Nucile pecan – minerale si vitamine pentru o sanatate optima!

Delicioase, nucile pecan sunt untoase si au o aroma destul de bogata. Contin multe substante nutritive benefice sanatatii. Consuma nuci pecan pentru minerale si vitamine esentiale, pentru o sanatate optima.

Nucul pecan este un arbore foios de dimensiuni foarte mari, fiind un membru al familiei nucilor, Juglandaceae. Este originar din partile centrale si sudice ale Stalelor Unitea ale Americii. In prezent este cultivat in multe regiuni ale lumii, in special pentru comercializarea nucilor pecan. Denumirea stiintifica a arborelui pecan este Carya illinoinensis.

In fiecare primavara, nucul pecan dezvolta muguri care formeaza mai apoi flori monoice aranjate de-a lungul unei tije centrale, care, in cele din urma se dezvolta in fructe toamna. Arborele pecan poate ajunge până la 50 m înălțime si rezistă la temperaturi de până la -29 grade.

In comparatie cu fructele celorlalti membrii ai familiei nucilor, aceste nuci pecan nu sunt de fapt nuci, ci drupe, din punct de vedere botanic.

Nucile sunt ovale, de un maro inchis, cu forma alungita. Coaja exterioara este dura si desparte in inerior patru sectiuni, care la maturitate elibereaza un nucleu comestibil. Nucile pecan se recolteaza in general din octombrie pana in decembrie, dupa care sunt supuse procesului de deshidratare, esential pentru a elimina umezeala si pentru a imbunatati calitatea pastrarii.

Beneficii ale consumului de nuci pecan

Nucile pecan sunt o sursa bogata de energie, avand 690 de calorii la 100 de grame, si contin nutrienti, minerale, antioxidanti si vitamine esentiale pentru sanatate.

nuci pecanNucile pecan sunt bogate in acizi grasi monosaturati, precum acidul oleic. Sunt o sursa excelenta de antioxidanti fenolici. Un consum regulat de nuci pecan ajuta la scaderea nivelului de colesterol rau si la cresterea nivelului de colesterol bun. Studiile efectuate sugereaza ca in dieta mediteraneana, care este bogata in fibre alimentare, acizii grasi mono-nesaturati si antioxidantii ar contribui la prevenirea bolilor coronariene si al accidentului vascular cerebral prin favorizarea sanatatii profilului lipidic a sangelui.

Nucile pecan sunt o sursa bogata de substante fito-chimice care pot contribui la activitatea antioxidantilor. De asemenea, au un continut ridicat de vitamina E, beta-caroten, luteina si zeaxanthin. Studiile de cercetare au sugerat ca acesti compusi ajuta la eliminarea radicalilor de oxigen liber toxici. Prin urmare, protejeaza organismul de cancer si boli infectioase.

Nucile pecan sunt o sursa excelenta de vitamia E, fiind deosebit de bogate in gamma-tocoferol – aproximativ 25 de g la 100 de g. Vitamina E este un antioxidant solubil in lipide, necesar pentru mentinerea integritatii membranei celulare a membranelor mucoase si a pielii prin protejarea de radicalii liberi.

Nucile pecan sunt surse foarte bogate in complexul de vitamine B. Contin riboflavina, niacina, tiamina, acid pantotenic, vitamina B-6 și folati. Împreună, aceste vitamine lucreaza pentru metabolismul enzimatic in interiorul corpului uman.

Nucile sunt de asemenea o sursa bogata de minerale precum magneziu, potasiu, calciu, fier, mangan, zinc si seleniu.

Adauga in dieta ta zilnica o mana de nuci pecan pentru a mentine in echilibru nivelul de minerale, vitamine si proteine.

Daca locuiesti la casa, iti sugerez sa-ti cumperi un arbore pecan pentru a avea propriile nuci pecan! Pretul pentru nuci pecan am observat ca este destul de mare, asa ca este mai rentabil sa ai propriul nuc pecan, care in cativa ani iti va oferi suficiente nuci pecan incat sa nu mai cumperi!

La Vidra de Arad, noi avem un nuc pecan!

Carya illinoinensis sau nuc pecan

 

Cum poti sa consumi nucile pecan

Nucile pecan crude pot fi consumate ca si nucile normale, simple, sarate sau indulcite.

Nucile pecan au o consistenta untoasa si o aroma usor dulce. Continutul ridicat de grasimi le fac perfecte pentru pregatirea unor retete delicioase, cum ar fi briosele, baclavaua, placintele, etc.

Sunt adesea presarate peste deserturi, in special pe inghetata si alte creme. Ele sunt utilizate pe scara larga in cofetarii, pentru prepararea biscuitilor, a dulciurilor si prajiturilor. De asemenea, nucile pecan sunt folosite pentru prepararea untului de nuci pecan, care se consuma pe paine sau biscuiti.

nucile pecan cu zahar arsSa ai o viata sanatoasa si plina de arome!

Ganduri si impresii pentru "Nucile pecan – minerale si vitamine pentru o sanatate optima!":

  1. Jorjette C Andrada
  2. Jorjette C George C.
  3. Jorjette C Vlad

Care este gandul tau?

 

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.