Prezenta diverselor obiecte de mobilier din lemn de salcie provoaca o iesire in evidenta a vointei interioare. Alunecand profund spre intelesuri adanci, poti simti cum lemnul de salcie te cheama la realitate, din adancul fiintei tale, dincolo de bariere si de obstacole puse in calea sinelui interior.

Lemnul de salcie aduce cu el vindecare, iubire si implicare emotionala, asa ca folositi-l acolo unde va place sa stati mai mult: banca, masa, rame, scaune sau cosuri din nuiele impletite.

Ulmul

Canapea cu sertare din lemn masiv de ulm
Canapea cu sertare din lemn masiv de ulm

Lemnul ulmului poate fi apreciat prin culoarea si densitatea fibrei, ce ii ofera calitati precum duritate, stabilitate la uzura in timp si aspect placut prin finisaje naturale deosebite (noduri, margini sub scoarta etc.)

Piesele de mobilier din lemn de ulm vin cu o incarcatura energetica feminina, asociata cu puterea mamei pamant sau a Zeitei Mama. Privind copacul ulm, ai putea spune ca el ar trebui sa fie emblema pentru copacul vietii! Atat estetic cat si mitologic, este posibil ca el sa gazduiasca o casa. In miturile unor culturi mai vechi el gazduieste zane si alte fiinte magice. Practic el este perfect pentru o casuta in copac!

Lemnul de ulm adauga energetic un plus stabilitatii, impamantenirii, relatiei cu natura si ajuta la concentrare in munca. Pentru ca are o puternica incarcatura spiritual-energetica patronata de spiritele magice ale naturii, este recomandat in horticultura. Prezenta sa in sere si gradini il fac mai valoros, cu cat in preajma lui faci planuri pentru inmultire si refacere a culturilor de plante.


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Bogdan Cristescu

Păreri și impresii:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *