Nu trebuie sa scapam de ganduri, ci sa fim constienti de ele!

Femeia cu fluturi - nu trebuie sa scapi de ganduri, ci sa fii constient de ele

Gandurile noastre sunt creatoare, sunt forte infinite care modifica realitatea in care traim. Tocmai din acest motiv, sa fim constienti de propriile ganduri reprezinta cel mai mare avantaj pentru ca astel devenim constienti de faptul ca suntem niste zei creatori.

In cele mai multe situati, lasam sa se manifeste prin noi ganduri care nu ne apartin si care au de cele mai multe ori un efect pe care nu il dorim in viata noastra. Apoi ne intrebam de ce se intampla un lucru asa cum se intampla si eventual dam vina pe altii sau chiar pe divinitate. Raspunsul este unul simplu si adesea greu de acceptat. Totul se intampla pentru ca noi il atragem prin ceea ce gandim.

O sa spui – dar eu nu am vrut asta! Clar nu ai vrut sa se intample in acest mod, insa de cele mai multe ori mai multe ganduri acumulate duc la crearea realitatii actuale.

De mici suntem invatati cum ar trebui sa fim si nu suntem lasati sa fim asa cum suntem – fiinte pure, creatoare. Ni se pun tot felul de limite in gandire, limite care de-a lungul timpului fac radacini adanci, puternice, foarte ramificate . Destul de greu de dezradacinat, insa greu nu inseamna si imposibil. Pe tot parcursul vietii, oamenii incearca sa ne spuna cum este “mai bine” sa gandim sau sa actionam. Astfel, de cele mai multe ori ne lasam purtati prin viata de ceea ce vor altii de la noi, si nu de ceea ce vrem noi. Ii ascultam pe altii, in loc sa ne ascultam sufletul.

Sa gandesti inseamna sa creezi!

Acum insa a venit timpul ca noi sa devenim constienti de ceea ce gandim, pentru ca prin aceasta actiune noi suntem creatori. Si cream, si cream si e important ca ceea ce facem sa fie pe masura a ceea ce suntem. Trebuie sa iesim din starea in care suntem surprinsi de ceea ce se intampla si sa devenim constienti de ceea ce alegem sa traim. E timpul sa ne ascultam pe noi insine si sa ne bucuram fiinta! Cu putina practica, constientizarea devine fireasca. E o bucurie imensa sa realizam cat de speciali si puternici suntem si mai ales sa ne bucuram de propria creatie.

Femeia cu fluturi - nu trebuie sa scapi de ganduri, ci sa fii constient de ele

Primul pas este sa fii atent la toate gandurile ce curg. Fiind atent la ele, iti poti da seama care sunt ale tale si care sunt invatate. Poti sa realizezi ce anume creaza fiecare gand in parte si astfel daca este cazul le poti transforma. Cu cat devii mai constient de gandurile tale, cu atat ajungi sa creezi ganduri noi constiente, care sunt pe masura a cine esti tu in prezent si a ceea ce ai devenit pana acum.

Ce reprezinta grjile si gandurile negative

“Grijile sunt cea mai rea forma de activitate mentala din cate exista, alaturi de ura, care este profund autodistructiva. Grijile nu-si au rostul. Reprezinta o energie mentala irosita. Ele dau, de asemenea, nastere la reactii biochimice care lezeaza trupul, producand orice – de la indigestie la probleme coronariene – si multe altele, mai mult sau mai putin grave. Sanatatea se imbunatateste aproape instantaneu atunci cand grijile dispar.

  • Grijile sunt activitatea unei minti care nu intelege legatura ei cu Dumnezeu.
  • Ura este starea mentala cea mai nociva. Ea otraveste trupul, iar efectele ei sunt practic ireversibile.
  • Frica este opusul a tot ceea ce esti si, astfel, ea are un efect de opozitie la sanatatea ta mintala.
  • Frica inseamna grijile la o scara foarte mare.

Grijile, ura, frica impreuna cu rudele lor: anxietatea, amaraciunea, nerabdarea, avaritia, lipsa de amabilitate, obiceiul de a-i judeca pe altii si de a-i condamna – toate ataca trupul la nivelul celulei. In aceste conditii este imposibil sa ai un corp sanatos.

Tot asa – desi la un nivel ceva mai scazut – vanitatea, ingaduinta fata de propriile slabiciuni si lacomia duc la boala fizica sau te fac sa nu te simti bine.

Orice boala este in primul rand creata in minte.”

Neale Donald Walsch – Conversatii cu Dumnezeu Volumul 1

In momentul in care devii constient de toate acestea si de faptul ca tu creezi in fiecare clipa cine esti, doar atunci poti sa incepi sa transformi gandurile tale, si astfel sa transformi realitatea. Alege sa fii un creator constient!!


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *