Murele – bogate în antioxidanţi

Murele sunt o sursă utilă de vitamina C, care combate infecţiile şi stimulează sistemul imunitar. Sucul de mure proaspăt este un tonic excelent pentru că furnizează carbohidraţi, care dau energie. Pe lângă fibre alimentare şi folaţi, ele sunt bogate şi în pigmenţii numiţi antocianozide, bioflavonoide benefice pentru sănătatea ochilor.

Fructele de pădure sălbatice au o aromă mult mai concentrată decât cele cultivate în scopuri comerciale, însă pot fi acoperite de praf sau poluate cu pesticide dacă sunt culese de pe marginea şoselelor sau a pământurilor cultivate. Persoanele cu intoleranţă la aspirină pot să acuze aceleaşi efecte adverse după ce au consumat mure, deoarece acestea conţin salicilat, un compus natural asemănător aspirinei care poate declanşa crize de astm sau hiperactivitate la persoanele predispuse.

Ceaiul din frunze de mur

În medicina plantelor, ceaiul din frunze de mur este folosit ca remediu pentru diaree, ca descongestionant şi ca tonic al stomacului. Naturiştii propun o porţie de 25 g de frunze uscate la 600 ml de apă clocotită.

Articol etichetat cu:, , , ,

Ganduri si impresii pentru "Murele – bogate în antioxidanţi":

  1. Jorjette C Alexandra
  2. Jorjette C ramonika
  3. Jorjette C Marian
  4. Jorjette C Beatrice

Care este gandul tau?

 

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.