Merele cu tot cu coaja scad tensiunea arteriala si colesterolul

O vorbă din bătrâni spune că un măr pe zi ţine medicul departe. Acest lucru este cât se poate de adevărat, dacă ţinem cont de ultimele cercetari în domeniul nutriţiei.

Un grup de medici a descoperit că, dacă mâncăm două sau trei mere pe zi, ne putem proteja organismul împotriva afecţiunilor cardiovasculare, datorită puterii uimitoare a acestor fructe de a reduce tensiunea şi de a scădea nivelul colesterolului „rău“. Specialiştii afirmă că beneficiile consumului de mere sunt cu atât mai evidente cu cât nivelul colesterolului este mai ridicat!

Dar ei atrag atenţia asupra faptului că, pentru a profita de întreg potenţialul curativ al merelor, acestea trebuie consumate integral, cu tot cu coajă, cotor şi seminţe. De ce? Pentru a beneficia de pe urma aportului de pectine – fibrele vegetale care conferă capacitatea extraordinară a merelor de a ţine sub control tensiunea şi colesterolul.

Pentru a consuma merele integral, alege merele crescute natural, nestropite. Daca vrei sa fii sigur de calitatea merelor, cultiva-ti propriul mar!

Merele scad tensiunea arterială

Dacă ai posibilitatea, consumă cel puțin un măr în fiecare zi. Te asigur că te vei simti foarte bine. Dacă ai grijă de tine, vei observa treptat cum te simți din ce în ce mai bune, și în general, acest efect de bine este oferit de consumul de fructe și legume proaspete.

Merele au vitamine care îți tonifică organismul, care îți pun în funcțiune digestia. Dacă încerci să consumi un măr dimineața pe stomacul gol, vei vedea cât de revigorat te simți de la un singur măr. Este de mii de ori mai eficient decât uzuala cafea. Mărul îți conferă energie, dulceața îți dă puțin zvâc și așa cu un singur măr poți avea energie pentru câteva ore.

Merele pot fi consumate ca atare sau sub formă de sucuri, în amestec cu alte fructe sau chiar simplu. Se poate consuma și sub formă de compot sau dulcețuri, însă prin procesare termică, foarte multe dintre efectele benefice ale merelor se pierd.

Articol etichetat cu:, ,

Care este gandul tau?