Masti naturale pentru ten gras cu pori dilataţi

ten gras

Cum ar trebui să fie un tratament cosmetic pentru a vă încânta si a avea efectele scontate? El trebuie să fie uşor de făcut, cu ingrediente naturale, la îndemână şi ieftin. In cazul in care aveti un ten gras, este important sa folositi masti naturale si creme naturale – doar acestea pot schimba ceva. In cele ce urmeaza, o sa va prezint cateva masti naturale pe care le puteti incerca, lotiuni demachiante naturale si alte tratamente naturale pentru ten.

Masti naturale pentru ten gras cu pori dilataţi:

Se foloseşte infuzia de mentă, 2 linguri la 250 ml apă clocotită. Se strecoară şi se fac loţionări seara pe tenul în prealabil curăţat.

Se prepară o loţiune prin infuzarea florilor de tei, muşeţel, sunătoare, mentă şi mărar. Toate plantele se amestecă în părţi egale. Pentru infuzie se folosesc două linguriţe de amestec la 200 ml de apă clocotită. Se va tampona tenul în fiecare seară cu această loţiune timp de câteva zile, până când va apărea efectul aşteptat: un ten mat cu porii închişi.

Se realizează o mască din o linguriţă de miere de albine şi zeama de la o lămâie. Se aplică pe tenul curăţat timp de 15- 20 minute după care se spală cu apă călduţă.

Se prepară o loţiune demachiantă pentru tenurile grase din 200 ml lapte nefiert şi 15 ml suc de lămâi. Se fac tamponamente uşoare feţei şi decolteului, având proprietatea de a preveni şi întârzia apariţia ridurilor.

Pentru acţiunea sa dezinfectantă şi astringentă mai poate fi folosită infuzia din frunze de mur, realizată din 2 linguriţe la 200 ml apă clocotită. Se pot face comprese care în timp rezolvă problema tenurilor grase.

Se realizează o mască dintr-o infuzie concentrată din muşeţel, sunătoare, pătlagină, 10 g amestec la 50 ml apă clocotită. După răcirea infuziei se va amesteca cu amidon până la obţinerea unei paste consistente ce se aplică pe ten şi decolteu. Se aplică pe tenuri grase având de asemenea şi efecte calmante. timpul de acţionare este de 20 de minute, după care se îndepărtează cu apă călduţă.

Pentru acest tip de ten se recomandă folosirea în afara unui săpun moale, tărâţe de grâu care sunt deosebit de eficiente. Astfel, amestecţi  într-o cutie o parte tărâţe de grâu cu 3 părţi mălai. Se umezeşte faţa, se freacă  cu o mică parte  din amestec efectuându-se de fapt un masaj rapid (gomaj)care îndepărtează grăsimea, stratul de celule moarte şi activează circulaţia sângelui. Alături de acest masaj se poate utiliza şi o tinctură ce completează curăţirea. Această tinctură se poate obţine astfel: într-o sticlă se pun 100 ml alcool, busuioc şi levănţică. Plantele mărunţite trebuie să ocupe cam tot atâta volum cât alcoolul. Se lasă 7 zile la macerat, agitând sticla în fiecare zi. Se filtrează printr-un tifon. Această tinctură se foloseşte ca adaos la 100 ml infuzie de rozmarin, mugur de pin sau brad, la care se pun 10 ml de tinctură. Cu acest amestec se fac loţionări ale feţei.

O mască ce are efecte foarte bune este cea care utilizează merele. Un măr curăţat, tăiat în felii, se fierbe în puţin lapte. Se aplică rece pe faţă.

Compresele cu infuzie de ceai verde sunt foarte eficiente. Infuzia se prepară din o linguriţă de plantă la 100 ml apă clocotită.

Altă mască binefăcătoare acestui tip de ten se poate realiza dintr-un albuş de ou bătut spumă la care se adaugă câteva picături de zeamă de lămâie. Timpul de acţionare este de 15-20 de minute.

Deasemenea , o mască ce are asupra tenului efecte vitaminizante şi hidratante este cea care utilizează un miez de banană ce se pasează, la care se adaugă câteva picături de zeamă de lămâie, portocale sau mandarine. După 20 de minute se va îndepărta cu infuzie concentrată de muşeţel, in general acesta este indicat la curatarea tenului dupa aplicarea unor masti naturale.

Aceste masti naturale detaliate mai sus va vor face fericite si va veti simti cu adevarat frumoase. Puteti apela la ajutorul lor in orice moment, ideea insa este ca efectul apare in timp. Desi aceste masti naturale sunt adevarate miracole pentru piele noastra, ele nu pot sa repare intr-o singura zi tot ceea ce noi am stricat in timp. Aveti rabdare si incercati cat mai multe masti naturale diverse!


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

Un răspuns la „Masti naturale pentru ten gras cu pori dilataţi”

  1. Avatar veronica
    veronica

    eu nu stiu precis dar stiu ca la unii au ajutat foarte mult dar incercati,se amestica de la farmacie in toata solutia de galbene cu:5 pastile de aspirina,5pastile de levomiticina.se amestica bine si se unge pe fata in loc de crem.! se spala fata inainte de folosire!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *