Remedii naturale din frunze de patrunjel

Încălzirea vremii aduce multor oameni tulburări digestive. Deasemenea tânţarii încep iar să ne deranjeze. Pentru aceste două probleme dar şi pentru altele, foloseste frunze de patrunjel. Patrunjelul are un conținut ridicat de vitamina C, de aceea este indicat să fie consumat în orice anotimp. De preferat este să se consume proaspăt în salate sau sub formă de suc, pentru a profita la maxim de vitaminele pe care acesta le înmagazinează. Se consumă nu doar frunze de patrunjel, dar și cozile care sunt la fel de bogate în substanțe nutritive la fel ca și frunzele.

Remedii naturale din frunze de patrunjel

  • Tulburări digestive: preparaţi un ceai din frunze de patrunjel, în proporţii de 5 g frunze la 500 ml apă.
  • Pentru înţepăturile de insecte, în special cele de ţânţari, aplicaţi pe locul respectiv frunze de patrunjel proaspete. Acestea se schimbă periodic. Patrunjelul se aplică și în cazul înțepăturilor de albină. Dacă este aplicat la scurt timp după înțepătură (se storce putin suc din frunzele de patrunjel pe loc), atunci locul cu pricina nu se umflă.
  • Două legături de patrunjel, o bucăţică de coajă de grapefruit şi o bucăţică de coajă de portocală se fierb într-un litru de apă până se reduce cantitatea la jumătate. În zilele cu petreceri, acest decoct de patrunjel este numai bun contra beţiei.
  • Contra pistruilor şi erupţiilor pe faţă, puteţi face loţionări de 2 ori pe zi cu suc şi infuzie de patrunjel. În acest caz, cel mai indicat este sucul proaspăt de patrunjel, aplicat cu ajutorul unei dischete direct pe pielea feței.
  • În loc de demachiant, curăţirea tenului o puteţi realiza cu un decoct călduţ de patrunjel. Timp de 15 minute se fierb câteva frunze de patrunjel în 300 ml apă. După ce s-a răcorit, se poate utiliza. Pregătiţi decoct proaspăt de fiecare dată, pentru că dacă stă prea mult, decoctul își pierde din proprietăți, devine prea concentrat și plus de asta, la un moment dat începe procesul de fermentație.

Foloseste cu incredere frunze de patrunjel ori de cate ori ai nevoie! Iti recomand sa ai tot timpul la indemana patrunjel pentru ca este un leac de exceptie, atat consumat intern, cat si extern.

Articol etichetat cu:

Ganduri si impresii pentru "Remedii naturale din frunze de patrunjel":

  1. Jorjette C anonim

Care este gandul tau?