Masti naturale pentru par – sfaturi de îngrijire a parului

masti naturale pentru par

Daca aveti diverse probleme care va afecteaza parul, cititi cu atentie acest articol pentru a afla ce masti naturale pentru par puteti folosi. Deseori părul indică starea generală a sănătăţii întregului organism. Poluarea, stresul, alimentaţia necorespunzătoare sunt câţiva factori care conduc către un deznodădământ neplăcut de cele mai multe ori- caderea parului. În general, persoanele tinere, sănătoase, pierd zilnic 20-30 de fire de păr, iar cele în vârstă până la 100 de fire, dar în locul lor cresc altele.

Prin îngrijirea părului se urmăreşte hrănirea lui naturală şi funcţionarea normală a glandelor sebacee care trebuie asigurată prin curăţirea capului şi a părului prin spălarea lor regulată şi folosirea preparatelor adecvate.

Trebuie precizat că alături de aceste masti naturale pentru par, pentru protejarea părului  este necesar masajul, periatul zilnic şi folosirea unei alimentaţii întăritoare , bogată în minerale şi în vitamine.

Masajul aplicat pielii capului are rolul de a reglementa secreţia glandulară şi de a activa circulaţia sanguină, ceea ce va determina o hrănire corespunzătoare. Masajul pielii capului face parte din aceste tratamente naturiste pentru par, si chiar daca nu este mentionat mai jos, il puteti aplica oricand si oriunde. Iata mai jos cele mai bune tratamente naturiste –
masti naturale pentru par :

9 masti naturale pentru par sanatos

  • Contra căderii părului, pentru tonifiere şi combaterea seboreei şi matretii se poate utiliza infuzia din frunze şi rădăcini de urzică; 40-50 g la 1 litru de apă, care se va adăuga în ultima apă de clătire.
  • Deosebit de eficiente sunt loţionările capului cu tinctură din frunze de salvie – 20 g macerate în 100 ml alcool de 40 grade, timp de 8-10 zile. Cu această tinctură se fricţionează pielea capului de 3 ori pe săptămână.
  • Împotriva căderii părului se pot utiliza băile cu decoct de cimbru de cultură, pregătit din 3 linguri de plantă la o cană de apă. Se recomandă să se adauge la ultima apă de clătire.
  • Pentru ca părul să capete o culoare închisă şi un luciu deosebit se poate utiliza decoctul de praz- 100g la 1 litru de apă. Cu acest decoct se spală şi se loţionează pielea capului.
  • Decoctul de salcie – 30 – 60 g la 1 litru de apă, folosit ca adaos la ultima apă de clătire va stimula creşterea părului şi îi va da un luciu deosebit.
  • galbenus de ou pentru par
    Se recomandă persoanelor cu păr uscat sau normal înlocuirea şamponului cu gălbenuşul de ou. Cu acesta se masează pielea capului cu ajutorul degetelor. Se clăteşte apoi părul în mai multe ape, iar în ultima se adaugă puţin oţet de mere sau borş de putină pentru a-i da supleţe.
  • Înainte de spălare, se recomandă tratarea părului deteriorat cu ulei de masline sau ulei de ricin puţin călduţ. După masarea la rădăcina firelor de păr cu ulei, se înfăşoară capul într-un prosop înmuiat în apă călduţă şi stors bine. Timp de acţionare 1-2 ore apoi se spală părul. Clătirea se face în mai multe ape, iar la ultima apă se poate adăuga sucul de la o jumătate de lămâie, astfel părul va căpăta un luciu deosebit şi volum.
  • Împotriva căderii părului şi pentru stimularea creşterii lui se poate folosi seva de mesteacăn. Se fac loţionări cu 4 linguriţe de sevă care se diluează cu 1 litru de apă distilată sau apă fiartă şi răcită.  Cu acest lichid se fricţionează pielea capului de 2-3 ori pe săptămână.
  • Efecte tonice capilare se pot obţine folosind infuzia de frunze de mesteascăn – 200 g la 1 litru de apă clocotită. Se spală părul cu acest lichid.

Folositi cu incredere aceste masti naturale pentru par si veti observa schimbari imediate. Acestea sunt adevarate tratamente naturiste pentru par. Ingredientele din aceste masti naturale pentru par sunt cele care intr-adevar fac ceva pentru noi. Aştept rezulatetele obţinute de voi în urma folosirii acestor tratamente naturiste pentru par! Spuneti-mi macar daca le-ati incerca.

Descopera si mai multe informatii utile – despre clatirea parului!

Daca stii o masca naturala pentru par, sau chiar mai multe, impartaseste-o cu noi printr-un comentariu! Iti multumesc!


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

3 răspunsuri la „Masti naturale pentru par – sfaturi de îngrijire a parului”

  1. Avatar Builders
    Builders

    Suna interesant… am sa incerc si eu !..

  2. Avatar miron
    miron

    eu nu prea mai am păr, dar o să-l recomand celor care vor să şi-l îngrijească.

    1. Multumesc mult! O seara minunata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *