Murul și murele

Murul (Rubus fruticosus sau rubus villosus) – un decoct de frunze de mur este un bun tonic pentru sânge și pentru piele, și o cataplasmă ce ajută la tratarea eczemelor. Fructele zemoase, adică murele, de culoare violet-negru sunt bogate în fibre și vitamina C. Rădăcina de mur este un remediu clasic pentru diaree, și de asemenea este recunoscut tratament pentru curățarea rinichilor și a tractului urinar de pietre și pietriș. Fierbeți la foc mic 2 lingurițe de rădăcină rasă sau măcinată într-o cană de apă timp de 20 de minute și beți câte un sfert de cană de patru ori pe zi.

Mugurii și frunzele sunt folosite în stare proaspătă în cataplasme pentru răni, arsuri, ulcerații bucale și pentru gât inflamat. În cazul gâtului inflamat sau a ulcerațiilor se pot mesteca frunzele, în loc de cataplasmă. Fructele de pădure sunt tonice, darși utile în diaree, precum și frunzele. Pot fi consumate naturale, sub formă de suc sau puteți face vin de mure.

Părți folosite: rădăcina, frunzele, mugurii și fructele

Utilizări magice: frunzele și fructele sunt utilizate pentru a atrage avere și/sau vindecare. Este o plantă a Zeiței, aparținând sferei planetare Venus. O plantă a prosperității, a protecției și a sănătății, o plantă pentru a mulțumi pentru recoltă.

Articol etichetat cu:, , , ,

Care este gandul tau?